Prvi povijesni susret Putina i Trumpa

1
AFP

Ruski i američki predsjednik Vladimir Putin i Donald Trump razgovarali su u petak u Hamburgu o Ukrajini, Siriji, terorizmu i cyber sigurnosti, izvijestile su ruske novinske agencije.

“Imali smo vrlo dugi razgovor”, rekao je Putin nakon sastanka s Trumpom koji je trajao dulje od dva sata. Američki dužnosnik rekao je da su se SAD, Rusija i regionalne države dogovorile oko prekida vatre na jugozapadu Sirije.

Američki državni tajnik Rex Tillerson trebao bi kasnije iznijeti novinarima pojedinosti dogovora. Rusija i Iran glavni su međunarodni sponzori sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, dok Washington podupire neke pobunjeničke skupine koje ga žele svrgnuti s vlasti. “Još puno toga treba učiniti”, rekao je neimenovani američki dužnosnik.

Tillerson je bio na sastanku Putina i Trumpa, kao i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Susret na marginama summita G20 u Hamburgu bio je prvi susret Putina i Trumpa “licem u lice”. “Čast je naći se s vama”, rekao je Trump na početku sastanka koji su snimatelji mogli zabilježiti kamerama.

Sastanak na vrhu u Hamburgu bit je vjerojatno najnapetiji od osnutka foruma 2008.

Hamburg: Eskalirali sukobi, Melania Trump blokirana u rezidenciji

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Trump i Putin…..poslovni čovijek i političar-amater, a sa druge strane profesionalni političar. Vidjeti ćemo rezultat njihovog ,,pripetavanja”?