Pratite nas

Vijesti

Psi rata: U Srbiji niču tvrtke za obuku plaćenika

Objavljeno

na

Prema procjenama BIA-e, srbijanske Sigurnosno-informativne agencije, “nekoliko desetaka građana Srbije” prešlo je put od 2000 kilometara kako bi ratovali u Siriji, pišu mediji u Srbiji. Dragan Marković, zamjenik ravnatelja BIA-e, smatra da odlazak srpskih državljana u ratove u Africi ili Aziji, posebice u islamskim zemljama, postaje sigurnosna prijetnja za Srbiju i za regiju zbog rizika od ekstremnih ideologija i terorizma. Povratnici s ratišta podrijetlom s Balkana posebna su prijetnja zbog svoje europske fizionomije i stručnjaci za terorizam nazvali su ih “bijela Al Qa’ida” koja je vrlo opasna jer se ne ističu izgledom u europskim zemljama ili SAD pa mogu neprimjetno i dugo pripremati akcije. U BIA-i kažu da se na međunarodnoj razini razmatra prijedlog da se povratak ratnika u svoju zemlju spriječi oduzimanjem državljanstva.

Bijela Al Qa’ida

Član srpske vlade Rasim Ljajić najavljuje kako će njegova stranka Socijaldemokratska partija Srbije predložiti u Skupštini izmjenu kaznenog zakona prema kojemu se ratovanje državljana Srbije u inozemstvu kažnjava kao teško kazneno djelo – organizatori bi dobili pet, a borci tri godine zatvora. Vojni analitičar Miroslav Lazanski smatra da bi Srbija “zbog svog heterogenog sastava stanovništva kada je u pitanju vjera, morala donijeti jednu takvu zakonsku odredbu”.

– U Srbiji postoje tvrtke koje obučavaju i šalju ljude na različita mjesta u kojima se ratuje, kao što su Irak i Afganistan. To traje već nekoliko godina, a procjenjuje se da je već nekoliko tisuća ljudi našlo “posao” na taj način – kazao je Petrović, a islamolog Ivan Kostić podsjeća kako su “psi rata” vrlo često “promotori najradikalnijih političkih i ideoloških opcija i tim predstavljaju prijetnju za cijelu regiju”. Sigurnosne stručnjake zabrinjava što centri za novačenje više neće ni biti nužni jer je internetom diljem svijeta moguće vojačiti ljude koji žele u rat zbog vjerskog fanatizma ili novaca.

Srbija je zabrinuta i zbog odlaska njihovih državljana iz Sandžaka u Siriju pa srpski mediji tvrde da se u Siriji trenutačno bori tridesetak ratnika džihada iz Sandžaka, a to je za vojnog analitičara Aleksandra Radića “ozbiljan slučaj, jer znači da na Balkanu postoji organizacija koja može na ratište poslati jednu kritičnu masu ekstremista”.

Lijesovi u Novom Pazaru

– Kad je riječ o terorizmu, onda nije važna statistika i ne govorimo o tisućama ljudi, problem su pojedinci, a ako imate nekoliko desetaka ili stotina pojedinaca koji su spremni otići u tuđi rat u Siriju zbog svojih vjerskih uvjerenja, onog trenutka kada se vrate kući to postavlja pitanje naše sigurnosti – pojašnjava Radić dodajući kako se od takvih osoba “mogu novačiti pripadnici klasičnih terorističkih organizacija koje bi mogle predstavljati sigurnosni problem za cijelu regiju”. Makedonski analitičar, Goran Mitevski tvrdi da Zapad posebno strahuje od mogućnosti novačenja potencijalnih terorista sa Sandžaka, Kosova i BiH koji su se vratili s iračkog ratišta.

Rasim Ljajić i sam sa Sandžaka, tvrdi da ima informacija o ljudima iz tog kraja Srbije koji su odlazili u Siriju u rat na strani islamista, a neki su vraćeni u lijesu i pokopani u Novom Pazaru.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Krvnici Karadžić i Mladić žderu prasetinu u Haagu

Objavljeno

na

Objavio

Prije dva dana bili smo svjedoci opskurne kazališne predstave koju je uz pomoć svojih odvjetnika Tribunalu u Den Haagu i publici priredio balkanski mesar, krvnik i zločinac optužen za genocid i etničko čišćenje, Ratko Mladić. 

Kako bi izbjegao čitanje presude, taj ljudski šljam kojega Srbi nazivaju „narodnim herojem“ (to mogu samo oni, nitko drugi) Ratko Mladić, poduzeo je sve: od kuknjave zbog lošeg zdravlja, do pokušaja prekida zasjedanja galamom i na kraju napuštanjem sudnice, u nadi da će izricanje biti odloženo. Međutim, za divno čudo, ovoga puta Sudsko vijeće nije nasjelo i krvniku je pročitana osuđujuća presuda i to najteža – doživotna robija. Mada i 10 takvih kazni ne bi bile dovoljne za krvnika tog kalibra, žene iz Srebrenice i preživjele žrtve njegovih pokolja zadovoljne su što su doživjele kakvu-takvu zadovoljštinu.

Kako pišu srbijanski mediji s ponosom veličajući glavne protagoniste genocida u B i H Radovana Karadžića i Ratka Mladića – jer genocid je u zadnjih 150 godina sastavnica srpske nacionalne ideologije i ponos nacije, ili točnije pretežitog dijela te nacije – dvojica krvnika provela su večer uoči izricanja presude Mladiću u gozbi, odnosno krkanju prasetine, a povodom slave Radovana Karadžića „Aranđelovdana“. (http://www.alo.rs/ratko-i-radovan-jeli-pecenje-pred-presudu/132406).

Kojemu se to bogu klanjaju i u što vjeruju monstrumi poput njih zna valjda samo Srpska pravoslavna crkva koja poslovično, već stoljećima prednjači u ideologiji genocida i osvajanja zemalja drugih naroda, što je protivno i Bogu i kršćanskoj vjeri.

I ne samo to. Srpska pravoslavna crkva tradicionalno posvećuje krvnike, koljače i zločince, pa je za očekivati da u dogledno vrijeme i ova dvojica monstruma postanu njezini „svetitelji“ (kao što su već postali fašist, antisemit i antikrist Nikolaj Velimirović Žički, njegov kolega također fašist i zločinac Joanikije Lipovac, četnički koljači Milorad Vukojičić Maca, Slobodan Šiljaki mnogi drugi). Četnički vođa i koljač Draža Mihailović već se s njima nalazi na ikonama Srpske pravoslavne crkve, a to je siguran put ka „posvećenju“. Dakle, to je kod njih tako. I tu pomoći nema.

Nakon što se nakrkao prasetine (s Radovanom) i nalokao brlje, krvnik Mladić se ujutro pojavio pred Sudskim vijećem žaleći se na visoki krvni tlak. U njegovu korist lagali su, naravno i odvjetnici koji ga brane, ali provjerom je utvrđeno da se nikako ne radi o kritičnom stanju i da je tlak zločinca Ratka Mladića normalan (unatoč krkanju prasetine).

Tako je taj ljudski smrad na kraju ipak osuđen, nažalost, bez spominjanja brojnih masovnih zločina što ih je počinio u Hrvatskoj. Kakva-takva zadovoljština za narod iz Srebrenice, ali daleko je to od pravde.

Srbija likuje što je još jednom kilavi i nemušti Haag zažmirio i nije pogledao istini u oči, te izbjegao dati joj zasluženo mjesto u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Birokratima u Den Haagu najvažniji su, naravno, interesi velikih sila koje u vuku konce u Tribunalu.

Nama pak ostaju Dodik, Vučić, Dačić, Vulin, Šešelj i ostala srpska bagra sastavljena od nekoliko milijuna sljedbenika Ratka i Radovana, kojima su krvnici i izvršitelj genocida nacionalni junaci i ponos!?

Daj Bože da ne bude tako, ali svi su izgledi da će s njima ipak imati posla i naša djeca.

Zlatko Pinter

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

Objavljeno

na

Objavio

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu donio je nepravomoćnu presudu Ratku Mladiću i odredio mu doživotnu kaznu zatvora za Ratka Mladića.

Ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, osoba čije je ime postalo sinonimom za najteže ratne zločine počinjene na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, konačno se danas suočio s pravdom na koju se čekalo više od dva desetljeća.

Haški sud proglasio ga je, između ostalim, krivim za genocid te osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Raspravno vijeće Haškoga suda u utorak je proglasilo krivim zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora

 

Mladić je proglašen krivim za deset od 11 točaka optužnice. Oslobođen je odgovornosti za prvu točku koja ga je teretila za genocid u šest općina istočne BiH jer je vijeće utvrdilo da zločini počinjeni u tim općinama ne predstavljaju genocid. Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici, za progon, istrebljenje, ubojstva, deportacije i nečovječna djela kao zločine protiv čovječnosti te za ubojstva, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje pripadnika UN-a za taoce kao ratne zločine. Zločini su se događali na području BiH od 1992. do 1995.


Ratko Mladić je zbog ometanja postupka izbačen iz sudnice. Pogledajte trenutak izbacivanja Ratka Mladića iz sudnice:

 

General Rahim Ademi: Mladićev veliki vojni poraz kod Šibenika

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari