Connect with us

Kronika

Puljak opet uhvaćen u neistini. Suradnik priznao: ‘Otkaz čistačici je bio politički’

Objavljeno

on

Večernji list u posjedu je nove tonske snimke iz koje proizlazi da splitski gradonačelnik Ivica Puljak zajedno sa suradnicima opet nije govorio istinu o razlozima spornog neproduženja ugovora čistačici s utvrđenim 80-postotnim invaliditetom i majci dvoje maloljetne djece.

Na snimci koju je objavio Večernji List razgovaraju Dražen Čular, predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove športski objekti koje je čistačici odbilo produžiti ugovor te neidentificirani sugovornik.

U razgovoru Čular govori kako ugovor čistačici nije produžen jer je to bilo “politički zgodno”, jer postoje “ista imena i prezimena” te da će čistačicu zamijeniti “servis ili neki ku*ac”.

Tijek Čularovog monologa išao je ovako:

“To je sad kašeta brokava u kojoj sam se ja pokušao izboriti da svi ostanu raditi. Zato jer je bila zabrana svih produženja ugovora.  Međutim onda se dogodila situacija da su svima produženi ugovori osim rednom broju 10. A zašto? Zato što se tamo puca i ovo i ono, a onda je još usput to i bilo zgodno politički napraviti ja bih rekao”, kaže Čular pa nastavlja.

“Tamo se rušila ograda i vadile su se puške… Tamo ti se apsolutno ništa ne događa. Jer kad netko dođe on ih potjera. Što tamo itko ima raditi? Ona može samo nastradati”.

Na kraju Čular dodaje i ovo:

“Tamo ima istih imena i prezimena. Tamo sad neće biti nitko dok se ovo ne riješi. Ili će tamo biti neki servis ili neki ku*ac”, završava tim riječima monolog jedan od najbližih Puljkovih suradnika.

Ova snimka važna je utoliko što je Ivica Puljak u subotu u središnjem dnevniku HTV-a kazao kako čistačici s invaliditetom ugovor nije produžen samo i isključivo jer nije bilo potrebe za tim radnim mjestom.

Međutim iz Čularovih tvrdnji proizlazi kako gospođi ugovor nije produžen zato “što se tamo puca i ovo i ono, a onda je još usput to i bilo zgodno politički napraviti”.

Za shvaćanje konteksta potrebno je znati da je gospođa radila kao čistačica u sportskom kompleksu Pricviće u Žrnovnici gdje trenutno djeluju dva nogometna kluba – HBDNK Mosor Sveti Jure i NK Mosor Žrnovnica.

AUDIO: PRESLUŠAJTE SNIMKU

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR