Connect with us

Kolumne

PSIHIJATRIJA MOST

Objavljeno

on

Najnovija ucjena MOST-a i ultimatum dovoljno govori i potvrđuje riječi g. Ivana Lovrinovića na pressici 10.06.2016., povodom osnivanja novog Kluba nezavisnih zastupnika u Saboru „…da MOST, uistinu vodi netko drugi sa strane….“. Apsolutno točna tvrdnja g. Ivana Lovrinovića.

[ad id=”93788″]

Novim ultimatumom i najprljavijom ucjenom koja se može zamisliti uopće na političkoj pozornici RH, dovoljno nam govori da je svaka sličnost s pokretnim mostom u Tisnom na otoku Murteru vidljiva i slijepima, jedino što je razlika da za pokretni most u Tisnom točno znate kad se diže, tko ga diže i koliko traje dizanje kao i kad se spušta.

 Na žalost, za „psihijatrijski MOST“ na političkoj sceni „nitko“ ne zna ni kad se diže ni tko ga diže, ni koliko traje „dizanje“ kao ni „spuštanje“. Ne zna se čak ni tko drži daljinski upravljač, koje baterije koristi, ni koju terapiju koristi, a jedino što se zna je „glavni Psihijatar“, ali se ne zna je li kao „liječnik“ ili kao „pacijent“.

Kako drugačije opisati ovaj najnoviji ultimatum osim navedenim naslovom koji odgovara istini u potpunosti. Što kaže samo površna analiza ove bedastoće?

Ili MI, ili MI!

To je najkraća „dijagnoza“ iz pera autora, a argumenti su slijedeći: Matematika kaže , pa i bivšeg „slučajnog premijera“: mi imamo 64 glasa za samoraspuštanje Sabora, a sa 12 glasova MOST-a imamo i više od potrebnih 76. MOST će potpisati „AKO“…“AKO“… tj. Ili MI ili MI!
Rušit ćemo Sabor, rušit ćemo sve, … rušiti…..rušiti…

Kako razumjeti rušitelje Hrvatske? Zašto rušiti Hrvatsku, a pojedinci MOST-a su je stvarali i to baš u elitnoj 4.gbr?!
Je li onda to stvaranje bilo lažno, „rušenje sustava iznutra“, kako su nas mnogi političari (politikanti) kao i mnogi drugi koji su bili Partijska djeca, a koji su prešli ’90.-ih na „našu“ stranu“, već naučili na te riječi.

Da nije tužno bilo bi jako smiješno.

 Šef Partije odavno je uveo krilaticu: „Ili MI ili ONI“,  a MOST: „Ili MI ili MI“!

Na radost ili tugu, po objavi Ultimatuma  kojeg su prenijeli tzv. mainstream mediji („projugoslavenske orijentacije“), na stranicama društvenih mreža MOST je reagirao i kaže da nisu postavili nikakav „ultimatum“ već da:“…. želimo dati priliku premijeru da obrani svoju čast u Hrvatskom saboru….“

mostdemant

Čudna li čuda i slučajnosti „za malu djecu“, ali nisu demantirali da će rušiti RH! Čista „Psihijatrija“!
Ne znam komu oni mogu prodati „ono za ono“, ali širokim narodnim masama sigurno ne!

Sam početak demantija upozorava nas na „prognozu“ u stilu g. Vakule i njegovu vremensku prognozu, pa se čovjek upita: ma kako to oni znaju koje će  neistinite vijesti (padaline) idućih nekoliko dana „padati“. No dobro, ipak su oni vidoviti ili su bacali „fažoliće“ i to treba poštivati jer oni znaju najbolje, oni su dokazani „znalci“ na svim područjima.

(Bivši) premijer može u Saboru samo pokušati braniti svoju SRAMOTU, ali čast-NE!

Jer da je imalo ima, poslužio bi se metodama i vrjednotama demokratskog svijeta iz kojeg dolazi i istog trenutka već na pretprošloj pressici ( https://www.youtube.com/watch?v=qblFPqCvxNQ ) dao OSTAVKU, a ne zatražio ostavke prvog i drugog potpredsjednika Vlade RH u sjevernokrejskom stilu Velikog vođe. Čudna je ta sprega između „financijaša“ i Komunističkih metoda, stvarno čudna, ali za nas sigurno NE. Mi smo Država – fenomen. Nikad više svađa, prepirki, nesuglasica, ….. a nikad bolji rezultati. Mi smo svjetski fenomen!

Sjećam se jednog tužnog filma koji je obradio željezničku nesreću u Australiji s mnogo poginulih i ranjenih, gdje se jasno razaznala ljudskost i pomoć stanovnika unesrećenima, ali i najcrnje što podla ljudska vrsta može i zamisliti. Naime prikazano je i koliko „beštija“ podle vrste ljudskog roda pljačka unesrećene, ranjene i poginule u toj tragediji. Te podlace, koliko me sjećanje služi, imenovali su jednom riječju tj. „ŠTAKORAŠENJE“ ili „ŠTAKORAŠI“!
Te riječi me i danas diraju u srce, kako netko može biti toliko prizeman, nehuman, zloban, ….

Mjesecima razmišljam o ovoj tragediji, kako o željezničkoj, tako i o ovoj našoj, trenutnoj političkoj, o povezanosti tragedija, humanosti, požrtvovnosti, odricanju, ali i najgoroj vrsti „ŠTAKORAŠENJA“.

Moram se na kraju ove tužne priče zapitati: Bože moj, koliko u ovoj i našoj i lijepoj Hrvatskoj ima „ŠTAKORAŠA“?!

U Hrvatskom saboru, nužno je potrebna temeljita deratizacija i dezinsekcija!

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari