Connect with us

Komentar

Prosvjed četnika, velikosrba, jugoslavena, neonacista, neokomunista i islamofoba u organizaciji SDP-a i Radničke fronte

Objavljeno

-

U centru Zagreba, na Markovu trgu, u organizaciji Radničke fronte prosvjedovalo se „protiv Handžar divizije u Ministarstvu kulture“.

[ad id=”93788″]

S obzirom na činjenicu što je Handžar divizija, vrlo lako je zaključiti da protiv njih mogu prosvjedovati jedino četnici, neonacisti ili islamofobi. Čini se da su prosvjednici ideološki sve troje po malo, iako se nazivaju Hrvatima i demokratima. Pitanje je samo jesu li toga svjesni.

Ratni put Handžar divizije

U drugom svjetskom ratu, ‘Bosanci’, većinom Hrvati muslimani i manji dio Hrvati katolici i volksdeutscheri, i nešto Albanaca, dragovoljno su se javili u njemačku vojsku, kako bi zaštitili svoje domove i obitelji od učestalih četničkih napada i pljački.

Džemaludin Ibrahimović bio je imam u Handžar diviziji. Ovo je njegovo svjedočanstvo:

182px-13rd_SS_Division_Logo.svg„Bio sam imam u Handžar diviziji. Kada smo mi Bosanci saznali da se možemo dobrovoljno prijaviti u jednu njemačku jedinicu, mnogi su iskoristili tu priliku. U Bosni je u to vrijeme bilo prisutno lijepo sjećanje na Austro-Ugarsku monarhiju. Tako da smo se osjećali naklonjeni njemačkom carstvu. Njemačka je za nas bila simbol čistoće, reda i discipline. Za koncentracijske logore i progone Židova tada nismo znali, jer velika masa dobrovoljaca dolazila je iz najsiromašnijih uvjeta, većinom sa sela. Treba uzeti i u obzir da su četnici u istočnoj Bosni masakrirali na tisuće muslimana, tako da smo željeli iskoristiti priliku da se branimo.“

Njemačka je u tome vidjela priliku da pozove muslimane širom svijeta da se oslobode britanskog imperija. Nijemci su prekršili dogovor, pa Handžar divizija nije korištena samo za obranu svojih domova. U Villefrancheu su digli pobunu protiv Trećeg Reicha, no kada su saznali da je obećana pomoć Francuza i Engleza laž, odlučili su se vratiti trećem Reichu, mnogi protiv svoje volje, ali da bi sačuvali život.

Po povratku u Hrvatsku tukli su po partizanima i komunistima iz sve snage, a raspali su se tek kada su poslani na istočno bojište, jer su počeli bježati natrag u Hrvatsku. Nitko se naime nije prijavio da bi ratovao u interesu njemačkog carstva, i da bi ginuo izvan svoje domovine, nego za obranu svog doma. To je ono od čega se neprijateljima Hrvatske diže kosa na glavi.

Ratni zločini i epitet „zloglasna“

Epitet „zloglasna“ pojavljuje se uglavnom u sklopu velikosrpske propagande. Poslije rata komunisti su sudili 38 pripadnika, za ubojstva Židova. Likvidirano je 7 vojnika za koje su navodno „imali dokaze“, dok su ostali za koje nisu imali nikakve dokaze osuđeni na kazne u rasponu od 5 godina do doživotne.

Zakletva Handžar divizije

Zakletva je vrlo kratka. Na prvom mjestu zaklinju se Hitleru. S obzirom da su dio njemačke vojske, to je i razumljivo i neizbježno, ma koliko im se to sviđalo ili ne sviđalo. Isto kao što su i partizani pjevali radosne pjesmice Staljinu. Međutim, u nastavku zakletve kunu se Poglavniku i Hrvatskoj. Mislim da ove prosvjednike puno više smeta Hrvatska od Hitlera: „Kunem se Bogom svemogućim da ću hrvatskoj državi i njezinom ovlaštenom predstavniku, Poglavniku, uvijek biti odan te da ću uvijek štititi interese hrvatskoga naroda i poštovati hrvatski Ustav i zakone.“

Zaključak

Iz svega navedenoga može se zaključiti ili da su prosvjednici četnici, pa ih smeta antičetnička jedinica, ili da su partizani, jugoslaveni i komunisti, pa ih smeta jedinica od koje su pretrpjeli brojne poraze i koja ih je sprječavala u uništenju Hrvatske, ili ih smeta što je to vojna jedinica koja je kako se često kaže prva unutar Reicha digla pobunu protiv Hitlera pa su kao pravi neonacisti protiv izdajica iz Bosne i Hercegovine, ili ih smeta što su u pitanju muslimani. U svakom slučaju, oni koji prosvjeduju, oni su napredni i inteligentni ljevičari, antifašisti, tolerantni ljudi prepuni ljubavi i osjećaja za pravdu, a mi ostali smo zaostali idioti.

PS – većina informacija preuzeta je sa Wikipedije na hrvatskom jeziku koja ima solidan članak o Handžar diviziji.
PPS – sarkazam, da… puno sarkazma 🙂

M.B.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari