Connect with us

Politički rentgen

Pupovac, moralni svjetionik

Objavljeno

on

..Zašto je Milorad Pupovac dao javnu podršku zakonu o „Civilnim stradalnicima Domovinskog rata“, koja je krunski dokaz Ćipi da je Medved veleizdajnik,  a samo nekoliko dana prije toga je na saborskom odboru za manjine snažno je kritizirao…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

 Konačan prijedlog zakona o „Civilnim stradalnicima Domovinskog rata“ nije potrebno pročitati, a kamoli s  razumijevanjem proanalizirati, jer Mlinariću-Ćipi je dovoljno da Milorad Pupovac javno kaže da je taj zakon dobar, da bi ministra branitelja i prvog podpredsjednika Hrvatske vlade nazvao veleizdajnikom nacionalnih interesa, koji se prodao Srbima za Judine škude u zamjenu za tri ruke podrške u Hrvatskom saboru. Jer, ako je taj zakon dobar Pupovcu, onda je sigurno veleizdajnički!?

Po modusu operandi kako to vidi Mlinarićev mozak, u nekoj su se birtiji našli Plenković, Medved i Pupovac i dogovorili trgovačku operaciju podilaženja srbočetnicima kroz ovaj zakon u zamjenu za stabilnost Vlade u kojoj sticajem okolnosti, ali i zaslugom DP-a, Pupovac ima snažnu poziciju.

Dakle intelektualno, politološki i psihološki, Ćipin način političkog razmišljanja i djelovanja je na razini birtaškog trača, populističkih doskočica i nadasve bolesnog agitpropa u pokušaju daljnjeg razbijanja braniteljskog korpusa, kojega je konačno ministar Tomo Medved, onoliko koliko je to bilo moguće, zadovoljio pravednim zakonskim rješenjima koja su u šatoru pred ministarstvom Fredovih branitelja, invalidi Domovinskog rata tražili punih 505 dana! O tome svjedoči spomenik Nevenki Topalušić umrloj braniteljici usred tog najdužeg prosvjeda u povijesti Hrvatske. Tada su to bili Fredovi „šatoraši“ i „štakoraši“, pa ih Mlinarić-Ćipe nije ni jednom obišao. 100%-tni invalidi Domovinskog rata, koji bijahu „100% za Hrvatsku“, nisu zaslužili ni Ćipinu ni Škorinu pažnju ni jedne sekunde. Danas nema šatora niti će ga biti, jer branitelji Mlinariću-Ćipi jednostavno ne vjeruju. A kako i bi, kada su Ćipini bliski rođaci tada bili desna ruka Predragu Matiću-Fredu ili Punjenoj ptici?

Zašto je Milorad Pupovac dao javnu podršku zakonu o „Civilnim stradalnicima Domovinskog rata“, koja je krunski dokaz Ćipi da je Medved veleizdajnik,  a samo nekoliko dana prije toga je na saborskom odboru za manjine snažno je kritizirao čl. 5 tog zakona. Ako Mlinarić-Ćipe namjerno ili slučajno nije popratio rad te sjednice Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina 30.062021. , tada ga treba podsjetiti da taj zakon na tom odboru nije dobio zeleno svjetlo. Samo jedan glas „za“, a sedam suzdržanih. Treba li uopće kazati da je tom sjednicom predsjedavao Milorad Pupovac. Dakle Pupovac na saborskoj sjednici drumom, a u javnosti šumom, na svoj poznati perfidan način dolijeva benzin na Mlinarićeve teze!? Pa da vidimo onda što kaže čl. 5 tog famoznog veleizdajničkog zakona, kojega je Pupovac htio mijenjati, ali nije uspio promijeniti niti jedan zarez, a kamoli karakter samog čl. 5 tog zakona.

Članak 5.

(1)Prava utvrđena ovim Zakonom ne mogu ostvariti:

1.pripadnici, pomagači ili suradnici neprijateljskih vojnih i paravojnih postrojbi koji su sudjelovali u oružanoj agresiji na Republiku Hrvatsku, kao ni članovi njihovih obitelji temeljem njihova stradavanja ili

2.osobe koje su prema kaznenoj evidenciji koju vodi tijelo državne uprave nadležno za pravosuđe osuđene pravomoćnom sudskom presudom za kaznena djela iz GLAVE TRIDESET DRUGE (XXXII.) KAZNENA DJELA PROTIV REPUBLIKE HRVATSKE Kaznenog zakona (»Narodne novine«, br. 125/11., 144/12., 56/15. i 61/15.) odnosno za kaznena djela iz GLAVE DVANAESTE (XII.) KAZNENA DJELA PROTIV REPUBLIKE HRVATSKE Kaznenog zakona (»Narodne novine«, br. 110/97., 27/98. – ispravak, 50/00. – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske, 129/00., 51/01., 11/03., 190/03. – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske, 105/04., 84/05. – ispravak, 71/06., 110/07., 152/08. i 57/11.) odnosno za kaznena djela iz GLAVE ČETRNAESTE (XIV.) KRIVIČNA DJELA PROTIV SIGURNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 31/93., 39/93., 108/95., 16/96. i 28/96.) odnosno za kaznena djela iz GLAVE DEVETNAESTE (XIX.) KRIVIČNA DJELA PROTIV REPUBLIKE HRVATSKE Krivičnog zakona Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 32/93., 38/93., 16/96. i 28/96.) počinjena za vrijeme obrane suvereniteta Republike Hrvatske, kao ni članovi njihovih obitelji temeljem njihova stradavanja.

(2)Prava utvrđena ovim Zakonom ne mogu ostvariti ni osobe koje su se same ranile radi

 Ovdje treba odvojiti bitno od nebitnog. Kada Mlinarić-Ćipe tvrdi da ne postoji registar agresora onda insinuira i govori notornu neistinu. Kada tvrdi da taj „registar“, ako postoji treba javno objaviti, onda pokazuje svu svoju političko-intelektualnu potkapacitiranost. Ili zločestoću u nemoći da na drugi način, argumentima našteti ministru Tomi Medvedu? Ćipe bi klasificirane podatke iz Registra agresora i njihovih pomagača, na čemu su marljivo godinama radili SOA, MUP, sve PU u Republici Hrvatskoj, i povjesničar  Nazor, po svim gradovima i Županijama objesio na plot, kao što je svojevremeno njegov prijatelj Fred na plot objesio „Registar branitelja“ vehementno tvrdeći da će tim činom s iz „Registra“ izbrisati 170 000 lažnih branitelja i invalida Domovinskog rata. Dakako, nije izbrisao ni jednog, a ugledni branitelji sa svojim otkrivenim ratnim putem postali su meta srpske BIA-a i njihovih organa pravosudnog progona u potrazi za ratnim zločincima na hrvatskoj strani. To je ta mudra Fred-Ćipe-Škoro politika!? Je li onda Plenkovićeva i Medvedova politika birtaška, ili je Ćipina politika plod birtije na kraju sokaka? Zaključite sami!

Jer istina je da registar agresora postoji, istina je da postoji registar svih mrtvih uz detaljan opis okolnosti njihovih smrti i to je bila prvorazredna zadaća  svim Policijskim upravama u Republici Hrvatskoj istražiti, dokumentirati i arhivirati. Danas ti registri i dokumenti upravo služe kao podloge za donošenje ovako osjetljivog zakona, ispod čijeg radara neće proći apsolutno nitko od potencijalnih tražitelja prava iz zakona ni sa srpske, ali ni s  hrvatske strane. To je jedina i prava istina i činjenica, a sve drugo su populističke tlapnje impotentne oporbe! Razumna država, koja ima svoje ja, nikada neće ovakve i slične registre populistički vješati na plot! Zakon o Civilnim stradalnicima Domovinskog rata donesen je prvi put 1992. i do sada je mijenjan 12 puta i uvijek je bio predmet političkog prepucavanja. Na tom valu klasičnog političkog  agitpropa, u nedostatku intelektualnog poštenja, jaše Mlinarić-Čipe i time zapravo na drastičan način ruši svoj vlastiti ugled i kredibilitet branitelja kojega je mukotrpno stekao pod teškim logoraškim batinama u srpskim kazamatima. Nadalje! U ovom se zakonu baš nigdje ni jednim slovom ne spominju nikakve mirovine bilo kome, a osobito ne potencijalnim srpskim agresorima.

Kada Mlinarić-Čipe tvrdi da je zahvaljujući ministru Tomi Medvedu uhljebljeno preko 800 krajiških milicajaca, onda je to tako teška optužba koju bi trebao dokumentirano dokazati. Pozivam Mlinarića-Čipu da iznese barem 8 od 800 imena koji su zahvaljujući bilo kojoj odluci ministra Tome Medveda „uhljebljeni“, jer ako mi dostavi te dokaze prvi ću proglasiti Tomu Medveda veleizdajnikom nacionalnih interesa. Kada će konačno u Republici Hrvatskoj bilo tko, pa i ja među prvima, odgovarati za djela teške klevete i teškog javnog sramoćenja, osobito onih kleveta i sramoćenja koje su isključivo politički motivirane u nedostatku zdravih i dobrih političkih programa i ideja?

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari