Pratite nas

Humor

Puno je Hrvata koji slušaju 
tuđe “narodnjake”, a ne žele ni čuti za glasove svojih sunarodnjaka!

Objavljeno

na

Stalno se nakon demokratskih izbora u RH postavlja nedemokratsko pitanje: trebaju li pravo glasa imati i Hrvati koji u RH ne plaćaju porez. Vode se umne rasprave i bezumne raspre oko toga, a u Ustavu RH jasno stoji da je to država hrvatskog naroda i svih građana RH. Kao da se pravo glasa stječe poreznom karticom, a ne državljanstvom i domovnicom. Postavlja se i oprečno pitanje: zašto se Hrvatima izvan granica RH ne dopustiti odgovarajući broj birališta i dopisno glasovanje, kao što je to slučaj u mnogim zemljama koje inače služe kao demokratski uzor. Iz inozemstva se poštom može poslati ček, glas ne može! A nitko ni da zucne o tome kako od Hrvata iz dijaspore rodbini u domovini stigne oko osam milijardi kuna preko banaka, a u džepovima preko granice, brat bratu (posebno materi i ocu, baki i djedu) barem još toliko. Pa tako skrbe o svojim sunarodnjacima u domovini (u Ustavu piše da RH treba skrbiti o Hrvatima izvan granica).

A što je s hrvatskim reprezentativcima u brojnim sportovima, koji u RH ne plaćaju porez? Hoće li moći samo igrati za Hrvatsku, a neće imati pravo davati golove, koševe, smečeve, asove, te hoće li Hrvati izvan granice RH imati pravo glasno navijati? Neki dobiju katar na želucu kad na rukometnim utakmicama u Kataru vide hrvatske zastave iz Livna i Kupresa. Hrvatske reprezentacije u brojnim sportovima bez igrača koji u Hrvatskoj ne plaćaju porez doživljavale bi porazne poraze!

Analitičari kažu da je dobro da glasovi Hrvata u BiH nisu odlučili na predsjedničkim izborima u RH, a malo se priča o tome koliko su bili odlučni kad se odlučivalo o sudbini RH. Hrvatska bi se trebala malo više umiješati oko postizanja stvarne jednakopravnosti Hrvata u BiH pa mnogi ne bi puno ni marili za izbore u matičnoj domovini. Iako na to imaju ustavno pravo. Hrvatska bi trebala više mariti oko toga da mnogi Hrvati koji su rođeni u BiH, a žive u RH, glasuju na izborima u BiH.

Nitko ni riječi o tome koliko milijardi Hrvatska dobije od izvoza robe u BiH, ponajviše zahvaljujući bh. Hrvatima. Samo voda iz jednog jezera iz hrvatskog dijela BiH daje Hrvatskoj mnogo puta više nego što RH daje svojim sunarodnjacima u BiH za kulturne projekte. Puno puta više bh. Hrvati daju RH za raznu nekulturnu robu. Koliko bh. Hrvati matičnoj državi pošalju novca uvozom obične vode u bocama, a da o bačvama i bocama piva i ne govorimo. Žuja je i u BiH zakon, a Karlovačko gotovo kao ustav. I Hrvati u BiH gucnu koji Pan da osvježe dan.

Mnogi se ujedu za jezik galameći na dijasporu, najvećem “stranom“ investitoru u RH. Samo što ne kažu: Lovu na sunce hrvatskog neba i šutite. Bez prava glasa! Među njima su i neki kojima Bosna i Hercegovina može reći odakle im prezime, a kunu se u Antu Starčevića koji je kazao da se u Bosni i Hercegovini nalazi najbolji dio hrvatskog naroda. Tako reče Starčević, a nitko ga nije vukao za jezik. Kao da je Otac domovine znao da će od tri hrvatska nobelovca dvojica biti iz te BiH. Neće valjda sad netko zbog toga preimenovati ulice Ante Starčevića i nazvati ih po onima koji su domovinu podrivali, rušili i gušili. Previše je Hrvata koji slušaju (i pjevaju) tuđe “narodnjake“, a ne žele ni čuti za glasove svojih sunarodnjaka! Postoji mišljenje da je bez Hrvata u BiH upitna čak budućnost Hrvata u RH. Nekima se ta konstatacija ne dopada, posebno onima koji ne znaju kako brojni zakoni prirode vrijede i za zakone društva.

U Sarajevu su bili ministri vanjskih poslova Njemačke i Velike Britanije s temom o unutarnjim problemima BiH. Valja naglasiti da su hrvatski parlamentarci potaknuli EU da se malo pozabavi oko gorućih pitanja Hrvata u BiH. No, trebat će RH biti upornija oko toga. Što je najavila i Kolinda Grabar Kitarović. Pokazalo se da tri ne ide u dva, a neki nipošto ne žele tri u tri. Valja onda pokušati s četiri ili pet. Samo da se neki ne bi ponašali kao Mujo kad se Fata vratila iz šopinga, a Mujo je upita:

– Zašto si kupila dva para cipela, kravo jedna?

– Zato što krava ima dva para nogu, konju jedan – objasni mu Fata.

Frano Vukoja

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Humor

PISMO SVETOM NIKOLI – Poklon kojim si lani zasuo Antu Tomića, preusmjeri na Velimira Viskovića

Objavljeno

na

Objavio

PISMO SVETOM NIKOLI – Dragi Sveti Nikola, ja se zovem Velimir, al’ ne pišem ti sada zbog sebe, nego zbog mog imenjaka Viskovića…

On je već izglancao svoju crvenu čizmu i stavio je na prozor. Očekuje poklon, ali nije bio dobar. Zato te molim da u ovo predblagdansko vrijeme, poklone kojima si lani zasuo Antu Tomića, preusmjeriš na Velimira Viskovića!

Evo ti i njegova slika, on već čeka tvoj poklon… komentirao je Velimir Bujanec na svom fb profilu

(P.S. Kaže Visković da fejs i onako doživljava kao “zabavljanje” i “zajebanciju”. Evo, sad se i ja zabavljam, a on je “inteligentan” pa će to sigurno shvatiti…)

facebook komentari

Nastavi čitati

Humor

Uredništvo fb stranice M.P.Thompsona očitalo lekciju pojedinim medijima

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su nakratko izgasili stranicu, uredništvo facebook stranice M.P.Thompson, oglasilo se objavom koju prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji, zbog inzistiranja zaposlenika Facebooka, a na intervenciju nekog resora iz Vlade RH (nismo uspjeli saznati kojeg, ali zasigurno onog koji voli raditi subotom) da uklonimo službeni državni dokument, (obavijest o prekršaju), dok se nismo konzultirali s menadžmentom, stranica je bila zaključana. Budući da Thompson nije preuzeo niti potpisao tu obavijest, nego je ona ostala na stolu u backstageu, sam Thompson se ne može smatrati vlasnikom tog dokumenta pa je trebalo napraviti kako je Facebook naložio.

Međutim, mi kao urednici Thompsonovih stranica dužni smo odgovoriti pojedinim medijima na pokušaju čerečenja, iznošenja neistina i uglavnom iživljavanja jer, eto, misle “došlo je naše vrijeme”, neće više smjeti pjevati pjesmu „Bojna Čavoglave“, „Anica kninska kraljica“… Kako vidimo, nedavno su napadali pjesmu „Lijepa li si“. Proglašavaju Thompsona ustašom, a pozdrav „ZA DOM SPREMNI“ ustaškim pozdravom. Pišu raznim institucijama u inozemstvu kako je Thompson fašist i kako su njegovi koncerti visoko rizični iako su njegovi koncerti jedni od najposjećenijih na kojima nikad nema incidenata.

Ne, gospodo, vaše vrijeme u tom smislu nije došlo, a neće nikada ni doći ma koliko god se vi trudili.
Thompson, i da želi, nikako ne može biti ustaša ni fašist jer Thompson je dragovoljac Domovinskog rata, pobjednik, sudionik u vraćanju hrvatskog teritorija koje su okupirali srpsko-četnički koljači, a koji danas cvile po medijima. U početku je bio pripadnik HOS-a koji i dan danas na svojim obilježjima koristi pozdrav „ZA DOM SPREMNI“.

Da, nama je jasna vaša politika… Thompson je idealan za vaše naume kao i HOS koji je u Domovinskom ratu koristio taj pozdrav, a koji se koristio u raznim vremenima hrvatske povijesti. Jasno nam je da kroz pritisak medija pokušavate malo po malo zabraniti proslave naših pobjeda iz Domovinskog rata, jasno nam je da je vaš sluganski konačni cilj proglašenje Domovinskog rata – zločinačkim.

Ne, gospodo, koliko god vam trenutna politika godila, VAŠE VRIJEME U TOM SMISLU NIKADA NEĆE DOĆI.
Imamo našu Hrvatsku, krvlju natopljenu, ali slobodnu i demokratsku. Imamo naše pobjede i pozdrave koje vi ako ne želite i ne morate slaviti.
Mi ćemo ih i dalje slaviti, podsjećati se naših veličanstvenih i pravednih pobjeda kao i naših poginulih branitelja, poginulih u oslobađanju trećine okupirane Hrvatske od srpsko-četničkog agresora i njihovih sluga.

I na kraju jedna poruka tzv. medijima: ma nitko nam nije ukinuo Facebook stranicu, samo se malo šalimo s Vama, mislimo da je red zbog Vaših čitatelja da sami sebe demantirate.

P.S. Hvala Vam što nas toliko čitate 🙂

Uredništvo stranica M.P.Thompsona (Administratori), stoji u objavi.

Mediji koji su požurili objaviti 'vijest' :)

Mediji koji su požurili objaviti ‘vijest’ 🙂

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari