Pratite nas

Satira

Protokol fašističkih mudraca

Objavljeno

na

Iz provjerenih izvora smo saznali da se na nepoznatom mjestu sastao odbor koji je razmatrao daljnje akcije oko prosvjeda fašitički potpomognutih skupina u nastojanju da se ukine pravo hrvatskim invalidama da protestiraju protiv nesposobnog minstra i njegovih prosrpskih teorija.

Sastanku su nazočili svi sudionici prošlog skupa, poseban delegat Vlade srpskog jedinstva, privatni mogući sponzor i predstavnik ministarstva financija republike koju treba okupirat.

Teme sastanka su bile:

– izvješće s prošlog mitinga
– usklađivanje fašističkih ciljeva i naprednih ideja pomoću PR agencija
– financijska kriza i njezin utjecaj na daljnje djelovanje
– pronalazak privatnih sponzora
– točka grozno

Pod točkom prvom je svim sudionicima pojedinačno dana prigoda da iz svoje perspektive opišu događaje. Svih šest sudionika je boravak na glavnom zagrebačkom trgu opisalo kao izrazito velik napor za duševno stanje pa je od predstavnika ministarstva financija zatražen dodatni budžet za postdemonstracijsku terapiju.

Pod točkom drugom je predstavnik marketninške agencije sudionicima predstavio najnoviju strategiju kojom bi se fašistički ciljevi i metode antiinvalidskih demonstracija uskladile s naprednim idejama. U tom pogledu je planirano šire narodno djelovanje preko umreženih medija. Predloženo je da se za savjetnike uzmu iskusni sturčnjaci na području fašističkih metoda u antifašističkom ruhu, da se u akciju ubace mladi skojevci koji jedva čekaju da svoje fašističke metode prikažu kao napredne, liberalne i lijeve.

Sudionici su ovaj prijedlog prihvatili, ali je konačna provedba ovisna o stavu ministarstva financija.

Predstavnik ministarstva financija republike koju treba okupirati je družinu obavijestio o razlozima rezanja budžeta za prošlu akciju te se ispričao da nije bilo moguće isplatiti obećane honorare sudionicima. To je nažalost dovelo do drastičnog pada zaintereisranih prosvjednika. Razlog rezanja budžeta je činjenica da na tržištu novca nije moguće daljnje zaduživanje bez dodatnih garancija u sljedećih pet godina, a obećanje glavnog pokretača akcija bankari više ne uzimaju ozbiljno pa je nažalost ova plemenita akcija morala biti žrtvovana zbog štednje.

Predstavnik minstarstva financija RKTO je družbi zajamčio da stalni honorari glavnih organizatora ne će biti pogođeni ovim mjerama štednje. Oni su dio permanentnog rada na osvješćivanju društva i senzibiiziranju za teme kao što je korištenje fašističkih metoda u antifašističkom ruhu. Nažalost morat će ipak doći do smanjenja nekih profesionalnih funkcija jer se na tržištu javljaju i nove organizacije koje imaju isti cilj, ali svoje djelovanje ne usmjeravaju protiv invalida nego protiv navijača.

Družini se obratio i eventualni privatni sponzor koji je obećao da će uz prethodno najavjljene troškove u marketinsškom budžetu privatizirane tvrtke osigurati neke novce. Njemu je samo bitno da fakture budu u sladu s propisima i pozitivnim koruptivnim običajima novotajkunskog društva.

Pod točkom grozno je raspravljana uglavnom tema izgleda, školvanja i nastupa aktera fašističkih prosvjeda protiv invalida.

Privatni sponzor je iznio svoja iskustva i predložio da tim povodom družba angažira plastičnog kirurga za neke sudionike, on će darovati trideset kila dezodoransa, ima prijatelja koji je spreman darovati prašak za pranje rublja, a ostale stvari bi trebalo raditi sukcesivno.

Sastanak družbe je završen uz pjevanje pjesme “Jadna majko koga rodi”.

mirt-heroic-trgprosvjed

Piše: Vinko Vukadin/Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Satira

Primjena Istanbulske konvencije u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Ovih je dana počela primjena Istambulske konvencije u Hrvatskoj. Pogledajte kakve novosti i poboljšanja društvenog života donosi primjena tog važnog dokumenta. I na kraju posebni dodatak – CSI Velebit rekonstrukcija: Kako Milorad P. provodi svoje slobodno vrijeme.

Dnevni SHOWinist — Satirički video komentari aktualnih političkih apsurda, U izvedbi ‘stand up’ komičara, Domagoja Pintarića, koji rasvjetljava nelustrirane budalaštine hrvatske svakodnevnice.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Satira

Uhićenje ‘atentatora’ s Dolca, događaj je desetljeća, garant!

Objavljeno

na

Objavio

Agrokor, Mamić, Bandić, Uljanik, 3. MAJ, Afera sms…ma dajte, prosim vas lepo, sve je to luk i voda u odnosu na skandal nad skandalima koji je potresao (i još uvijek trese) Hrvatsku, a bogme i region (kak’ vele naši istočni susedi).

Što sve može napraviti komadić limuna ako se baci u pravo vrijeme na pravo mjesto! Za nevjerovati! Gotovo smo očekivali objavu rata od strane bivšeg Šešeljevog potrčka Ace Vučića. Malo je falilo da s kosovske granice povuče jednu diviziju i pošalje je ravno na Zagreb u obranu svoga Milorada. A kako i ne bi, kad ga vidi onako tužnog, jadnog i žalosnog, nemre mu nikako bit’ svejedno. Da nisam okorjeli hrvatski nacionalist (i stoga potpuno neosjetljiv na patnje spomenute žrtve “atentata”), zasigurno bi i mene ganula njegova tugaljiva, čak paćenička faca. Pamtim je zadnjih tridesetak godina i uvijek mi nekako jednako snuždena, melankolična, tugaljiva, ali zadnjih dana kao da je postala za nijansu još depresivnija, mračnija…

Nije ni čudo. Jesu li vas kad gađali komadićem limuna na javnom mjestu? Nisu, dakako. Zato i ne možete razumjeti tu bol, neizvjesnost, psihozu koju izaziva nesretni ogavni agrum na kojega normalni ljudi ne mogu ni pomisliti a da ne iskrive facu skroz na skroz, do neprepoznatljivosti.

Da, upravo tako. Nekima je i sama pomisao na limun odvratna i blokira im čak normalne fiziološke reakcije, uključujući osjetila okusa, probavu i motoriku.

Ne vjerujete? Pitajte trubače i klarinetiste, neka vam oni kažu!

Eto, čuo sam prije par godina kako je neki nestašni posjetitelj jednog trubačkog koncerta (čini mi se negdje u Beogradskom pašaluku odnosno Šumadiji – ali nemojte me držati za riječ) izazvao skandal i namjerno “minirao” priredbu.

Kako?

Vrlo jednostavno.

Sjeo je u prvi red i prije nego su trubači puhnuli u svoje instrumente, usred tišine koja je nastala u dvorani, pozvao jednoga od njih po imenu. I, naravno, on i nekoliko njegovih kolega okrenu se i pogledaju u tom smjeru, kad ono…čovjek liže kolut limuna i to lagano, prelazeći jezikom preko cijele površine odvratnog kiselog agruma – gore, dolje, gore, dolje, gore, dolje i tako sve dok ga redari nisu izbacili van s glavom prema naprijed.

A na pozornici, društvo se priprema započeti koncert. Dižu trube, probaju puhati, domunđavaju se, osvrću, opet probaju, ali, jok! Ne ide. Usta im se skupljaju, slina curi, ponekad se iz nekog od instrumenata otme poneki zvuk nalik na škripanje vrata ili mukanje rogate stoke, ali nema šanse da orkestar započne išta od planiranih numera.

Potrajalo to jedno vrijeme, sve dok raja pozornicu nije zasula kojekakvim predmetima, a trubači trkom pobjegli put garderobe.

Tko će cijeloj dvorani objasnit’ da je za sve kriv limun!? Platili karte i traži svirku, a ne kravlje mukanje.

Vjerovali ili ne, baš tako je bilo.

I što mislite, narode, da sad, primjerice, Culej, Glasnović ili Zekanović ovaj recept primjene u vrijeme kad se Milorad Pupovac nakašlje i pripremi za svoj pledoaje za saborskom govornicom!? Da netko od njih uzme i liže limun (kao onaj nesretnik na koncertu u Beogradskom pašaluku)!? Možete li zamisliti čemu bi tek onda sličila faca našeg frontmena manjinske političke misli i kakva bi katastrofa uslijedila nakon što mu se usne skupe, slina procuri na mikrofon, a riječ zapne u grlu?

Mislim da bi taj događaj nadmašio čak i onu aferu na Dolcu, kad je spomenuti komadić agruma bio uporabljen kao dalekometno oruđe, na sramotu svih nas, pogotovu “atentatora” (kojega će to koštati skoro 1.500 kuna – pa neka se sad misli!).

Baš me živo zanima, smije li tko od spomenutih (ili bilo koji drugi zastupnik) ponijeti limun u saborsku dvoranu i liznuti ga pred Miloradom!

 

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari