Connect with us

Politika

Puljak: Hrvatskoj treba ozbiljna alternativa HDZ-u

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik političke stranke Centar Ivica Puljak ustvrdio je u subotu u Rijeci da Hrvatskoj treba ozbiljna politička alternativa HDZ-u, jer je dovedena pred egzistencijalni zid i dilemu – ili HDZ ili Hrvatska.

“Hrvatskoj trebaju odgovorni i hrabri političari koji imaju hrabrosti raskrstiti sa starim politikama. Tako je bilo u Splitu 2021. i na ponovljenim izborima kad su građani odabrali svoju alternativu”, rekao je na konferenciji za novinare. Sad i građani Rijeke imaju alternativu te sam došao kako bih dao podršku potpredsjedniku Centra i gradskom vijećniku Marinu Račiću, naglasio je Puljak.

“U Rijeci i državi je 30 godina kriza upravljanja, a ne može se očekivati da stare politike SDP-a i HDZ-a promijene sustav koji su stvorili”, poručio je Marin Račić. Ocijenio je da su SDP i HDZ u Rijeci u nekoj vrsti tihog dogovora, navodeći da se to vidi po glasovanju i raspravama u Gradskom vijeću.

“Najsvježiji primjer je bizarna situacije vezana uz pokušaj smjene intendanta riječkoga HNK Marina Blaževića. Gradonačelnik Filipović se skriva iza odluka ministrice i ne poštuje odluke Kazališnog vijeća i Gradskog vijeća te time građana Rijeke”, istaknuo je Račić.

Primjer pogrešnog upravljanja prostorom je lučki pojas, gdje nadležno ministarstvo i ACI u Porto Barošu provode projekt gradnje luke za super jahte bez javnog natječaja, a Grad Rijeka je očito u dogovoru s njima, naveo je.

“Moramo raditi na tome da maknemo HDZ s vlasti na nacionalnoj razini. Dok se to ne učini Hrvatska neće ići naprijed. Centar s potencijalnim partnerima može kvalitetnije i optimalnije voditi grad i državu”, zaključio je Račić.

Puljak je, upitan o situaciji vezanoj uz smjenu intendanta u splitskom HNK-u, rekao da je “ministrica preuzela ingerencije koje ne bi trebala imati i misli da odlučuje o tome tko će biti intendant”. “Država ulaže u splitski HNK dva milijuna kuna, dok Grad Split ulaže 50 milijuna kuna, potpuno je neprimjereno da ona odlučuje tko će biti intendant”, rekao je i zaključio da će se razmotriti koje su pravne mogućnosti da intendant bude onaj koga žele građani, a to, kako je naveo, nije Srećko Šestan. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari