Connect with us

Vijesti

PROVALE U CARITASOV STUDENTSKI DOM „KRALJ TOMISLAV“ U SARAJEVU

Objavljeno

-

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. dr. Mirko Šimić smatra da su provale na određeni način odraz cjelokupnog stanja u zemlji[su_spacer]

mirkoU sarajevskom naselju Pofalići, u ulici Ruđera Boškovića br. 125, u kući Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u koju je smješten studentski dom „Kralj Tomislav“ i iz kojeg se provodi i projekt „Savjetovalište za žene“, najvjerojatnije u noći s 15. na 16 . kolovoza 2014. izvršena je provala. Provaljena su podrumska ulazna vrata i ulazna vrata na prizemlju i na katu te otuđeno prijenosno računalo i druge privatne stvari caritasova zaposlenika. Dana 19. kolovoza ponovno je provaljeno na gornji kat; ulazna vrata su odvaljena, ali ovaj put nije otuđeno ništa budući da je kuća manje-više prazna. Nekoliko dana ranije također se dogodila provala u kombi vozilo caritasovih volontera iz Njemačke koje je bilo parkirano uz kuću u sarajevskom naselju Višnjik i iz kojeg su također otuđene određene vrijednosti.

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. dr. Mirko Šimić kazao je da u kući cijelo vrijeme boravi jedan caritasov djelatnik koji je dan prije provale otišao na godišnji odmor. „Nekoliko dana prije toga u kući su boravili talijanski volonteri koji pomažu u poplavljenim područjima u Bosanskoj Posavini. Kako u kući u vrijeme ljetnih praznika ne borave studenti, a i osoblje projekta je na godišnjem odmoru, očito je da je provalnik ili više njih iskoristilo situaciju i pokušalo se materijalno okoristiti“, kazao je ravnatelj Šimić ističući da su sve te provale na određeni način odraz cjelokupnog stanja u zemlji.

Prema riječima dr. Šimića, čini se da nije moguće imovinu zaštititi legalnim putem. „Što se tiče kuće u Pofalićima, moramo, na žalost, konstatirati da od samog početka provođenja projekta ‘Savjetovalište za žene’ i smještaja naših studenata imamo određene netrpeljivosti na nacionalnom i vjerskom području. U više navrata su određeni susjedi kroz psovke vrijeđali katoličke vrjednote, a nisu se libili otvoreno izraziti i nacionalnu nesnošljivost. Očito je da je ova zemlja daleko od zrelosti i da apeli i pozivi mjerodavnim službama i institucijama neće uroditi dobrim plodovima“, kazao je dr. Šimić napominjući da će upravni odbor Caritasa razmotriti, što će učiniti sa spomenutom kućom. „Unatoč svemu, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije neće odustati od svoje misije i poslanja i činiti dobro svakom čovjeku u skladu sa svojim mogućnostima.

U tom smislu će i dalje provoditi projekte i u ovom gradu od kojih će koristi imati upravo oni koji ovakvim činima, na sreću, nemaju ništa. Bog, Stvoritelj čovjekov, nagrađuje u konačnici samo dobro, a zlo mu se gadi“, kazao je dr. Šimić. (kta)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari