Connect with us

Vijesti

Prosvjed svinjogojaca mogao bi biti prekinut

Objavljeno

-

Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac najavio je u četvrtak da će u podne, nakon sastanka članova stožera, priopćiti odluku o nastavku prosvjeda svinjogojaca, koji se održava već petnaesti dan, iako sve ukazuje da bi prosvjed mogao napokon biti prekinut.

“Od 12 točaka o kojima smo raspravljali zadovoljavajuće odgovore dobili smo na njih 11. Ostala je još samo jedna nerazjašnjenja točka, koja se odnosi na održavanje svinjokolja”, rekao je Pokrovac novinarima na prosvjednom punktu kod Županje.

Stožer za obranu hrvatskog sela i Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje spasili su tradiciju hrvatskog sela. Nema više eutanazije zdravih svinja i kategorizacija i poručujem da će dobiti “po repu” svi koji budu radili protiv hrvatske države, poručio je.

Pokrovac kaže kako još čeka dopis iz Ministarstva poljoprivrede kojim bi “na papiru” bilo potvrđeno sve što je dogovoreno.

“Ako budemo na bilo koji način izigrani, mi ćemo opet izaći na ceste iza Nove godine, ali tada će biti tema isključivo poljoprivredno zemljište i natječaji. Ići ćemo na rušenje svih natječaja koji su zlorabljeni i protivni interesima sela i malih OPG-ova”, najavio je dodavši kako seljaci više neće dozvoliti da na natječajima prolaze isključivo veliki sustavi, a poticaje primaju i oni koji nemaju veze s poljoprivredom.

Ponašanje premijera Andreja Plenkovića prema prosvjednicima nazvao je nedoličnim poručivši kako je prosvjede u kojima je sudjelovalo desetak tisuća ljudi koordinirao jedino on, Pokrovac.

Također je najavio kako će se sredinom prosinca u Slavoniji održati sastanak članova stožera i sindikata s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković kako bi se vidjelo napreduje li provedba dogovorenog.
(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas