Connect with us

Politički rentgen

Protiv HDZ-a je na djelu sofisticirana vanjska i unutarnja agresija!

Objavljeno

-

Urota je dobila dramatične razmjere! Jedan krak je onaj vanjski, izvan HDZ-a, a drugi, možda još i opasniji dolazi iznutra od onih koji su u jatima raširili krila „crnih labuda“ i kojima je jedini cilj srušiti Plenkovića i preuzeti HDZ kao svoju kasicu prasicu.

Njima je nevažno hoće li HDZ na sljedećim parlamentarnim izborima osvojiti 66 ili 46 saborska mandata, nevažno im je hoće li novu vladajuću većinu činiti SDP-MOŽEMO-MOST-Pupovac i manjinci, (što je sasvim realna mogućnost)  i nevažno im je što će biti s Hrvatskom sutra! Jedino im je važno preuzeti HDZ, a što će s Hrvatskom biti sutra, to prepuštaju Božjoj volji?

 Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

 Na početku ovog teksta, zahvaljujem se svim dragim komentatoricama i  komentatorima, prijateljima i neprijateljima, koji s različitim motivima redovno prate moje tekstove i analize. Komentari su uvijek dobri, jer u pravilu sadrže baš sve što treba i nikakav dodatni savjet mi nije potreban! Komentatori su mi putokaz, inspiracija, područje za samokritiku i propitkivanje, a  konačno, moji tekstovi su namijenjeni konzumentima raznolikih intelektualnih i svjetonazorskih obzora, pa je dobro došla i pokuda i pohvala. Zabrinuo bih se kada ispod mojih tekstova ne bi bilo komentara, osobito onih, koji znaju biti prijezirni i brutalni. Baš iz takvih komentara, prijezirnih i brutalnih, crpim snagu i inspiraciju za nastavak afirmativnog ili kritičkog pisanja o onima koji to svojim javnim djelovanjem zaslužuju.  Hvala Vam! Raduje me što Kamenjar.com vodi osobitu brigu o razini pristojne debate i tu smo svakako u etičkom vrhu među svim web portalima u Hrvatskoj i BiH!

 

Vlada Republike Hrvatske pod vodstvom Andreja Plenkovića, najuspješnija je i najbolja Vlada u povijesti Hrvatske i to se može matematički dokazati. Andrej Plenković najbolji je predsjednik Vlade, Tomo Medved najbolji je ministar Hrvatskih branitelja, Zdravko Marić najbolji je ministar financija, Davor Božinović najbolji je ministar policije, a Nataša Tramišak najbolja je ministrica koja brine o povlačenju sredstava Europske unije. Sjetite se njihovih prethodnika u dugom nizu!? Svi su najbolji, da se ne uvrijede oni koje nisam spomenuo! Ova četiri ministarstva izdvajam zato što su to nosivi stupovi i poluge za uspješno i svrsishodno političko vladanje, kojima znalački upravlja Andrej Plenkovića. Od ta četiri ministarstva ne treba posebno isticati važnost Ministarstva branitelja koje u sebi čuva temelj postanka i opstojnosti naše drage domovine u slici i prilici Hrvatskih branitelja i Domovinskog rata, kao što ne treba posebno obrazlagati važnost Ministarstva financija kao financijskog,  gospodarskog i ekonomskog krvotoka države.

Dakle, od svih ministarstava izdvojio sam četiri, a od ta četiri dva i to nisam učinio slučajno!? Zašto? U tom izboru pomogli su mi oponenti i otvoreni neprijatelji HDZ-a, jer upravo su ta dva ministarstva kontinuirano na meti najbrutalnijih napada oporbenih agresora izvan HDZ-a. Most je platio visoku cijenu rušeći ministra Zdravka Marića, a o svakodnevnom, precizno organiziranom cipelarenju ministra Tome Medveda ne treba previše trošiti riječi. Neprijateljima i oponentima HDZ-a, ta dva uspješna ministarstva su izgleda trn u oku, po onoj formuli „sve ću ti oprostiti osim uspjeha“?!? Oni koji govore kritički o obnovi Banovine i Zagreba, zapravo silno žele da obnova ni ne otpočne, jer tragedije im služe za političko lešinarenje i jeftini profit!

Neki misle da treba bez reakcija dozvoliti „vučjim čoporima“ i plaćenim terijerima svakodnevne ugrize za nogu, no osobno sam, ni od koga nagovoren, odlučio raskrinkavati te „vučje jazbine“ s ciljem da ih prepoznaju i oni koji baš nemaju bistro oko i dobre namjere. Ako griješim, ispričavam se i Tomi Medvedu i Andreju Plenkoviću i svima onima koji se eventualno osjećaju uvrijeđeni mojim afirmativnim tekstovima. Logika je jednostavna? Ni jedan političar na svijetu ne može djelovati  efikasno u javnom prostoru i živjeti na diskursu svoje vlastite samoobrane, niti smije, niti ima vremena, niti može koristiti vokabular kakav mogu koristiti ja ili drugi novinari. Ne može vjerodostojno ni sam sebe hvaliti niti sam sebe braniti! To bi bilo doista pretenciozno i neuvjerljivo. Kada bi bilo tako lako ostaviti ih na vjetrometini, trebali bi se braniti 24 sata dnevno, jer baš toliko ih sati dnevno napadaju i tuku prekomjernim granatiranjem. Kuda bi stigli Plenković i Medved kada bi na dnevnoj bazi pokraj svih državničkih obveza, još  polemizirali s desetinama tekstova ili izjava alapača kakav je npr. Zoran Milanović? Novinari su produžena ruka i glas javnih djelatnika, politika i svjetonazorskih  stajališta koje zastupaju, jer su im bliski! Mediji su četvrti stup vlast! Novinari jednostavno postoje zato, da na svoj način, za kojega smatraju da je najefikasniji, brane ili napadaju one koji to zaslužuju. Ispravite me ako griješim?

Osim toga, nažalost, medijski prostor dominantno je prekrilo atraktivno žutilo i crna kronika i čini se da je jedino takvim diskursom moguće doprijeti do krajnjeg korisnika, ili bolje rečeno potencijalnog glasača kojemu želimo poslati poruku. Nitko više ne čita kilometarske filozofske traktate i sve se svelo na estradizaciju banalnosti kao iz one pjesme „Lijevo desno nigdje moga stana, oj ulice alaj si pijana“!  Ali i u svakoj banalnosti uvijek ima višeslojne dubine!? Pozitivne stvari želim agresivno naglasiti, kao i negativne još agresivnije, jer čini se, jedino tako poruka može biti isporučena krajnjem korisniku? Eto na taj sam način, ni od koga potpomognut i nagovoren, postao i opstao u javnom prostoru nakon cca. 2000 objavljenih tekstova-kolumni i preko 150 000 kratkih polemičnih komentara. I neka se ne naljute oni koji bi radi svojih opskurnih razloga željeli da me nema, jer odustati neću! U svakom slučaju bilo bi dobro da nas ima više s istom količinom entuzijazma i zajedništva u različitim stilovima, samo da bude korisno Hrvatskoj!? Umjesto zajedništva udara brat na brata, Hrvat na Hrvata!

Kada sam idealistički vjerovao u konzervativnu revoluciju koja se kao požar širila Europom, (Trumpov Steve Bannon na čelu pokreta), stao sam vrlo otvoreno i javno uz HDZ Tomislava Karamarka i Domoljubnu koaliciju! Kada sam bio suočen s donošenjem Istanbulske konvencije bio sam žestoki kritičar Andreja Plenkovića i HDZ-a baš na tragu konzervatizma! Kada sam ispravno zaključio nakon „interpretativne izjave“ da Istanbulska konvencija nije i neće stvoriti zombije koji hodaju ulicama države plašeći Hrvate i našu djecu, ublažio sam kritičko stajalište prema HDZ-u Andreja Plenkovića, a danas, kada sam se uvjerio da je ova Vlada Republike Hrvatske u zadanim okolnostima Bogom dana, najbolja i najsposobnija, uz činjenicu da joj nema baš nikakve obećavajuće alternative, odlučio sam činiti sve na afirmaciji političkih teza i ideja o stabilnosti i sigurnosti Hrvatske.

Zdravlje nacije na prvom je mjestu!

Plenković me definitivno kupio svojim planetarnim potezom kada je pozvao tajnicu da napiše „cipelguz“ anarhistima i trojanskom konju Mostu, a čini mi se, još bi jednom mogao posegnuti za crvenim kartonom i udijeliti ga onima, koji nemilosrdno štete ovoj Vladi, Republici Hrvatskoj  i samom HDZ-u, gurajući u javni prostor mitove i aveti svoje opskurne prošlosti!?  Ako se Plenković racionalno odluči na takav potez, doživjet će ovacije ogromne većine nacije!

Kada bi se dogodila ozbiljna alternativa ovoj vladajućoj većini u političkom ringu, ili kada mi netko od mojih kritičara ponudi nešto bolje za Hrvatsku od ovoga danas, spremno ću razmisliti i dati svoju punu podršku svakom državotvornom političkom projektu. Dakako, ne umišljam si da kao pojedinac mogu mijenjati svijet, ali kada bi nas bilo više na strani afirmativnog kontra destruktivnog, ili barem približno isto, terijeri bi dobro razmislili koliko duboko smiju zagristi.

Bolje alternative ovoj vladajućoj većini nema, ali zato ima  „vučjih čopora“ i terijera u izobilju! Na medijskoj sceni se kristalno jasno može iščitati dobro smišljena urota protiv Andreja Plenkovića i HDZ-a i to iz centara moći protiv kojih sam osobno uvijek bio vrlo kritičan s opravdanom dozom britke rezerve. O politikama Zorana Milanović, znajući gotovo napamet sve njegove poteze i gafove kroz njegovu ukupnu političku karijeru, nikada nisam niti ću napisati baš ni jednu afirmativnu riječ ili rečenicu. Neki analitičari isticali su njegove fenomenalne govore kao nešta najbolje, no uvijek sam znao da iza njegovih fenomenalnih govora poslovično slijede katastrofalne politike. Takav je političar ili lik, nakon brutalnog gaženja i rušenja Kolinde Grabar Kitarović zasjeo na Pantovčak i sam sebe okrunio kraljem ujedinjene lijeve i desne oporbe u Republici Hrvatskoj. Zoran Milanović je predvodnik urote protiv HDZ-a o kojoj pišem, a urota će biti gotova tek onda kada dekapitiraju Andreja Plenkovića i na tome svesrdno rade! Što kazati? Jer ako Milanović i njegovi gremiji koji su ga doveli na Pantovčak ruše Andreja Plenkovića, to mi je sasvim dovoljan znak i krunski dokaz da Plenković doista valja!

Urota je dobila dramatične razmjere! Jedan krak je onaj vanjski, izvan HDZ-a, a drugi, možda još i opasniji dolazi iznutra od onih koji su u jatima raširili krila „crnih labuda“ i kojima je jedini cilj srušiti Plenkovića i preuzeti HDZ kao svoju kasicu prasicu. Njima je nevažno hoće li HDZ na sljedećim parlamentarnim izborima osvojiti 66 ili 46 saborska mandata, nevažno im je hoće li novu vladajuću većinu činiti SDP-MOŽEMO-MOST-Pupovac i manjinci, (što je sasvim realna mogućnost)  i nevažno im je što će biti s Hrvatskom sutra! Jedino im je važno preuzeti HDZ, a što će s Hrvatskom biti sutra, to prepuštaju Božjoj volji? Dragi Bog doista je puno puta nevjerojatno pomogao Hrvatskoj, no jednog dana i on će kazati dosta je toga! Pomozite si sami, kad udara brat na brata!

Andrej Plenković i Kolinda Grabar Kitarović hrvatski su političari za 21. stoljeće. Predsjednicu su dekapitirali u sofisticiranoj uroti koja traje još od pojave Tomislava Karamarka na velikoj javnoj sceni, a sada je na redu HDZ Andreja Plenkovića. Potpuno je svejedno tko je predsjednik, HDZ je uvijek velika meta i velika lovina, još od vremena Franje Tuđmana! Hoće li Plenković kao najsposobniji političar u povijesti Hrvatske svojim univerzalnim političkim i ljudskim resursima imati snage zaustaviti vanjske i unutarnje urotnike, ili će njegovim rušenjem Hrvatska utonuti u programirani kaos na dobrom putu prema sedam godina biblijskih mršavih krava, doista je sudbonosno pitanje?  Ohladimo glave, stavimo glave skupa! Ne za HDZ, nego za Hrvatsku na prvom mjestu!

Kazimir Mikašek-Kazo

 

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari