Pratite nas

Prvi MIG-21 se danas vratio s remonta, kamionom!

Objavljeno

na

Prvi zrakoplov MIG-21 BIS koji je bio na remontu u ukrajinskom Zavodu u Odessi, stigao je danas u zagrebačku zrakoplovnu bazu Pleso. Utovaren na dva kamiona, u popodnevnim je satima prešao mađarsku granicu i ušao u Republiku Hrvatsku.

MORH javlja da će ukrajinski tim od 11 inženjera i tehničara koji će s hrvatskim kolegama ponovno sastaviti zrakoplov i pripremiti sve za završna testiranja i na kraju primopredaju HRZ-u i PZO-u u utorak stići u Hrvatsku. Drugi remontirani MIG 21 BIS utovaren na kamione krenuo je jučer iz Ukrajine i njegov dolazak očekuje se sredinom idućeg tjedna. Ostala tri remontirana zrakoplova MIG 21 BIS uspješno su završila s testiranjima i u tijeku je njihova priprema za transport u Hrvatsku.

Svakih nekoliko dana, ovisno kako koji završi s preliminarnim pregledom u Ukrajini, utovarit će se u kamione i krenuti za Zagreb. Također, prošlog su tjedna u Ukrajini uspješno završeni i testni letovi MIG-a dvosjeda. Uslijedit će završna podešavanja, bojanje u jedinstvenu crveno-bijelu boju i pregled remontne dokumentacije, a nakon toga i pripreme za transport u Hrvatsku.

MORH podsjeća da je ukrajinska strana kao isporučitelj odgovorna za zrakoplove sve do potpisivanja dokumenta o završnom prijemu u Hrvatskoj. Sukladno potpisanom ugovoru, MORH će platiti remontirane zrakoplove tek nakon njihovog završnog prijema u Zagrebu, uz primjenu svih elemenata ugovora.

vl

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari