Pratite nas

Satira

Protokol fašističkih mudraca

Objavljeno

na

Iz provjerenih izvora smo saznali da se na nepoznatom mjestu sastao odbor koji je razmatrao daljnje akcije oko prosvjeda fašitički potpomognutih skupina u nastojanju da se ukine pravo hrvatskim invalidama da protestiraju protiv nesposobnog minstra i njegovih prosrpskih teorija.

Sastanku su nazočili svi sudionici prošlog skupa, poseban delegat Vlade srpskog jedinstva, privatni mogući sponzor i predstavnik ministarstva financija republike koju treba okupirat.

Teme sastanka su bile:

– izvješće s prošlog mitinga
– usklađivanje fašističkih ciljeva i naprednih ideja pomoću PR agencija
– financijska kriza i njezin utjecaj na daljnje djelovanje
– pronalazak privatnih sponzora
– točka grozno

Pod točkom prvom je svim sudionicima pojedinačno dana prigoda da iz svoje perspektive opišu događaje. Svih šest sudionika je boravak na glavnom zagrebačkom trgu opisalo kao izrazito velik napor za duševno stanje pa je od predstavnika ministarstva financija zatražen dodatni budžet za postdemonstracijsku terapiju.

Pod točkom drugom je predstavnik marketninške agencije sudionicima predstavio najnoviju strategiju kojom bi se fašistički ciljevi i metode antiinvalidskih demonstracija uskladile s naprednim idejama. U tom pogledu je planirano šire narodno djelovanje preko umreženih medija. Predloženo je da se za savjetnike uzmu iskusni sturčnjaci na području fašističkih metoda u antifašističkom ruhu, da se u akciju ubace mladi skojevci koji jedva čekaju da svoje fašističke metode prikažu kao napredne, liberalne i lijeve.

Sudionici su ovaj prijedlog prihvatili, ali je konačna provedba ovisna o stavu ministarstva financija.

Predstavnik ministarstva financija republike koju treba okupirati je družinu obavijestio o razlozima rezanja budžeta za prošlu akciju te se ispričao da nije bilo moguće isplatiti obećane honorare sudionicima. To je nažalost dovelo do drastičnog pada zaintereisranih prosvjednika. Razlog rezanja budžeta je činjenica da na tržištu novca nije moguće daljnje zaduživanje bez dodatnih garancija u sljedećih pet godina, a obećanje glavnog pokretača akcija bankari više ne uzimaju ozbiljno pa je nažalost ova plemenita akcija morala biti žrtvovana zbog štednje.

Predstavnik minstarstva financija RKTO je družbi zajamčio da stalni honorari glavnih organizatora ne će biti pogođeni ovim mjerama štednje. Oni su dio permanentnog rada na osvješćivanju društva i senzibiiziranju za teme kao što je korištenje fašističkih metoda u antifašističkom ruhu. Nažalost morat će ipak doći do smanjenja nekih profesionalnih funkcija jer se na tržištu javljaju i nove organizacije koje imaju isti cilj, ali svoje djelovanje ne usmjeravaju protiv invalida nego protiv navijača.

Družini se obratio i eventualni privatni sponzor koji je obećao da će uz prethodno najavjljene troškove u marketinsškom budžetu privatizirane tvrtke osigurati neke novce. Njemu je samo bitno da fakture budu u sladu s propisima i pozitivnim koruptivnim običajima novotajkunskog društva.

Pod točkom grozno je raspravljana uglavnom tema izgleda, školvanja i nastupa aktera fašističkih prosvjeda protiv invalida.

Privatni sponzor je iznio svoja iskustva i predložio da tim povodom družba angažira plastičnog kirurga za neke sudionike, on će darovati trideset kila dezodoransa, ima prijatelja koji je spreman darovati prašak za pranje rublja, a ostale stvari bi trebalo raditi sukcesivno.

Sastanak družbe je završen uz pjevanje pjesme “Jadna majko koga rodi”.

mirt-heroic-trgprosvjed

Piše: Vinko Vukadin/Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Satira

Željko Komšić se odazvao na poziv Ivana Pernara i njegove cure

Objavljeno

na

Objavio

Arhivska fotografija iz vremena Ive Josipovića

Prema visokom izvoru iz Živog zida, Željko Komšić odazvao se službenom pozivu Ivana Pernara i njegove cure (koja je zamolila da ostane anonimna) i doputovao u Zagreb specijalnim kombijem s pogonom na sva četiri kotača (dizelaš – polovni, ratni plijen Armije BiH).

Visoki gost će s domaćinima obaviti službene razgovore na temu “klimatske promjene na Jadranu u svijetlu narušavanja eko-sustava kao moguće posljedice koja će nastati gradnjom Pelješkog mosta”, a bit će elaborirana i druga isto tako važna pitanja (kao što su: sadnja marelica na pjeskovitom tlu, prirast kod uškopljenih tovljenika u odnosu na neuškopljene, kalemljenje izbornih rezultata u sušnom razdoblju, kako je biti svačiji i ničiji u visokoj politici itd.)

Mada je lokacija susreta zasad tajna, doznajemo da je jedna od mogućih poznati zagrebački restoran “Okrugljak” – preciznije, treći separe desno od ulaza u glavnu salu, ali iz sigurnosnih razloga, moguće je da se ista izmijeni.

Kao vjerojatne alternative navode se jedna birtija u Svetom Ivanu Zelini, buregdžinica u Velikoj Gorici ili restoran “Kebab” u jednom (manjem) mjestu također u Zagrebačkoj županiji. Budući da su obojica (i Komšić i Pernar) socijalno jako osjetljivi, nije isključeno da svrate na hamburger negdje na relaciji Zagreb – Samobor, gdje će se sresti s Krešom Beljakom – prema kojemu Komšić gaji izuzetne simpatije, a u tom slučaju iznos koji je bio predviđen za trošak večere, uplatit će na račun zoološkog vrta u Zagrebu (gdje sva trojica imaju bliske rođake).

S novim vijestima javit ćemo se čim doznamo bilo što konkretno.

Za hrvatske medije izvješćuje: AL LAŽIRA

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera

Komšić u ‘službenom posjetu’ Zagrebu, ne zna se kod koga

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Satira

Primjena Istanbulske konvencije u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Ovih je dana počela primjena Istambulske konvencije u Hrvatskoj. Pogledajte kakve novosti i poboljšanja društvenog života donosi primjena tog važnog dokumenta. I na kraju posebni dodatak – CSI Velebit rekonstrukcija: Kako Milorad P. provodi svoje slobodno vrijeme.

Dnevni SHOWinist — Satirički video komentari aktualnih političkih apsurda, U izvedbi ‘stand up’ komičara, Domagoja Pintarića, koji rasvjetljava nelustrirane budalaštine hrvatske svakodnevnice.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari