Connect with us

Hrvatska

Prosvjedi pred zatvorom u Zagrebu i sudom u Splitu protiv obveznih covid potvrda

Objavljeno

-

Na prvi dan uvođenja obveznih covid potvrda u javnim i državnim službama protiv tih mjera prosvjedovao je dio djelatnika zagrebačkog zatvora u Remetincu, dok se u Splitu dio djelatnika okupio ispred Trgovačkog suda.

Pred zatvorom u Remetincu od 6,30 sati prosvjeduje nekoliko desetaka pripadnika pravosudne policije i djelatnika zatvorskog sustava protiveći se uvođenju obveznih covid potvrda.

Jedan od njih rekao je za N1 kako žele da se jednako tretiraju zaposlenici koji jesu i nisu preboljeli covid-19 jer je, kako je dodao, očito da virus šire svi dok je drugi prosvjednik rekao da nisu protiv cijepljenja ali su protiv prisiljavanja na cijepljenje.

Tvrdi da dvije godine rade pod nikakvim epidemiološkim mjerama jer ih se u vozilima vozi po šest sedam, apsurdnim je nazvao novo pravilo prema kojemu na sudskim ročištima zatvorenici ne moraju imati potvrdu a pravosudni policajci moraju.

Nekoliko desetaka djelatnika okupilo se i pred Trgovačkim sudom u Splitu, gdje po pisanju medija odbijaju dati svoje podatke na uvid.

Upraviteljica zajedničke sudske pisarnice na Trgovačkom sudu u Splitu Višnja Rakić rekla je za Slobodnu Dalmaciju da nemaju obvezu pokazati podatke.

“Ne radi se o tome tko što ima, ili tko je što napravio, ili nije, nego jednostavno to je pitanje protuzakonito i protuustavno”, poručila je Rakić, dodavši da su oni manje-više pravnici i rade u pravosudnom tijelu pa bi bilo pljuvanja po samima sebi i pravosuđu kada bi napravili nešto pod prinudom i ucjenom, a što je protuzakonito i protuustavno.

Covid potvrde koje dokazuju da je netko cijepljen, da je prebolio covid-19 ili je negativan od utorka postaju obvezne za ulaz u javne i državne ustanove, čime vlasti žele dodatno zaštiti zdravlje građana, potaknuti ih na cijepljenje i osigurati dostupnost zdravstvenog sustava.

Potvrde su uz poneki izuzetak obvezne i za sve stranke koje dolaze u službene prostore, ali i druge osobe koje tamo dolaze po bilo kojoj osnovi. (Hina)

Od danas obvezne covid potvrde u javnim i državnim ustanovama

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari