Connect with us

Istaknuto

PSIHIJATAR TJERAO KING KONGA, A ISTJERAO GRIZLIJA

Objavljeno

on

Afera “Grizly”, u režiji provincijalskog nadripsihijatra i njegovih ministarskih šegrta može imati samo jedan epilog.

Neopozivu ostavku, i to još jučer, svih imenom i prezimenom, autentično navedenih imena iz čuprijske stranke s Neretve.

[ad id=”93788″]

 Stvar je potpunu jasna i dokumentirana! U nemoći da se Božo i ekipa prikažu kao spasitelji Hrvatske, kao praiskonski borci za pravdu, kao svojevrsni hrvatski Eliot Nessovi, posegnuli su za alatima najgorih trolova kupujući politički utjecaj pomoću jeftinih medijskih trikova.

Stvaranje i pripremanje afere pomoću kupljene medijske histerije, vršenje medijskog pritiska na DORH, pravosuđe, MUP, a istovremeno biti sam plaćeni režiser   cijele operacije radi dizanja vlastitog rejtinga, nije ništa drugo nego kazneno djelo trgovanja utjecajem. I tu se ne radi o sukobu interesa, na radi se o tome da je bilo čija žena od ove mafijaške udružene grupe radila neki benigni “veleizdajnički” PR!? Radi se o očaju gubitnika koji očajno traže slučaj, kako bi se pokazali drugačijima i vjerodostojnijima od drugih.

 Iz cijelog dokumenta vidjeli smo da se za novac može kupiti sve: novinske duplerice, članci, kolumne pa čak i ono što je zastrašujuće: može se kupiti cijela najgledanija TV emisija “Otvoreno”, mogu se HRT-u, novcem diktirati i platiti imena koja će u toj emisiji sudjelovati, može se platiti diktirani sadržaj emisije, te  na taj način obmanuti one skromne  poštene Hrvatice i Hrvate koje je Hanžeković tjerao u očaj blokada radi možebitno neplaćene TV pristojbe.

Zbog čega? Samo zbog slike o vlastitom lažnom moralu! Ali kada malo dublje zagrebemo ispod površine vidjet ćemo da se ovdje ne radi o sitnim honorarima agencije Grizly u iznosima od 600,1000 ili 3000 eura. Radi se o milijunskom koruptivnom djelu u pokušaju. Navodni oštećenik u slučaju afere West Gate, koji želi ubrzati istražni i sudski postupak u ovom procesu i time ishoditi za sebe povoljnu presudu, a radi se o milijunskoj šteti, spreman je represivnom aparatu na čelu s Mostovim ministrima i pomoćnikom preko nepoznatog posrednika isplatiti bogatu nagradu. Mizerno je u cijeloj priči to što Mostov represivni aparat ima sve alate tu aferu otvoriti, ako afera postoji i transparentno je dovršiti u svim zakonitim okvirima i bez prethodnog medijskog linča ili medijske hajke. Ali tko bi se u tom slučaju, kada bi se išlo zakonitim putem, našao na “Red carpetu” baš sada kada je to politički najpotrebnije, tko bi baš sada ispao poštenjak nasuprot “lopovu” Karamarku da se išlo sporim, puževim, redovitim, pravosudnim putevima? Dakle nije bitna afera West Gate, bitno je na ekranu ispasti nacionalni heroj i spasitelj Hrvatske nasuprot nacionalnim veleizdajnicima od kojih se traži neopoziva ostavka prije očitovanja “Povjerenstva za sukob interesa”.

Psihijatar je tjerao King Konga, a istjerao Grizliya, a Grizly im ga je “utjerao”! Nije isključeno da je Grizly istjerao i premijera Oreškovića sa redovito sazvane sjednice Vlade,  nije isključeno da će Orešković konačno shvatiti s kakvom ucjenjivačkom mafijom sjedi u Banskim dvorima. Duga noć je pred njim za donijeti važne i presudne odluke, a rekonstrukcija Vlade nakon ovog događaja više nije pitanje dana nego trenutka!

Ova morbidna afera sama po sebi postavlja niz retoričkih pitanja! Tko puni džepove mafijaškim vlasnicima eklatantnog žutog tiska, tko naručuje članke, kolumne  TV emisije za višegodišnje blaćenje Karamarka, HDZ-a, Domoljubne koalicije, katoličke crkve, branitelja? Tko plaća ili oprašta medijskim dužnicima porezne dugove kada je poznato da su vlasnici istih medija “puni ko brodovi”, što novcem, što nekretninama, što dionicama! Odakle Butkovićima, Lovrićkama, Dežulovićima, Tomićima primanja od preko 100 000-150 000 kuna mjesečno, ako ne iz prljavih, crnih, mafijaško udbaških fondova?

A mi, jadni i prevareni komentatori, izmanipulirani lažnim i kupljenim medijskim napisima, psujemo jedni drugima mater dok nam se lopovi slatko smiju u brk postižući svoj cilj  svojevrsnim licitiranjem istinom, postižući još veću cijenu iz dana u dan, u isčekivanju novog gazde!

[ad id=”93788″]

Naravno, Pusićka je dreknula: “novi izbori su jedino rješenje”! Da jedino novi izbori mogu ponovo baciti debeli sloj prašine na ovu besprizornu i sramotnu političku epizodu Hrvatske. Jedino novi nered, nove svađe u režiji “proizvođača pakla” mogu sakriti ono što je evidentno. Jedino nered, jer koga je briga za potpunu paralizu Hrvatske na ekonomskom planu, koga je briga za novac iz EU fondova koji je pred katastrofalnom blokadom, koga je briga što će bivši premijer iz Špičkovine ponovo dokazati kako je Hrvatska “slučajna država sa slučajnim narodom” i time otvoriti put dominaciji Beograda “na ovim prostorima”!?

 Tko je hrvatski narod u ovoj epizodi ako ne bezlična, izmanipulirana masa smežurana od boli, dugova, u strahu pred bankrotom na rubu samoubojstva? Tko pita pošteni hrvatski narod kakvo mu smeće serviraju svaki dan kao duhovnu hranu koja vodi u proicirano samouništenje? Nemilosni i bahati političko-medijski profiteri ovaj put moraju platiti cijenu i položiti svoje mandate na stol!

Za neke se bliži sramotan povratak u svoje malo selo, ali ovaj put bez državne limuzine i bez fascinantnih rotirki!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari