Pratite nas

Herceg Bosna

Prvi sajam braniteljskih zadruga iz BiH i Hrvatske otvoren u Posušju

Objavljeno

na

Spomenik-braniteljima,PosušjePrvi sajam braniteljskih zadruga iz BiH i Republike Hrvatske, koji će trajati dva dana (17. i 18. srpnja) otvoren je danas ispred zgrade Općine u Posušju.

Sajam su otvorili načelnik općine Posušje Branko Bago i predsjednik udruge HZ HB Vladimir Šoljić.

Prvi dio sajma je izložbenog karaktera gdje braniteljske udruge predstavljaju svoje proizvode, kazao je Feni Mate Kovač iz službe za razvoj općine Posušje, dodajući kako će se danas održati i seminar o braniteljskim zadrugama, njihovom radu i djelovanju u Republici Hrvatskoj. Predavači su Stipe Efendić, koji će govoriti o primjerima dobre prakse braniteljskih zadruga u RH, zatim Branko Matošin, koji će imati predavanje pod nazivom “Organiziranje braniteljskih zadruga u BiH”.

Drugi dan Sajma rezerviran je za seminar o uzgoju ljekovitog i aromatičnog bilja i primarnih poljoprivrednih kultura na kojem će predavati stručnjaci s Agronomskog fakulteta u Mostaru.

Nakon toga, održat će se javna tribina pod nazivom “Sudbina Herceg- Bosne u Haagu”. Kao gosti su najavljeni Ivo Lučić, znanstveni suradnik Hrvatskog instituta za povijest, Višnja Starešina, novinarka i publicistkinja i Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalnog-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Fena

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Misa i paljenje svijeća uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima

Objavljeno

na

Objavio

Povodom drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu, među kojima su dva Brotnjaka Bruno Stojić i Valentin Ćorić, pozivaju se svi Brotnjaci da se u tišini i zajedničkoj molitvi zahvale i prisjete se žrtve koju su podnijeli, piše Brotnjo.info.

U utorak 28. studenoga 2017. u 17:30 sati molit ćemo krunicu u crkvi Krista Kralja u Čitluku, potom u 18 sati slijedi sv.  Misa, a nakon mise zajednička procesija od crkve Krista Kralja u Čitluku do Spomen Križa gdje ćemo se pomoliti i upaliti svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Sve Vas pozivamo da u duhu zajedništva i na dostojanstven način pokažemo da smo uz njih i da molimo za oslobađajuću presudu, da istina o Herceg Bosni pobijedi! – poručuju organizatori.

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

Objavljeno

na

Objavio

U ovom videu general Praljak je razbio jednu laž i to je vrlo važno. Taj mit je ona čuvena laž o “opsadi Mostara” koju smo i nedavno čuli u Mostaru od notornog Mesića, kao i na ovom suđenju od isto tako notornog Manolića, odnosno tezi da je HVO držao Mostar u potpunom okruženju.

Svjedok je efendija Seid Smajkić, inače duhovnik 4. muslimanske brigade “Muderis” jedne izrazito radikalne mudžahedinske džihadističke fundamenatlističke postrojbe sa sjedištem u Konjicu, koja je poznata po svojim zlodjelima i zločinima prema Hrvatima. 

General Praljak je služeći se fotografijama skinutim s aplikacije Google Earth vrlo umješno uspio dokazati da je ta priča o opsadi odnosno potpunom okruženju Mostara jedna najobičnija laž i to je morao potvrditi i sam Smajkić. 

I onda, ta laž je pobijena i ovdje, ta laž je pobijena i kad je general Praljak o tome ispitivao kontroverznog novinara BBC-a Jeremy Bowena, i onda je većina u vijeću (Prandler i Treschell) ipak odluči uvrstiti tu laž u presudu, naravno, uz suprotno mišljenje najboljeg suca na haškom sudu, časnog suca Jean Claude Antonettia.

Evo ovdje za one koji ne znaju, nek malo vide tu 4. muslimansku brigadu “Muderis” kako to izgleda i na što to sliči. ISIL, Al-qaida, Al-shabab, Hamas i ovo, nema nikakve suštinske razlike. Militantni islamistički fundamentalistički teroristi. Hrvati i HVO samo su se branili od ovakvih, nikakvog tu UZP-a nema.

Šestorka Herceg-Bosna/Kamenjar

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari