Connect with us

Politika

Puljak: Što prije raspustiti Gradsko vijeće radi novih izbora

Objavljeno

-

Foto: Hina

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak, koji je danas zajedno sa zamjenikom Bojanom Ivoševićem potvrdio da daju ostavke na te dužnosti, pozvao je sve političke aktere u Splitu da se što prije raspusti Gradsko vijeće radi novih izbora.

“Razgovarat ćemo s našim partnerima i svim političkim akterima da se Gradsko vijeće što prije raspusti kako bismo krajem lipnja održali izbore za Gradsko vijeće, gradonačelnika i njegov tim te kotarske izbore jer bismo tako troškove izbora smanjili na minimum”, rekao je Puljak.

Pritom je podsjetio kako su svojim izjavama svi politički akteri već pokazali da žele raspuštanje Gradskog vijeća, što je sad potrebno i obaviti.

“Predložit ćemo i da se već idući tjedan održi sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se donijela odluka o kotarskim izborima do kraja lipnja ove godine, a onda Vlada ima dovoljno vremena donijeti odluku da svi izbori u Splitu – i za Gradsko vijeće i za gradonačelnika i kotarski izbori – budu zajedno radi minimiziranja troškova izbora”, objasnio je Puljak

Rekao je da se ne boji novih izbora te je pozvao svoje protukandidate s prošlih lokalnih izbora Vicu Mihanovića (HDZ) i Željka Keruma (HGS) da se ponovno kandiraju i izađu na nove izbore pa neka građani odluče kakvu politiku u Splitu žele.

Puljak je nekoliko puta tijekom konferencije za novinare stao u obranu svojeg zamjenika Bojana Ivoševića, protiv kojega je državno odvjetništvo podnijelo optužnicu zbog prijetnja urednici “Slobodne Dalmacije” Nikolini Lulić da će joj se “napiti krvi”.

“Ivošević će svoju nevinost dokazati na sudu. Činjenica je da on nije životno prijetio novinarki. To su one same i potvrdile”, rekao je Puljak. Po njegovoj ocjeni, Ivošević nije teret, nego je on nosio teret bivših vlasti i teret nereda koji je vladao u Splitu, a on je uvodio red. “Ja se svojeg zamjenika ne odričem”, poručio je.

Istaknuo je kako u nove izbore idu kao tim, on i Ivošević te drugi zamjenik Antonio Kuzmanić, koji je povjerenik u Gradu do izbora.

Odbio je primjedbe da bi kroz Kuzmanića kao povjerenika mogao provoditi svoju politiku, dodajući da će Kuzmanić uglavnom obavljati tehničke poslove i brinuti se o hladnom pogonu te da neće sudjelovati u izbornoj kampanji.

Puljak je odgovarajući na novinarska pitanja rekao kako će nastaviti pregovore s partnerima s kojima je surađivao dok je bio gradonačelnik.

Odbio je i primjedbe da izvanrednim izborima vraća HDZ i Keruma na vlast, ističući kako treba završiti s erom vladanja tih dviju stranaka. S tim u vezi spomenuo je i SDP, ocjenjujući da i ta stranka pripada staroj politici.

Ivošević je odgovarajući na pitanja rekao da će u pravnom postupku dokazati svoju nevinost te da njemu osobno ta optužnica “nije uteg”, što više ne želi komentirati. Također je rekao da sam financira odlazak stručnjacima za PR kako bi poboljšao svoju komunikaciju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari