Connect with us

Događaji

Pula: Obilježena 32. godišnjica osnutka 119. brigade HV-a

Objavljeno

-

Hina

Povodom 32. godišnjice osnutka 119. brigade Hrvatske vojske, kod središnjeg križa na Gradskom groblju te ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule pripadnike te brigade.

Vijence su u četvrtak uz pripadnike 119. brigade, položili i pulski gradonačelnik Filip Zoričić sa suradnicima, predstavnici Istarske županije, Hrvatske ratne mornarice i policije. Istaknuli su važnost doprinosa branitelja iz te brigade koja će zauvijek ostati zapisana u povijesti Domovinskog rata i zapamćena “kao brigada čiji članovi iza sebe nisu ostavili nijednu mrlju”.

Dopredsjednik Kluba 119. brigade Hrvatske vojske brigadir Davor Gregorović istaknuo je da je svečanost obilježavanja ustrojavanja 119. brigade HV zapravo podsjetnik na tešku, ali slavnu i ponosnu povijest Hrvatske vojske i hrvatskog naroda.

“Hrvatski branitelji i Domovinski rat temelj su današnje moderne i demokratske Hrvatske. Inkluzivni smo i okrenuti budućnosti, ali moramo biti svjesni naše povijesti. Svatko od više od šest tisuća pripadnika koji su prošli kroz 119. brigadu može ispričati svoju priču, ali povijest naše brigade pod ratnom zastavom počela je s vjerom u Hrvatsku i zato smo joj se stavili na raspolaganje”, poručio je Gregorović.

Dodao je kako je ratni put 119. brigade častan i besprijekoran. Podsjetio je kako su pripadnici 119. brigade Hrvatske vojske “branili oslobađali hrvatske krajeve, od stonskog, preko županjskog do ličkog bojišta od siječnja 1992. do prosinca 1995. godine”.

“Mnogi od vas prisutnih žrtvovali ste svoje zdravlje, a sedmorica naših suboraca ugradili su svoje živote u obranu Domovine, uz trideset osam ranjenih i tridesetak oboljelih suboraca”, naglasio je Gregorović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari