Connect with us

Događaji

Prosvjed u Širokom Brijegu: Građani žele saznati tko je ozlijedio Milu

Objavljeno

on

Na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu održan je miran prosvjed u znak potpore obitelji Mile Solde, mladića koji je prije više od 45 dana teško ozlijeđen na rođendanskoj zabavi.

Prosvjed, koji je organizirala Udruga zaboravljeni branitelji ŽZH je počeo u simboličkih ”pet do dvanaest”, a na središnjem gradskom trgu okupilo se oko 500 ljudi. Na pozornici se izmijenilo nekoliko govornika, a članovi spomenute udruge zatražili su ostavke načelnika Policijske uprave Široki Brijeg Pere Kožula te odgovornog županijskog tužitelja Tužiteljstva ŽZH.

Građani su tijekom prosvjeda skandirali ”istina” i ”ostavke”. Branitelji su zatražili da se okupljenima obrati gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević što je on i učinio. Prosvjednici su ga izviždali prilikom izlaska na binu dok je njegov govor bio u nekoliko navrata prekidan zvižducima i uzvicima. Kraljević je ponovio da dijeli odgovornost kao roditelj i kao gradonačelnik te je pozvao nadležna tijela da odrade svoj posao.

Također, obratili su se roditelji Mile Solde, Sarafin i Ana koji su se, između ostaloga, zahvalili svima na dolasku i potpori.

Djevojčica Marija Soldo pročitala je emotivno pismo u ime obitelji Zeljko-Babić u kojem je kazala da je ovo samo jedna u nizu od nedaća koja je pogodila ovu obitelj te je kritizirala Gimnaziju fra Dominika Mandića i gradonačelnika Miru Kraljevića zbog zakašnjele reakcije i šutnje. Također, upućene su kritike na rad policije i drugih institucija civilne vlasti.

Podsjećamo, 17-godišnji Mile Soldo je, kako tvrdi on i njegovi roditelji, pretučen na rođendanskoj zabavi. Ničega se sa zabave ne sjeća, kao ni 21 svjedok kojeg je ispitala policija.

Policija njegov slučaj vodi kao nezgodu. Osobe s rođendana tvrde kako je na mladića pao gol, međutim ozlijede upućuju na to da je gol trebao pasti nekoliko puta da bi mu zadao ozlijede koje je Mile imao.

Udruga zaboravljeni branitelji na kraju su kazali da neće stati u otkrivanju istine dok se slučaj ne riješi.

Prosvjednici su se mirno razišli u 12.30 sati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari