Pucnjava u sjevernom predgrađu Pariza; jedna žena detonirala eksploziv kojim je bila omotana (VIDEO)

2

Jaka pucnjava čula se jutros u sjevernom predgrađu ParizaSaint Denis. Nekoliko je policajaca ranjeno, a dvije su osobe ubijene. Među njima je i žena koja je nosila eksploziv na sebi te se raznijela kada je policija pokušala ući u stan. Sumnja se kako je i treća osoba ubijena te da je riječ o svjedoku no ta informacija još nije potvrđena.

[ad id=”93788″]

Na mjestu događaja čule su se jake eksplozije. Antiteroristička operacija je počela u 4.30 sati, prenosi večernji list

Francuski mediji javljaju kako su još tri osobe uhićene u ovoj velikoj policijskoj akciji.

Prema prvim informacijama, policija je tražila Abdelhamida Abaaouda (27) za kojeg se sumnja da je ‘mozak’ pariških napada u kojima je u petak ubijeno najmanje 129 ljudi. Iako su bili uvjereni kako se on nalazi u Siriji, sada se ispostavilo da je ipak u Parizu.

Policija je također dobila dojavu i kako se u Saint Denisu nalazi iSalah Abdeslam, bombaš samoubojica za kojim policija traga od petka, ali i deveti, još uvijek nepoznati napadač. Jučer su, naime, objavili video koji potvrđuje postojanje devetog napadača.

– Sve je počelo s eksplozijom, onda se čula druga jaka eksplozija pa nakon toga još dvije. Punih sat vremena čula se pucnjava – rekao je jedan od stanovnika francuskog predgrađa koji je svjedočio policijskoj akciji.

Dvojica muškaraca zabarikadirala su se u stan i izmjenjuju pucnjavu s policijom. Oko stana sve su ceste zatvorene, na ulicama je policija i vojni kamioni, a stanovnicima je rečeno da ne izlaze iz svojih domova dok operacija ne prođe.

facebook komentari

  • Bila

    Gledaj sad Fate! Povukla svoj kaiš i otišla u zrak,paradiz!
    Što Fatu čeka u raju? Djevci?

  • Sivooki

    Tako tempirano, da se tkogod ne opusti…