Connect with us

Pregled

Prosvjed ispred KBC-a Zagreb, uz prisutnost policije, protekao mirno

Objavljeno

-

Ispred KBC-a Zagreb u utorak ujutro, drugi dan zaredom, okupila se nekolicina prosvjednika protiv uvođenja obaveznih covid-potvrda i testiranja, a prosvjed je, uz prisutnost policije, protekao mirno, bez transparenata, agresivnih istupa i incidenata.

Jutros su se pred KBC-om Zagreb pojavili i policajci kako bi osiguravali prosvjed pred bolnicom. Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić potvrdio je da ih je sinoć pozvao i upozorio na mogućnost današnjeg okupljanja.

Policajci su legitimirali prosvjednike koji su tražili da ih se pusti u bolnicu, ali nisu na silu pokušavali ući u zgradu te su se ubrzo mirno razišli.

Ravnatelj Ćorušić rekao je novinarima kako je među jutrošnjim prosvjednicima bilo između deset i 15 djelatnika bolnice, no da za razliku od jučer nisu bili agresivni.

“Nije bilo transparenata, nije bilo poziva na neodgovornost, milslim da je prošlo sve u redu”, rekao je.

Riječ je o manjem dijelu djelatnika te bolnice koji ne žele poštivati donesene mjere Stožera. Ali to je njihov problem, ustvrdio je Ćorušić.

Procijenio je i da je udio zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja među prosvjednicima “negdje pola-pola”.

Ravnatelj ističe kako je “njihovo pravo da se ne cijepe, ali je obaveza da se tada testiraju svaka tri dana, i to gratis”.

Smatra da je to mjera koja se mora poštivati. “Mi ćemo na tome ustrajati poštujući pozitivne zakone ove države i nećemo odustati. Necijepljeni koji se odbijaju testirati, bit će udaljeni s posla i neće biti plaćeni za taj dan”, poručio je.

Podsjetio je i da je ministar socijalne politike Josip Aladrović u ponedjeljak spomenuo i otkaze kao jednu od mjera za one koji odbijaju testiranja i udaljeni su s posla.

“To je moguće i ovdje i ovisi o ponašanju te manje skupine naših djelatnika koji ne želi poštovati mjere. Još jednom ih pozivam da se ponašaju civilizirano. Svi mi znamo da je prevencija majka medicine, ne vidim razloga da ju odbijamo mi koji smo se odlučili za ovaj poziv”, rekao je Ćorušić.

Iz policije su u ponedjeljak poručili da rade na identifikaciji ljudi koji su organizirali prosvjede u krugu bolnica s obzirom da zakon o javnom okupljanju zabranjuje takva okupljanja. Prosvjedi nisu bili prijavljeni policiji koja je zatražila i snimke videonadzora. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari