Connect with us

BiH

(Pseudo)građanska javnost u BiH ponovo pokazala pravo lice

Objavljeno

on

Ne može ništa u BiH pokazati pravo lice (pseudo)građanske javnosti, bilo političke, bilo one tzv. narodne, kao nogomet s popratnim sadržajima, piše HRS.

Nezadovoljni suđenjem, na livadu su istrčali navijači, ganjali suce i igrače Borca, utakmica je na kraju zbog toga i prekinuta. Svi su nakon utakmice pošli i došli svojim kućama, osim sudaca utakmice, koje su u tunelu presreli i metalnim palicama napali bijesni ”navijači” poraženog kluba. Pored svega toga ti isti ”navijači” još su u razbijen automobil, s troje ljudi, ubacili upaljenu baklju.

Kako kažu iz policije, zbog tjelesne spremnosti sudaca nije došlo do tragedije.

Ne samo da pseudograđanska javnost ne osuđuje nasilje, huliganizam ili fašizam, nego ga opravdava i potiče.

Nevjerojatno nam je čitati pojedine naslove, komentare i statuse javnih osoba koji nalaze opravdanje u svemu ovome. Nevjerojatno nam je da su im se u relativiziranju priključila i pojedina „objektivna“ partijska HDZ-ovska piskarala.

Zamislite da se sve kojim slučajem odvijalo pod Bijelim Brijegom i da su navijači HŠK Zrinjskog zaustavili u tunelu sudačku trojku i zapalili im auto, s njima unutra!
Zamislite da predsjednik HŠK Zrinjskog izjavi kako je došlo „do kvara kočionog sustava“, pa se auto zapalilo!

Prva stvar koju bi sveopća objektivna bh javnost napravila bila bi identificiranje tih huliganskih ispada kao politički motivirane poteze odavno fašistički nadojenih navijačkih skupina koji samo u praksi provode politiku svojih nalogodavaca. Redali bi se objektivni analitičari, razne Bukovine, Markovine, Štefice i sl. koji bi tražili širi konsenzus u borbi protiv mladih fašista. Pokorna legitimno stožerna vlast bi osudila vandalske čine i legitimno kukavički se ogradila od istih.

Budući da se radi o poznatim antifašistima, s debelo istetoviranom crvenom petokrakom na čelu, ganjanje igrača i sudaca po terenu je borba protiv nogometne mafije, a u tunelu zapaljivanje auta, s ljudima u njemu, konačan obračun s istom.

Objektivna bh javnost šuti i grohotom se smije na „kvar kočionog sustava“.

Neka ste po tko zna koji put pokazali pravo lice. Ne možete pobjeći od onoga što jeste, koliko god se trudili predstavljati da niste, zaključili su iz HRS-a.

Podsjetimo, ‘Nepoznati’ napadači zapalili su automobil glavnog suca, a jedna službena osoba je tom prigodom ozlijeđena nedugo nakon što je u Mostaru u utorak navečer prekinut susret Premijer nogometne lige BiH između domaćeg Veleža i banjolučkog Borca zbog upada navijača na travnjak.

Malo prije ponoći u tunelu nedaleko Jablanice presretnuto je vozilo glavnoga suca susreta Sabrije Topalovića s kojim su se u tome trenutku nalazila dvije službene osobe s utakmice, pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.

Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla nakon čega su ubacili baklju u vozilo koje se nakon toga zapalilo, izvijestili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru. Dodali su kako je u napadu tjelesne ozljede zadobio Alispahić kojemu je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Jablanici.

Policija je navela kako su napadači na službene osoba pobjegli u vozilu marke Golf.

Zbog požara u tunelu Lendava nakon zapaljenja vozila oštećen je i energetski kabel zbog čega dio općine Jablanice nema napajanje električnom energijom.

Nogometni susret Veleža i Borca prekinut je u 82. minuti nakon što su navijači upali na travnjak. Neposredno prije toga nogometaši gostujuće momčadi postignli su drugi pogodak za vodstvo 2-0.

Službene osobe su nakon toga prekinule susret. Direktor Nogometnog kluba Borca Dejan Lukendić izjavio je nedugo nakon susreta kako je fizički napadnut u Mostaru.

Uzavrele strasti u gradu na Neretvi dodatno je podgrijala objava visokog dužnosnika SDP-a BiH i izaslanika u Parlamentu Federacije BiH Anera Žuljevića na društvenim mrežama u kojemu je gotovo odobrio napad na suce i nasilje na terenu s navodom ‘kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost’.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari