Connect with us

Nebuloze

PROZORI HRVATSKE Lirske foto-minijature Biljane Gaurine

Objavljeno

-

[su_heading size=”20″]Fotografkinja Biljana Gaurina ovom izložbom uvela nas je u čudesni svijet Prozora hrvatske. [/su_heading]

Autorica sedme samostalne izložbe zagrlila je cijelu Hrvatsku ovim gotovo nevidljivim motivom. U tim lirskim minijaturama gotovo da možete očekivati da se na svakom od njih pojavi neko lice, zabrinuto ili nasmijano, i upotpuni njenu viziju životom.

Autorici je tradicija stalna inspiracija. Bilo da joj oštro suprostavi današnji kontekst besmislenih graditeljskih pokušaja izložbom „Skale”, bilo da predstavi tajni svijet „Žena dalmatinske zagore“ ili prikaže „Sinjsku alku“ u motivima čiju je slavu na svojim fotografijama pronijela sve do Šangaja.

Biljana Gaurina rođena je u Sinju 1980. godine, a živi i radi u Zagrebu. Fotografiju je studirala na I.S.F.A.V. Istituto superiore di fotografia e arti visive u Padovi, Italija. Članica je HZSU-a, ULUPUH-a i HND-a. Zadnjih deset godina radi kao fotoreporter u foto agenciji Cropix, EPH. Autorica je šest samostalnih i tri skupne izložbe. Pobjednica je mnogih fotografskih natječaja.

Izložba u trgovini Delicije na splitskoj rivi je prodajnog karaktera i predstavlja svojevrsni vodič po cijeloj Hrvatskoj.

prozorS1_690299S1prostor 6prozor 2prozor 3prozor 4prozor 5prozor 6prozor 7

 

izvor:Jutarnji.list

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari