Connect with us

Balkan

Prosvjed podrške Palestini u Beogradu

Objavljeno

-

Foto: Hina

Nekoliko stotina ljudi okupilo se u nedjelju u Beogradu na prosvjedu podrške Palestini i stanovnicima Gaze, izloženim napadima izraelske vojske u obračunu s militantima Hamasa, a prosvjed je završen ispred njemačkog veleposlanstva uz poruke da Njemačka, SAD i NATO podržavaju zločine nad Palestincima.

Ka zgradi veleposlanstva okrenuti su transparenti “Slobodna Palestina” i “Demokracija – neki životi vrijede više”, a prosvjednici, među kojima je bilo i nekoliko desetaka Palestinaca, uzvikivali su “Od rijeke do mora Palestina slobodna biti mora”, “Sloboda za Palestinu”, “Sloboda za Gazu”, “Zaustavite genocid”. Mnogi sudionici nosili su tradicionalne palestinske marame i zastave Palestine.

Na prosvjedu je rečeno da Njemačka daje vojnu potporu Izraelu, što je popraćeno povicima “Nacisti, nacisti”, “Nijemci nacisti”, “NATO ubojice”, “NATO nacisti” i “Netanyahu Hitler”. Prosvjednici drže da zločini nad Palestinom ne bi bili mogući bez podrške SAD-a, te da Amerika odlučuje tko je civiliziran, a tko nije. Povorka je prethodno zastala i ispred veleposlanstva Hrvatske u Ulici kneza Miloša, uzvikujući parole protiv NATO-a.

Prosvjed je počeo na Trgu Republike, odakle je središnjim gradskim ulicama, u kojima je promet bio blokiran, povorka stigla do zgrade vlade Srbije ispred koje je poručeno da je “ova zemlja bila u pokretu nesvrstanih i podržavala Palestinu, a da sada glasuje suzdržano dok u Palestini ginu djeca”. Skup je završen bez incidenata. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas