Pratite nas

BiH

Psihopatologija u promatranju vlastitog naroda

Objavljeno

na

Morala se dogoditi katastrofa u vidu poplave kako bi Hrvati dokazali da su ljudi. Naime, s prirodnom poplavom u Slavoniji koja je uništila egzistencije tisuća naših građana dogodila se i poplava nebrojenih komentara autora ljevičarske orijentacije koji su, možda i umorni od višegodišnjeg pljuvačkoga i klevetničkoga stava prema Hrvatima i Hrvatskoj, ostali pomalo ošamućeni razmjerima solidarnosti Hrvata sa svojim ugroženim sunarodnjacima, ali i s ugroženim ljudima u susjednim državama, BiH i u Srbiji. Za njih je ta solidarnost očito bila nešto iznenađujuće.

Kako i ne bi bila kada su uporno godinama gradili o Hrvatima stereotip kao o zvijerima i monstrumima u kojima ničega ljudskoga nema. Jedan od tih autora doslovce kaže da samo u ovakvim tragedijama Hrvati postaju načas dobri. Drugi na sva zvona ističe slučaj nogometaša Luke Modrića koji je iz svoga kluba u Španjolskoj dao potporu napaćenim ljudima u Hrvatskoj, ali i u drugim dvjema susjednim državama.

Dakle, po tim autorima, tek sad su Hrvati dokazali da su ljudi. Zamislite taj stadij psihopatologije kojim se inače, mimo prirodnih katastrofa, promatra vlastiti narod. I dok je svima ostalima pomoć drugima u nevolji nešto najnormalnije i uobičajeno, njima je to iznimka ili kuriozitet koji će im već sutra potvrđivati bolesni stereotip o Hrvatima kao zmijama! Uzalud cijela jedna novija povijest, koje smo svjedoci napokon, koja se upravo najviše i sastoji od humanističkoga djelovanja hrvatskoga naroda, a o čemu često na stranicama Hrvatskoga tjednika piše dr. Slobodan Lang.

Zar Hrvati i tijekom Domovinskoga rata nisu iskazali nevjerojatnu solidarnost, zar Hrvatska nije skrbila gotovo o pola milijuna prognanika iz BiH, zar u hrvatskim bolnicama nisu liječeni i neprijateljski vojnici kao i ranjeni hrvatski branitelji, zar nisu i nakon oslobodilačkih operacija organizirani sabirni centri za stanovništvo s dotad okupiranih prostora, zar naposljetku Hrvatska nije agresorskim vojnicima obnovila kuće, dala mirovine, abolirala ih, dakle pokazala primjere humanosti kakve ni jedna druga napadnuta država nikada nije pokazala u povijesti.

Pale maske

Zar i u mirnodopskome razdoblju nije bilo bezbroj dobrotvornih akcija u kojima su Hrvati svjedočili da im je itekako stalo do sudbine bližnjega susjeda, sumještanina, sunarodnjaka i čovjeka uopće. U Bibinju kod Zadra, a to mjesto nije iznimka, kada jedna obitelj ostane bez kuće, okupe se svi mještani i u mjesec dana sagrade novu. I sada se javljaju neki ljevičarski idioti koji će svim tim ljudima reći da su tek nakon poplava i iskazane solidarnosti, što se njih tiče, dobili humanističku legitimaciju.

Poplave su se, na žalost, dogodile, hrvatski humanizam je bio očekivan i pokazao se na djelu, a jedino zapravo što je relativno novo jest da su pale maske sa svih tih autora koji nas svakodnevno teroriziraju klevetama. Sad se može spoznati mržnja kao kvintesencija koja će i dalje, sve do neke nove prirodne katastrofe, determinirati njihov apodiktički pogled na hrvatski narod i Hrvatsku.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić gostujući u emisiji HTV-a „Nedjeljom u 2″ rekao je da nije bio u internetskoj komunikaciji s Markom Franciškovićem. Komunikacija je prošle godine bila uvrjedljiva s obje strane, ali nadrljala je samo jedna. Po Franciškovića je sutradan došla policija, privela ga, smješten je u ludnicu i nakon dugih mjeseci pušten uz rješenje da je potpuno zdrav čovjek bez ikakvih psihičkih tegoba i poremećaja, zapravo da je nasilno zatvoren. Ministar Ostojić kaže da je profil na internetu pod njegovim imenom mogao izraditi bilo tko.

Nedovoljno lucidni ili nepripremljeni voditelj nije mu, međutim, uzvratio kako to, doduše, teoretski može biti točno, ali da ne može bilo tko Franciškovića strpati u zatvor. To može samo policija i onaj tko njome zapovijeda, a to je Ranko Ostojić. Sve dok Ostojić ne kaže tko je prijavio Franciškovića i inicirao njegov nezakoniti progon (ako već nije on sam), javnost će smatrati da ministar laže. Smatrat će i da sada, kada je sve izašlo na vidjelo, u zatvoru mora završiti Ranko Ostojić, što bi se već i dogodilo kada bi Hrvatska zaista bila moralna i pravna država.

Ivica Marijačić
Hrvatski tjednik

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Izetbegovićevu ponovnu prijetnju ratom HNS BiH ocijenio pokušajem radikalizacije Bošnjaka

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski narodni sabor BiH koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji ocijenio je u priopćenju objavljenom u subotu kako su nove prijetnje ratom, koje je ponovno u Mostaru uputio bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović pokušaj radikaliziranja Bošnjaka i njihova okretanja od Europske unije i NATO-a.

Sudjelujući na obilježavanju obljetnice 4. Korpusa Armije BiH u Mostaru, Izetbegović je rekao kako su Mostar i Bošnjaci bili izloženi agresiji Hrvata i Srba, te je dodao da takav scenarij bošnjačka politika više nikada neće dopustiti.

“Ako prijete ustavnom poretku, teritorijalnom integritetu zemlje, ako misle da mogu dijeliti Mostar i druga mjesta, onda ću ponoviti da će dobiti rat! Neka ne prijete i mi nećemo prijetiti. Nećemo dopustiti da se revidira povijest”, rekao je Izetbegović.

Iz HNS-a BiH ističu da takvim istupima Izetbegović pokušava preusmjeriti Bošnjake protiv euroatlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu.

“Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma”, dodaje se u priopćenju. HNS BiH upozorava kako će radikalni Izetbegovićevi istupi pogoršati međunacionalne odnose u zemlji.

“To će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta”, zaključuje HNS BiH.

Izetbegović je nedavno u intervju za Deutsche Welle ustvrdio kako bi bio spreman na rat ukoliko se Republika Srpska pokuša odcijepiti od Bosne i Hercegovine.  HINA

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Odjel za branitelje HNS-a: Ispaljeni hici Bakira Izetbegovića prema NATO-u i Europskoj uniji!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović vidno je uzrujan. Razlog u tome leži u zacrtanom europskom putu BiH ali i očekivanju pravomoćne presude MKSJ u predmetu „Prlić i ostali“, zakazanoj za 29. studenog ove godine.

Bakir Izetbegović, nedvojbeno, pokušava voditi politiku temeljenu na doktrini Islamske deklaracije i zaključcima Organizacije islamske suradnje (OIS), koja je već 1992. godine na summitu u Meki, zaključila kako BiH treba postati neovisna država pod muslimanskim, vodstvom.

Upravo zbog toga, Bakir Izetbegović ne priznaje konstitutivnost hrvatskog naroda ni u jednoj sferi života. U realiziranju tih ciljeva, aktualni čelnik SDA grubo krši povijesne činjenice i na politikantskim tezama pokušava krivotvoriti povijest i tako repozicionirati geopolitičku poziciju BiH.

Uoči obilježavanja obljetnice utemeljenja HZ Herceg Bosne, bošnjački član Predsjedništva BiH boravio je u Mostaru i one koji su početkom rata obranili najveći dio BiH iznova izjednačio s agresorom.

Pri tome, Izetbegović zaboravlja činjenicu da bi bez Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvatskog vijeća obrane, kao i pomoći Republike Hrvatske, BiH šaptom pala već 1992. godine.

Pokušavajući istrajati na prikazivanju Bošnjaka kao jedinih žrtava rata, Izetbegović grubo ignorira povijesne činjenice, a one govore da je sa područja pod nadzorom HVO-a, protjerano ili su napustili prostor kao posljedica rata, 112.000 nehrvata.

Sa područja pod nadzorom Armije BiH, protjerano je, ili su napustili prostor kao posljedica rata, 529.000 nebošnjaka. Sa područja pod nadzorom VRS, protjerano ili su napustili prostor kao posljedica rata, 586.000 nesrba.  Grubo manipiulirajući činjenicama, Bakir Izetbegović pokušava uvjeriti Bošnjake kako su oni jedine žrtve rata i kao takvi baštine nekakvo posebno pravo na budućnost BiH.

U tom kontekstu, njegovi najnoviji istupi su u funkciji mobiliziranja Bošnjaka pred presudu Haškog suda zakazanu za 29. studenog. Nedvojbeno je kako Bakir Izetbegović bolje od nas zna kakvim je sve konstrukcijama bošnjačka strana u prošlosti “zatrpavala” haško tužiteljstvo, pokušavajući rat u BiH okarakterizirati međunarodnim, a Republiku Hrvatsku i HZ Herceg Bosnu prikazati kao agresore.

Međutim, sad kad je kompletna ta igra razotkrivena i pad teze o tzv. Udruženom zločinačkom pothvatu na čelu s Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom čini se vrlo izvjesnim, Bakir Izetbegović se odlučio na pobunu vlastitog naroda.

Takvim postupcima, Izetbegović zapravo pokušava preusmjetriti Bošnjake protiv europskog i atlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu. Upravo iz tog razloga, Bakir Izetbegović svaki pokušaj rasprave o unutarnjem uređenju BiH tumači kao agresiju i podjelu države.

Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma. Naravno, to je unutarnji problem bošnjačkog naroda s kojim se sami moraju suočiti. Čim prije, tim bolje.

Međutim, to će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari