Connect with us

Nebuloze

Puhovski o Hasanbegoviću: ‘Kako bi musliman mogao biti predsjednik demokršćanske stranke?’

Published

on

U HRT-ovom Dnevniku 3, u utorak navečer, gostovao je politički analitičar Žarko Puhovski, koji je komentirao HDZ-ove šanse na predstojećim parlamentarnim izborima, ali i njihove predsjedničke izbore unutar stranke.

[ad id=”93788″]

Puhovski je izjavio da će birači sada “kazniti” HDZ zbog pada Vlade, ali i zbog “smušenog ponašanja”. “Kad samo vodstvo ne zna kuda bi išlo, naravno da ga ni biračko tijelo ne može honorirati.”

U sljedećem odgovoru dotaknuo se “vjerojatnog budućeg predsjednika stranke” – Andreja Plenkovića, pa ga je voditeljica pitala ne bi li bilo bolje da je bilo više kandidata, dodavši kako je Zlatko Hasanbegović taman odustao od kandidature za predsjednika HDZ.

Na to je Puhovski izjavio da bi bilo bolje da je bilo više kandidata, “ali doista je čudno kako bi netko tko je musliman mogao biti predsjednikom demokršćanske stranke, to zaista ne razumijem”, čime je zbunio i voditeljicu.

Na kraju je dodao da bi s Andrejem Plenkovićem Zoran Milanović dobio dobrog protukandidata s kojim može razgovarati, ali da je pitanje kako će izgledati koalicija. “Bude li koalicija radikalno desno orijentirane stranke i pojedinci, onda će se Plenković naći u poziciji sumnjivog identiteta i to će čovjek koji je toliko agresivan kao Milanović sigurno koristiti”, objasnio je Puhovski.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari