Punom parom teku radovi na rekonstrukciji ceste od Čapljine do Međugorja

0

Javno poduzeće Autoceste Federacije radi na obnovi regionalne ceste od mjesta Tromeđa kod Međugorja do spoja sa magistralnom cestom Ljubuški – Čapljina u mjestu Trebižat.

Rekonstrukcija ove regionalne ceste duga je oko 10 kilometara, te se izvodi na osnovu sporazuma kojeg su Autoceste Federacije potpisale sa federalnim ministarstvom prometa i komunikacija i ministarstvom prometa i veza Hercegovačko – neretvanske županije.

Sporazum je potpisan u okviru ugovora o izgradnji autoceste na koridoru VC od petlje Međugorje do Kravica.

”Na ovoj regionalnoj cesti je planirano skidanje postojeće kolničke kontrukcije do, proširenje i ponovno nasipanje tampona i dva sloja asfalta. Kompletni radovi na rehabilitaciji regionalne ceste su podijeljeni u tri faze.

Faza 1 obuhvaća komad od spoja autoceste na regionalnu cestu do priključka na magistralnu cestu. Dužina te dionice faze 1 je oko 4 kilometra, a faza 2 i 3 slijede nakon završetka radova na prvoj fazi, a ukupna duljina faze 2 i 3 iznosi 6 kilometara”, rekao je Antonio Križanac, regionalni šef projekta JP Autoceste FBiH na dionici Počitelj – Bijača

Rekonstrukcijom ove regionalne ceste nastavljena je praksa dobre suradnje javnog poduzeća Autocesta Federacije sa lokalnim zajednicama u općinama kroz koje prolazi trasa koridora VC.

facebook komentari