Connect with us

BiH

Psihopatologija u promatranju vlastitog naroda

Objavljeno

-

Morala se dogoditi katastrofa u vidu poplave kako bi Hrvati dokazali da su ljudi. Naime, s prirodnom poplavom u Slavoniji koja je uništila egzistencije tisuća naših građana dogodila se i poplava nebrojenih komentara autora ljevičarske orijentacije koji su, možda i umorni od višegodišnjeg pljuvačkoga i klevetničkoga stava prema Hrvatima i Hrvatskoj, ostali pomalo ošamućeni razmjerima solidarnosti Hrvata sa svojim ugroženim sunarodnjacima, ali i s ugroženim ljudima u susjednim državama, BiH i u Srbiji. Za njih je ta solidarnost očito bila nešto iznenađujuće.

Kako i ne bi bila kada su uporno godinama gradili o Hrvatima stereotip kao o zvijerima i monstrumima u kojima ničega ljudskoga nema. Jedan od tih autora doslovce kaže da samo u ovakvim tragedijama Hrvati postaju načas dobri. Drugi na sva zvona ističe slučaj nogometaša Luke Modrića koji je iz svoga kluba u Španjolskoj dao potporu napaćenim ljudima u Hrvatskoj, ali i u drugim dvjema susjednim državama.

Dakle, po tim autorima, tek sad su Hrvati dokazali da su ljudi. Zamislite taj stadij psihopatologije kojim se inače, mimo prirodnih katastrofa, promatra vlastiti narod. I dok je svima ostalima pomoć drugima u nevolji nešto najnormalnije i uobičajeno, njima je to iznimka ili kuriozitet koji će im već sutra potvrđivati bolesni stereotip o Hrvatima kao zmijama! Uzalud cijela jedna novija povijest, koje smo svjedoci napokon, koja se upravo najviše i sastoji od humanističkoga djelovanja hrvatskoga naroda, a o čemu često na stranicama Hrvatskoga tjednika piše dr. Slobodan Lang.

Zar Hrvati i tijekom Domovinskoga rata nisu iskazali nevjerojatnu solidarnost, zar Hrvatska nije skrbila gotovo o pola milijuna prognanika iz BiH, zar u hrvatskim bolnicama nisu liječeni i neprijateljski vojnici kao i ranjeni hrvatski branitelji, zar nisu i nakon oslobodilačkih operacija organizirani sabirni centri za stanovništvo s dotad okupiranih prostora, zar naposljetku Hrvatska nije agresorskim vojnicima obnovila kuće, dala mirovine, abolirala ih, dakle pokazala primjere humanosti kakve ni jedna druga napadnuta država nikada nije pokazala u povijesti.

Pale maske

Zar i u mirnodopskome razdoblju nije bilo bezbroj dobrotvornih akcija u kojima su Hrvati svjedočili da im je itekako stalo do sudbine bližnjega susjeda, sumještanina, sunarodnjaka i čovjeka uopće. U Bibinju kod Zadra, a to mjesto nije iznimka, kada jedna obitelj ostane bez kuće, okupe se svi mještani i u mjesec dana sagrade novu. I sada se javljaju neki ljevičarski idioti koji će svim tim ljudima reći da su tek nakon poplava i iskazane solidarnosti, što se njih tiče, dobili humanističku legitimaciju.

Poplave su se, na žalost, dogodile, hrvatski humanizam je bio očekivan i pokazao se na djelu, a jedino zapravo što je relativno novo jest da su pale maske sa svih tih autora koji nas svakodnevno teroriziraju klevetama. Sad se može spoznati mržnja kao kvintesencija koja će i dalje, sve do neke nove prirodne katastrofe, determinirati njihov apodiktički pogled na hrvatski narod i Hrvatsku.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić gostujući u emisiji HTV-a „Nedjeljom u 2″ rekao je da nije bio u internetskoj komunikaciji s Markom Franciškovićem. Komunikacija je prošle godine bila uvrjedljiva s obje strane, ali nadrljala je samo jedna. Po Franciškovića je sutradan došla policija, privela ga, smješten je u ludnicu i nakon dugih mjeseci pušten uz rješenje da je potpuno zdrav čovjek bez ikakvih psihičkih tegoba i poremećaja, zapravo da je nasilno zatvoren. Ministar Ostojić kaže da je profil na internetu pod njegovim imenom mogao izraditi bilo tko.

Nedovoljno lucidni ili nepripremljeni voditelj nije mu, međutim, uzvratio kako to, doduše, teoretski može biti točno, ali da ne može bilo tko Franciškovića strpati u zatvor. To može samo policija i onaj tko njome zapovijeda, a to je Ranko Ostojić. Sve dok Ostojić ne kaže tko je prijavio Franciškovića i inicirao njegov nezakoniti progon (ako već nije on sam), javnost će smatrati da ministar laže. Smatrat će i da sada, kada je sve izašlo na vidjelo, u zatvoru mora završiti Ranko Ostojić, što bi se već i dogodilo kada bi Hrvatska zaista bila moralna i pravna država.

Ivica Marijačić
Hrvatski tjednik

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas