Connect with us

Ukrajina

‘Puno pozdrava od HIMARS-a‘

Objavljeno

-

Objavljena snimka uništenja ruskog skladišta municije

Razoreno mjesto služilo je kao spremište za navođene projektile 9M127 Vikhr koje koriste ruski Ka-50 i Ka-52 helikopteri

Ukrajinska vojska je u srijedu objavila video uništenja onoga za što su rekli da je ogromno skladište municije za ruske helikoptere Ka-52 nedaleko Bahmuta, piše Insider, prenosi jutarnji list

Na zračnim snimkama koje su ukrajinske specijalne snage podijelile na Telegramu, vidi se pet kamiona pokraj nekoliko manjih zgrada smještenih uz jezero, a snimka je dovoljno jasna da se čak razaznaje i jedan vojnik koji prebacuje neke stvari iz jednog kamiona u drugi.

Za nekoliko sekundi snažna eksplozija razara dva kamiona, a potom slijedi njih još nekoliko. Za nekoliko trenutaka čitavo je područje razoreno.

‘Puno pozdrava od HIMARS-a‘, stoji uz video koji su ukrajinske snage objavile na društvenoj mreži X (nekadašnjem Twitteru).

Ukrajinsko Ministarstvo obrane kazalo je da se udar dogodio u selu Mironivskiju koje se nalazi na granici Luhanske i Donjecke oblasti.

Područje je oko 25 kilometara udaljeno od Bahmuta gdje ukrajinske trupe ostvaruju polagani napredak posljednjih dana, prema izvješćima američkog think tanka Institut za proučavanje rata.

Prema ukrajinskim specijalnim snagama, časnici za izviđanje primijetili su to područje i koordinate proslijedili artiljerijskom timu.

Razoreno mjesto služilo je kao spremište za navođene projektile 9M127 Vikhr koje koriste ruski Ka-50 i Ka-52 helikopteri, stoji u priopćenju ukrajinskog ministarstva, no Insider nije mogao neovisno potvrditi što se točno ondje nalazilo niti koje su rakete korištene u napadu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari