Connect with us

Pregled

Prosvjed na Markovu trgu protiv covid-potvrda

Objavljeno

-

Foto: Hina

Na Markovu trgu u Zagrebu na kojem je sjedište Vlade i Hrvatskog sabora, u ponedjeljak navečer okupilo se 300-tinjak prosvjednika, protivnika šireg uvođenja covid potvrda koje će od 15. studenoga biti obavezne u svim javnim i državnim službama, javili su mediji.

Nije poznato je li prosvjed bio prijavljen, a na Trg je ubrzo stigla i policija pa su se prosvjednici razišli.

Okupljeni su nosili lampione, rekavši da je to ‘simbolično svjetlo protiv tame’ u koje nas, kako tvrde, uvode covid-potvrde. Najavili su ‘dolazak pred Vladu’ svake večeri.

Inače, konzervativna katolička aktivistička udruga Vigilare prije dva dana prosvjed je najavila na facebook profilu gdje su objavili da “imaju pravo donijeti svjetlo u mrak”.

Predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata Jasna Karačić ranije danas je ocijenila da u Hrvatskoj vlada veliki otpor cijepljenju i nepovjerenje prema struci zbog dezinformacija o covidu-19 koje se šire društvenim mrežama. Širenje dezinformacija preko društvenih mreža puno je brže nego širenje znanstveno utemeljenih informacija. To je prisutno i u drugim državama, no kada se gleda prosjek, u našoj zemlji je to izraženo najviše u cijeloj EU-u, izjavila je Hini. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari