Connect with us

Politika

Puljak i Ivošević reagirali na Božinovićev poziv na davanje ostavke

Objavljeno

-

Foto: Hina

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević reagirali su na izjavu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića u kojoj je pozvao Ivoševića na davanje ostavke nakon što je Puljak ustvrdio da su splitski policajci priredili Ivoševiću sačekušu u dosluhu s kriminalcima.

”Trebao bih sad od ministra Davora Božinovića tražiti duboku ispriku mojem zamjeniku Bojanu Ivoševiću koji izlaže život za uvođenje reda u Splitu dok neki njegovi policajci u Splitu počiniteljima sačekuše prijateljski javljaju da pobjegnu s lica mjesta prije nego dođe službena policijska patrola”, zapisao je Puljak u četvrtak na facebooku.

Puljak dodaje, ima li smisla tražiti ispriku od Božinovića navodeći kako je aktualni ministar unutarnjih poslova u tehničkom mandatu te postavlja pitanje ”što u ovoj državi treba učiniti da svi do jednog u policiji budu u zaštiti služene osobe i običnog građanina, a ne kriminalnog miljea?”.

Nadodao je i kako su postavili dio pitanja, a dobili uvredu ministra i izrugujuću objavu policije.

Puljak na kraju objave na facebooku ističe da od policije očekuju internu istragu tko štiti kriminalce u Splitu, a ne službenu osobu te kako bi bilo dobro da odgovor dođe od glavnog ravnatelja policije, jer od tehničkog ministra ne očekuju ništa.

”On je svoj odgovor dužan dati hrvatskoj javnosti, a ne više nama”, zaključio je.

Na facebooku se oglasio i Bojan Ivošević koji je istaknuo da se Policijska uprava splitsko-dalmatinska očitovala ”besmislenim priopćenjem u kojem, uz to što priznaju kontakt policijskog službenika prema napadačima nakon mog poziva na 192, postoji više nelogičnosti pa krenimo redom s neodgovorenim pitanjima”.

Ivošević potom u svojoj objavi, između ostalih, postavlja pitanja ”zašto je za događaj za koji je nadležna 1. policijska postaja Split poziv sudioniku i snimatelju sačekuše Vukadinu upućen od strane službenika 2. policijska postaje Split?” te ”tko je rekao navedenom policijskom službeniku da nazove Vukadina?”.

Ivošević: Ključno je priznanje policije da je policajac fušao u sačekuši

Puljkov zamjenik je također postavio pitanje je li snimatelj sačekuše pozvan po uputi nekoga iz policije te stoji li iza toga bivši načelnik Balov, ”koji se istaknuo u zaštiti nezakonitih Kraljevićevih radova za koje je kažnjen od strane Ministarstva kulture i medija”.

Ivošević naglašava kako je ključno pitanje je li policija u priopćenju od srijede ”upravo priznala da je policajac prijateljski fušao za pomagača u sačekuši!?”.

PU splitsko-dalmatinska priopćila je kako u provedenom postupku nije utvrđen niti jedan dokaz da je policijski službenik imao prethodne informacije o ovom događaju, niti da je na bilo koji način sudjelovao u događaju.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pozvao je u srijedu zamjenika splitskog gradonačelnika Bojana Ivoševića da podnese ostavku nakon što je gradonačelnik Splita Ivica Puljak ustvrdio da su splitski policajci priredili Ivoševiću sačekušu u dosluhu s kriminalcima.

Pritom je pozvao da to ne čine, ”pogotovo kad to dolazi od Ivoševića koji je višestruko imao problema s javnim redom i mirom i koji ima optužnicu zbog nasilja prema novinarki”.

Ivošević je ranije danas najavio kako će prijaviti policajca Stipu Bilobrka za sudjelovanje u sačekuši početkom veljače ove godine, dodajući kako je moguće da je u njoj sudjelovalo više policajaca.

Zamjenik splitskog gradonačelnika je ranije policiji prijavio da su ga pred njegovom zgradom napala dvojica muškaraca, nakon što je u Glagoljaškoj ulici svojim tijelom spriječio radnike da ispile stablo.

Prema pisanju medija, ta je prijava odbačena, kao i prijava protiv investitora Ante Bešlića za kojeg Ivošević tvrdi da je izvođač ilegalnih radova u Glagoljaškoj ulici, a sumnjiči ga i za organizaciju sačekuše.

(Hina)

Božinović pozvao Ivoševića da preda ostavku nakon prozivanja policije

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas