Connect with us

Hrvatska

Protiv bivšeg pripadnik srpskih paravojnih postrojbi kaznena prijava zbog sumnji u ratni zločin 1991.

Objavljeno

-

Foto: Ilustracija

Vukovarsko-srijemska policija kazneno je prijavila nedostupnog 55-godišnjaka zbog sumnje da je 1991. u okolici Vukovara, kao pripadnik srpskih paravojnih postrojbi, počinio ratni zločin protiv hrvatskih civila, zatočivši i silujući jednu ženu.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila sumnju da je tada 26-godišnjak, krajem listopada 1991. za vrijeme agresije JNA i paravojnih postrojbi na Hrvatsku, u okupiranom naselju u okolici Vukovara, kao naoružani pripadnik paravojnih postrojbi s poljoprivredne površine na kojoj je radila, odveo hrvatsku državljanku te ju doveo u prostorije bivše mjesne zajednice na ispitivanje.

Nakon toga ju je odveo i zatvorio u susjednu prostoriju gdje ju je tijekom večeri, uz upotrebu sile, više puta silovao, izvijestili su u ponedjeljak iz policije.

Protiv osumnjičenog 55-godišnjaka, koji je nedostupan hrvatskim vlastima, policija je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava, ratni zločin protiv civilnog stanovništva, navodi se u policijskom priopćenju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari