Connect with us

Vijesti

Prvi prosvjedi u Grčkoj protiv Ciprasove vlade – Grčki prosvjednici razbijali izloge, palili automobile…

Objavljeno

-

Oko 450 pristaša krajnje ljevice izašlo je na ulice glavnog grada kako bi prosvjedovali protiv novoizabrane vlade Aleksisa Ciprasa

ATENA – Deseci maskiranih prosvjednika sukobili su se u četvrtak navečer s policijom u središtu Atene razbijajući izloge i paleći automobile, nakon prvog prosvjeda protiv vlade otkako je ljevičarska Siriza prije mjesec dana preuzela vlast u zemlji.

GREECE-POLITICS-DEMONSTRATION

Oko 450 pristaša krajnje ljevice izašlo je na ulice glavnog grada kako bi prosvjedovali protiv novoizabrane vlade Aleksisa Ciprasa koja je prije nekoliko dana s partnerima iz EU-a dogovorila produljenje programa pomoći Ateni.

Nakon prosvjeda je pedesetak najradikalnijih maskiranih prosvjednika bacalo kamenje i molotovljeve koktele na policiju u središnjoj četvrti Exarchiji. U nasilju je oštećen manji broj izloga i automobila, te autobusna postaja.

Premda sukobi nisu bili velikog intenziteta, riječ je o prvim neredima protiv ljevičarske vlade koja je izabrana 25. siječnja na temelju obećanja da će s europskim partnerima dogovoriti otpis dijela dugova i prekinuti s bolnim mjerama štednje.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari