Connect with us

Događaji

Prvi susret Kolinde Grabar-Kitarović i pape Franje

Objavljeno

-

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović susrela se s papom Franjom. Sveti otac hrvatsku je predsjednicu primio u Vatikanu.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u prvom službenom posjetu Vatikanu, razgovarala je s papom Franjom na audijenciji u Papinskoj kući, a nakon čega se sastala i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom.

[ad id=”68099″]

Sastanak predsjednice i pape Franje trajao je pola sata, a izmjenili su i darove. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović papi Franji je poklonila komad misnog ruha izrađenog od čipke i korporal. Uručila mu je i knjige pape Franje koje su prevedene na hrvatski jezik.

kolinda papa slika 2

Najposebniji poklon papi Franji od hrvatske predsjednice zasigurno je dres hrvatske reprezentacije s brojem 9 na kojem je ispisano ime pape Franje. Broj devet inače se povezuje s najkorisnijim igračem neke momčadi.

U Hrvatsku predsjednica Grabar Kitarović donijet će poklone koje je dobila od pape Franje među kojima su medalja svetog Martina, zaštitnika siromaha i apostolska pobudnica ‘Evangelii Gaudium’ u kojoj papa Franjo razlaže temu naviještanja evanđelja u današnjem svijetu.

Predsjednica je pozvala papu Franju da dođe u Hrvatsku.

papafNakon sastanka s papom predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sastala se i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom.

Predsjednica će kasnije u veleposlanstvu RH pri Svetoj Stolici odlikovati kardinala Dominiquea Mambertija Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za osobni i višegodišnji doprinos u pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te promicanje prijateljskih odnosa između Hrvatske i Svete Stolice. Mamberti je bivši vatikanski ministar vanjskih poslova.

Podsjećamo, Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom prvog dana posjeta Vatikanu posjetila je u Hrvatski katolički zavod Svetog Jeronima te održala predavanje na Papinskom sveučilištu Antonianum u kojemu je govorila o položaju žena u današnjem društvu i politici.

Prvi posjet predsjednice Grabar-Kitarović Vatikanu označit će nastavak dobrih odnosa između dviju zemalja, a bit će i prilika za razmjenu mišljenja o stanju u Hrvatskoj i regiji, te o međunarodnim pitanjima.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari