Connect with us

Komentar

Protiv neradne nedjelje ljevičari, liberali i strani grabežljivci

Objavljeno

-

Biskupi nas uvjeravaju da nisu za zabranu rada nedjeljom da bi napunili crkve nego zbog obitelji. Nepotrebno. Jer, neradna je nedjelja Hrvatima uvijek bila svetinja, s njom su srasli kao s drugim svojim vrijednostima, bila je postala dio njihove prirode.

I komunisti su je poštovali, ne iz obzira prema vjeri, nego iz straha da bi ispali nasilnici, zato što neradna nedjelja nije shvaćena samo kao vjerski dan, nego i kao narodna stečevina, a oni su bili “narodna” vlast.

Ljevičari i liberali trebali bi priznati da se njihovo protivljenje neradu nedjeljom lijepo složilo s interesom stranih trgovaca u Hrvatskoj i da s njima dijele bešćutnost prema ženama i majkama koje čine golemu većinu radništva u trgovinama.

Sliče mi na one zadrte seoske komuniste u hrvatskim selima koji su iz prkosa naočigled mnoštvu vjernika, pogotovo kad su bili veliki blagdani, orali ili kopali u blizini crkava.

Nedjelja je ženama bila dan mise, brige za obitelj i popodnevnog druženja s prijateljicama, a za muškarce nagrada za naporan tjedan – okupali bi se, obrijali, obukli novu odjeću, išli bi na misu, sjedali za svečani nedjeljni ručak, išli igrati na balote ili se drukčije zabavljati. Dan za Boga i za Čovjeka.

Milan Ivkošić / Večernji list

U ime obitelji: Osigurati slobodne praznike i za trgovkinje i trgovce

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas