Pratite nas

Pudarić počastio gimnazijalce: 100 karata za koncert MSR

Objavljeno

na

Maturante Gimnazije Mostar danas je ‘počastio’ potpredsjednik FBIH Svetozar Pudarić, koji je posjetio ovu ustanovu te je maturantima uručio stotinu karata za koncert Mostar Sevdah Reuniona.

Pudarić je istaknuo kako je njegova namjera da maturanti zajedno idu na koncert, kao što zajedno idu i u školu, jer je glazba uvijek spajala ljude.

Glazba spaja ljude koje su, nažalost, političari u ovih 20 godina razdvajali i što se i dalje trude činiti, a mladi su, ipak, generacija koja gradi jedan novi Mostar“, naglasio je ranije u izjavama za medije potpredsjednik FBiH.

Pudarić je s maturantima porazgovarao o problemima koji tište učenike ove ustanove, te je obećao kako će se potruditi riješiti probleme koje imaju, ukoliko to bude moguće. Jer kako je istaknuo Pudarić: “Vi odlazite iz gimnazije ali generacije iza vas ostanu, ono što je vama smetalo trebamo pokušati riješiti, za buduće generacije“.

Maturanti Gimnazije nisu imali velikih primjedbi, ali su istaknuli kako treba raditi na tome da se učenike potiče na vannastave aktivnosti, kako bi im učenici bili što kompetentniji i spremniji za aktivnosti na studijima ali i nakon njega.

S učenicima je potpredsjednik podijelio i svoja školska iskustva, te ih je ohrabrio da izaberu studij koji ih zanima, pa makar i u nekoj drugoj državi.

On je rekao kako je svejstan situacije u državi, ali se nada kako će se situacija poboljšati, te da će biti više radnih mjesta, za sve studente.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

SPECIJALNO IZDANJE BUJICE IZ MEĐUGORJA! Gost Zdravko Mamić

Objavljeno

na

Objavio

SPECIJALNO IZDANJE BUJICE IZ MEĐUGORJA!

Gost Zdravko Mamić, sjajno raspoložen zbog velike pobjede Hrvatske u Kalinjingradu, razgovarat će s urednikom i voditeljem Velimirom Bujancem.

Bujicu gledajte na Z1 i partnerskim televizijama u cijeloj Hrvatskoj, BiH i našem iseljeništvu.

Ponedjeljak, 18.06.2018. – 20:05 – Bujica – Gost: ZDRAVKO MAMIĆ!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Predsjednica uručila odlikovanja za promicanje humanosti i društvenih vrijednosti

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u ponedjeljak, uoči Dana državnosti, brojna odlikovanja znanstvenicima, kulturnim i zdravstvenim djelatnicima, sportašima i gospodarstvenicima za njihov doprinos promicanju humanosti i društvenih vrijednosti.

“Priznanja koja vam se danas dodjeljuju obuhvaćaju izniman doprinos koji ste svojim životom i radom, a posebno svojim osobnim angažmanom na promicanju humanosti i društvenih vrijednost, dali na više područja našeg javnog života: u gospodarstvu, znanosti, kulturi i umjetnostima, u promicanju prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, u zdravstvu, sportu i turizmu, u očuvanju nacionalnog identiteta hrvatskoga iseljeništva, u vatrogastvu, zaštiti i spašavanju”, rekla je predsjednica u prigodnom govoru.

Spomenuvši umjetnike i djelatnike u kulturi kao nositelje ukupnih društvenih i duhovnih vrijednosti, gospodarstvenike i turističke djelatnike koji svojim radom šire poduzetničku klimu, požrtvovnost ljudi koji rade u službama spašavanja i zbrinjavanja, te odavši priznanje onima koji rade na razminiravanju Hrvatske, Grabar Kitarović je istaknula da “naša domovina ima izvanredne ljude, čiji vrijedan rad često nije poznat u javnosti”.

Upravo zato ovim odlikovanjima ističemo kako su njihovi napori prepoznati kao snažne poluge uspjeha društvenoga razvoja i općega dobra, naglasila je.

Osvrnula se i na pojedince i ustanove koji vode brigu o najranjivijim skupinama, djeci i bolesnicima, osobama s posebnim potrebama, kao i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Nije zaboravila ni sportaše za koje je kazala da su veleposlanici koji nas predstavljaju kao zemlju sporta i kojima se jednako ponose Hrvati u domovini i izvan nje. Zahvalila je svima kojim rade na očuvanju identiteta hrvatskog naroda u različitim okolnostima i mogućnostima.

“Potrebno nam je isticanje domoljublja, ne samo glasnim riječima već radom i zalaganjem. To je ono tiho domoljublje koje nije samo sebi svrha, već je u službi svih nas, našeg društva u cjelini. Svatko na svoj način i u svome djelokrugu treba pridonijeti razvoju svoje domovine, kao što ste to učinili svi vi”, poručila je predsjednica odlikovanima.

“Treba što više isticati uspješne i požrtvovne ljude jer upravo su oni poticaj širenju stvaralačkog ozračja, optimizma i samopouzdanja, što nam je posebno potrebno u našem suvremenom društvu”, rekla je.

U ime 44 odlikovanih zahvalio se akademik Luko Paljetak kazavši da su počašćeni te da će i dalje nastaviti raditi ono što najbolje znaju.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori