Pratite nas

Reagiranja

‘Psihološka slijepa mrlja’ Željke proleterke – oni su zgazili Dan državnosti, a sad vraćanje na 30. Svibnja nazivaju ‘politikanstvom’!

Objavljeno

na

Naši komunisti su velemajstori za okretanje pile naopako, odnosno, za iskrivljavanje činjenica i propagandu. To su im u naslijeđe ostavili Tito i Staljin.

NjihovAgitprop (kratica za Državni odjel za agitaciju i propagandu) bio je jedna od najmoćnijih propagandnih mašinerija u području istočne Europe i ne rijetko je uspijevao nadigrati i neusporedivo brojniju centralu iz koje je potekao (sovjetski “отдел агитации и пропаганды”). Rečeno običnim riječima: đavolov šegrt nadmašio je učitelja i postao veći sotona od njega.

“Repove” te otrovne i prljave propagande i danas jasno osjećamo i vidimo na svakom koraku, baš kao da negdje u nekoj tajnoj centrali hrvatskoga Agitpropa još uvijek sjede Aleksandar Ranković, Milovan Đilas, Vladimir Dedijer i društvo i vuku konce. Dakako, njih više nema, ali duhom su itekako prisutni u mentalnim sklopovima naših “reformiranih” komunista kojima nikako iz glave ne izlaze stara škola i staljinističke metode.

Gledam jučer kako nam nekadašnja “ikona” SDP-a (koju su iz Partije šutnuli samo zato što nije bila dovoljno čvrsto uvjerena kako će Milan Bandić izgubiti izbore u Zagrebu a SDP ih dobiti) Željka Antunović (od milja “Željka Proleterka”) tumači najnoviju “top-temu”, najavljeno vraćanje Dana državnosti na staro (30. svibnja).

I dugarica, naravno, to odbacuje s indignacijom, kvalificirajući ovu ideju kao “politikanstvo”! I to bez imalo srama, bez pardona i primisli bilo kakvog kajanja za grijehe iz prošlosti!?
Željka Proleterka je očito “zaboravila” kako je u vrijeme njihovog dolaska na vlast taj datum (30. svibnja) ekspresno zamijenjen onim drugim (25. lipnja) UPRAVO IZ ČISTO POLITIKANTSKIH RAZLOGA, ustvari, iz još perfidnijih nakana – u sklopu detuđmanizacije, odnosno, rušenja svega onoga što je s narodom i hrvatskim građanima do tada ostvario tvorac današnje hrvatske države i njezin prvi demokratski izabrani predsjednik dr. Franjo Tuđman. Trebalo je sve što je postignuto baciti u blato, kompromitirati ili izbrisati – pa čak i na toj simboličnoj razini izmjene datuma blagdana – jer “povijest je započela 3. siječnja 2000. godine” (kod njih je uvijek tako).

No, Račan nije bio glup (stara partijska škola), pa je izbjegao da taj nečasni čin obavi njegov SDP i zato je angažirao tadašnje slugane i prirepke iz HSLS-a, točnije, zastupnika Ivu Škrabala. Škrabalo je bio taj “trojanski konj” koji je postupao po direktivi Partije (uz glasnu šutnju smušenog Budiše koji se nikad nije snašao u politici) i uz potporu svoje strančice (čije se članstvo moglo komotno okupiti u nekoj od dvorana bilo kojeg seoskog kina i da još ostane mjesta) i nadugačko i naširoko tumačio “potrebu promjene datuma, jer ovaj sadašnji nije prikladan”.

I naravno, nakon što je pijun Škrabalo odradio svoj tragikomični pledoaje, Partija i njezina koalicija su spremno izglasovali u Saboru 25. lipnja koji će se ubuduće slaviti kao Dan državnosti. U to vrijeme mogli su komotno odrediti i 29. studenoga, ali Račan nije bio buzdovan kao Milanović ili Bernardić i imao je razrađenu strategiju. Partiji je bio nužan novi imidž, “domoljubni”, jer trebalo je nakon rata “dokazati” svoje “zasluge” za samostalnu i suverenu Hrvatsku, izbrisati ona “kozaračka kola” i obranu Tita i Partije do zadnjeg daha (i onda kad su ga u Beogradu već popljuvali od glave do pete skupa s “Kućom cveća” u kojoj je pokopan), pa izlazak iz Sabora baš kad se trebala donijeti odluka o samostalnosti (jer Račan i Partija su uvjetovali svoje glasovanje točkom koja će dopuštati “nova udruživanja s republikama SFRJ”), SVOJE MASOVNO NESUDJELOVANJE U DOMOVINSKOM RATU itd., itd.

Narod nikad nije prihvatio 25. lipnja kao Dan državnosti. Laž je kako je taj datum “danas konačno zaživio”. Narodu je jasno i to da današnji HDZ ovo radi prije svega iz svojih stranačkih pobuda i motiva (jer izjava Jandrokovića kako je “sada sazrelo vrijeme” je bedasta i toliko neuvjerljiva da ne zaslužuje komentar), ALI NIJE NAS BRIGA – HOĆEMO 30. SVIBNJA, JER TO JE NAŠ DAN DRŽAVNOSTI!
Željka Proleterka je mnogo toga “zaboravila”, a nije još uvijek u godinama kad bi je trebala hvatati demencija. I nema se običaj zacrvenjeti, koliku god laž izrekla.
Ništa čudno. Naviknuli smo mi i na gore stvari.

Nama se želi dokazati kako je normalno da se pobije i pokolje bez suda 600-700 tisuća “ustaša”, da ih se žive zazida u Hudu jamu i tko zna koliko još rudarskih rovova, pri čemu su “ustaše” i “zločinci” ne samo zarobljeni vojnici, nego i žene, djeca, starci.
Njihove kosti još uvijek čekaju diljem Slovenije na dostojan pokop, ali u Hrvatskoj nikoga nije briga za to i to je samo jedna od sramotnih činjenica iz mnoštva drugih koje određuju naš odnos prema žrtvama, zločinu i ljudskom životu uopće.

Sjećam se javljanja linkom Željke Proleterke iz Bruxellesa, nakon što je u EU parlamentu usvojena Rezolucija o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima (br. 1486 iz 2006. godine) i njezine tadašnje tvrdnje na državnoj televiziji kako su “poslije rata partizani pravili neke zločine, ali bili su to pojedinačni incidenti, a ne organizirani pokolj”.
Pa, neka danas izračuna koliko je potrebno tih “pojedinačnih incidenata” i koliko bi godina trebalo da tim “pojedincima” da pobiju 600-700 tisuća ljudi! To se zove smišljena OBRANA KRVNIKA I ZLOČINACA, ravno je sudioništvu u zločinu i takvo što ni jedan civiliziran čovjek sebi dopustiti neće.
U usporedbi s tom perverzijom, ovaj istup Željke Proleterke (čijih se agresivnih nastupa i “jurišanja” na “utvrdu” HDZ-a i Tuđmanovo naslijeđe u Saboru još uvijek jako dobro sjećam), samo je jedna usputna i potpuno nevažna epizoda, ali koja zorno pokazuje kako je komunistički mentalni sklop u stanju odolijevati ne samo protoku vremena, nego i svakoj logici i razumu.
Čak i onda kad ga Partija šutne kao staru krpu, boljševik ostaje boljševik. Nije to stvar ideologije, nego prije svega bolesnog mentalnog sklopa.

Zlatko Pinter

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Predsjednica oštro odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava o migrantima

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović oštro je odbacila pokušaj reinterpretiranja njezinih izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija i istaknula je da hrvatska policija postupa u skladu sa zakonom i humano, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednice.

“Oštro odbacujem pokušaj reinterpretiranja izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija”, rekla je Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako “hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU pri sprječavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema prekršiteljima zakona primjenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadaća”.

Naglasila je da je sigurnost temeljni uvjet stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim time jedna od njezinih ključnih zadaća.

“To su činjenice koje nikakve igre riječi, krivi prijevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti.”

Predsjednica se oglasila nakon što su svjetski mediji i HRW reagirali na intervju koji je dala za švicarsku javnu televiziju SRF.

Tijekom prošlotjedne posjete Švicarskoj, novinar švicarske državne televizije je predsjednici kazao da televizija posjeduje snimke pretučenih migranata koji tvrde da ih je hrvatska policija nasilno i ilegalno odvratila od ulaska u zemlju, a predsjednica je odgovorila da “govori o ilegalnim imigrantima koji žele iligalno ući u Hrvatsku”.

“Zašto mislite da je to ilegalno? Govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku i policija ih šalje nazad u Bosnu i Hercegovinu. Postoje otvoreni granični prijelazi koji su otvoreni za sve koji žele doći u Hrvatsku i zatražiti azil”, rekla je predsjednica za švicarsku televiziju.

Također je kazala da se zbog takvih optužbi raspitala kod ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije i policajaca na terenu i da su joj oni u više navrata potvrdili da ne koriste “pretjeranu silu”.

“Naravno da je potrebno malo sile kada potiskujete ljude, ali morate vidjeti i kakav je to teren koji prelaze pretežito po noći”, rekla je predsjednica koja je pred odlazak u Švicarsku posjetila granični prijelaz u Kordunskom Ljeskovcu.

(Hina)

 

Željko Glasnović: Migrantski val se zahuktava (VIDEO)

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Spomenik žrtvama Holokausta ne dopada se notornim provokatorima

Objavljeno

na

Neka tzv. Antifašistička liga predvođena notornim Pusićem (bratom Vesne Pusić) i Teršelič ne odustaje od svojeg zahtjeva  u svezi  podizanja spomenika žrtvama Holokausta u Zagrebu. Oni prije svega traže da na postamentu spomenika u posveti „žrtvama Holokausta“ stoji „žrtvama ustaškog režima“, što je njihovo pravo.

Međutim, Grad Zagreb želi i postavit će spomenik svim žrtvama Holokausta. Time se, kako oni lažu, ne želi umanjiti značaj i težina zločina nad Židovima od 1941. do 1945., već dapače skrenuti pozornost na zločine koji su učinjeni u II. svjetskom ratu. Spomenik će se podignuti pokraj zagrebačkog Glavnog željezničkog kolodvora, nedaleko parne lokomotive koja tamo kao eksponat stoji već godinama, a za koju su sve  vrijeme tvrdili da je od željezničke postaje Koprivnica pa do predgrađa ovog grada – Danice – prevozila logoraše, u prvi ustaški logor. Međutim, tek je nedavno dokazano da to nije istina, da to uopće nije ta lokomotiva i da nema nikakve veze s ustaškim logorom Danica, za koji su „povjesničari“ i pojedini „akademici“ pisali da je u tom prvom ustaškom logoru pobijeno oko 30 tisuća ljudi, pa 10 tisuća, da bi se sad zaustavili na svega (slovom i brojkom) tri, ali ni za njih nema valjanih dokaza! Pored toga, prvi ustaški logor uopće se ne nalazi na mjestu gdje je on stvarno postojao, ali to „antifašiste“ ni malo ne smeta, a niti ne dolaze u Koprivnici da se barem „pomole“ za ta tri (koja ne postoje).

Nu, kad bi se uvažile njihove želje da na svakom spomeniku piše da je riječ o „žrtvama ustaškog terora“ ili „zločina“, onda neka i na svim drugim spomenicima, od Jazovke do Macelja, piše da su tamo pobijeni nevini Hrvati od partizana- komunista, predvođenim zločincem Josipom Brozom Titom, što je istina.

Uostalom, neka Pusić i Teršelič postave svoj spomenik „ustaškim žrtvama“, tko im brani, tim prije jer primaju enormne donacije od Republike Hrvatske i drugih, pretežno i nažalost za navodno iznošenje laži, obmana i kleveta.

Ti tzv. antifašisti također su istaknuli da su podnijeli podnesak DORH-u tražeći hitno postupanje po kaznenoj prijavi koju su podnijeli protiv hrvatskog redatelja, časnog i uvaženog  Jakova Sedlara još 15. srpnja 2016. zbog njegova (inače odlično i istinitog!) dokumentarnog filma „Jasenovac-istina“.

Čudi nas da nikada nisu prijavili DORH-u da istraži, pronađe i prijavi one koji su recimo u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata pobili više od 400 nevinih dječaka i djevojčica hrvatske nacionalnosti, odnosno da na spomeniku toj djeci u Slavonskom Brodu ne piše „pobijeni od srpskih zločinaca“!? Ili da na vukovarskoj bolnici piše da se nakon srpske okupacije zvala „Sv. Sava“, da joj je na čelu bio navodni ratni zločinac Vojislav Stanimirović i da su je „srušili srpski četnici-zločinci“, a obnovili Hrvati!? Itd. i tako redom.

Što u tome ima loše?

Mladen Pavković

Antifašistička liga traži izmjenu posvete na spomeniku žrtvama Holokausta

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari