Pratite nas

BiH

‘Puklo’ između SDA i DF-a

Objavljeno

na

Demokratska fronta je obustavila razgovore sa SDA o uspostavi vlasti u Kantonu Sarajevo zbog zapošljavanja njihovih kadrova u administraciju i javna poduzeća”, potvrdio je Agenciji Fena glavni tajnik DF-a Sifet Podžić.

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović smatra kako nije upitno partnerstvo između SDA i DF-a.

”Imamo potpisan sporazum sa DF-om i to dva sporazuma, jedan je od 9. studenog, drugi od 19. studenog. Jedan je SDA-DF-Savez za promjene iz RS-a, a drugi je SDA-DF i Koalicija predvođena HDZ-om BiH. Tamo su definirani principi, razgovori na terenu idu. Naravno, ovo su razgovori oko uspostave vlasti, nitko ne očekuje da to ide baš najjednostavnije”, rekao je.

Ističe kako su se stranke dogovorile da će imenovanja na funkcije u javnim poduzećima biti posebno razmatrana i da će te dužnosti obavljati stručnjaci, bez obzira na stranačku ili nacionalnu opredijeljenost.

”U jednoj točki Sporazuma koji smo potpisali rekli smo kako će sva imenovanja na dužnosti u javnim poduzećima biti posebno razmatrana i da će se to raditi kada ljudi ponude programe, da to budu stručnjaci, da nije bitno koja će biti stranka”, rekao je Podžić i dodao kako ”SDA maksimalno koristi ovaj međuprostor”.

”SDA vrši zapošljavanje prvenstveno stranačkih ljudi, da ne kažem rodbinskih. Obustavili smo pregovore sa SDA iz jednostavnog razloga jer tražimo da se obustavi zapošljavanje neprofitabilne radne snage u administraciju i u javna poduzeća. Nemamo ništa protiv zapošljavanja u realni sektor, ali ovo što rade trenutno za svaku je osudu i ne želimo nastaviti razgovore sa SDA dok oni to ne prekinu”, naglasio je.

Navodi da je na županijskoj razini najbitnije racionalizirati administraciju, a da SDA “ovo razdoblje koristi za nova zapošljavanja u administraciji u KS-u, javnim ustanovama i poduzećima”.

Također, dodao je da su predsjedniku Županijskog odbora SDA Denisu Zvizdiću i premijeru KS-a Muhamedu Kozdari kazali kako će pregovori biti nastavljeni nakon obustave zapošljavanja.

Podsjećamo, odmah nakon izborne pobjede, SDA je naišla na osudu javnosti jer je na mjesto čelnika Razvojne banke Federacije BiH postavila Salku Selmana, čovjeka s više stranačkih dužnosti. Selman se pak prije preuzimanja fotelje u Razvojnoj banci (na papiru) odrekao stranke. (Fena/bljesak.info)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari