Connect with us

Politika

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović: Zabranite ‘ZDS’

Objavljeno

on

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović bila je gošća tjedna današnje emisije Točka na tjedan N1 Televizije.

Lora Vidović se osvrnula na pozdrav ‘za dom spremni’. “Mislim da očita odgovornost leži u pravnim prazninama. Da je jasno propisano što se smije, što ne smije, nesporazuma, nerazumijevanja, neujednačenih, pa i zlonamjernih tumačenja ne bi bilo. Ja u potpunosti podržavam židovsku organizaciju u tome da se Kaznenim zakonom izričito zabrani korištenje svih simbola proizašlih iz ustaškog režima. To je u skladu s ustavnim vrijednostima Hrvatske i Europske unije kojoj pripadamo”, jasna je Vidović.

Na pitanje smatra li da bi se trebala uvesti iznimka za pripadnike HOS-a kaže sljedeće: “Mene bi jako zanimalo što bi u tom slučaju rekao Ustavni sud s obzirom na do sada vrlo jasan stav da se radi o uzviku koji je posve suprotan temeljnim vrijednostima koji u svakom slučaju nije u skladu s Ustavom. Dakle, pokušajte u Njemačkoj ili Austriji započeti neku pjesmu sa ‘Sieg Heil’ i tvrditi da se radi o umjetničkim slobodama. Baš me zanima kako biste prošli”, kaže.

Na pitanje smatra li onda da bi izmjenama i dopunama Kaznenog zakona nedvosmisleno trebalo zabraniti pozdrav ZDS, odgovara: “Da”.

Savez udruga HOS-a prozvao Milanovića da ne poštuje jednu ratnu postrojbu

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari