Connect with us

Politika

Pupovac: Ne trebamo nositi teret koji se veže uz Kuščevića

Objavljeno

-

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u nedjelju da koalicija i Vlada ne trebaju nositi teret koji se veže uz ministra uprave Lovru Kuščevića, zaključivši kako taj problem ne zavrijeđuje da se raspadne koalicija.

Gostujući u emisiji RTL Danas, Pupovac je rekao da će se o Kuščeviću razgovarati na koalicijskom sastanku.

“Ponovit ću vam još jedanput  – teret koji se veže uz ministra Kuščevića, veže se uz koaliciju, veže se uz Vladu. Mi taj teret ne trebamo nositi”, poručio je Pupovac. Zasad, kazao je nije bilo prilike za tu vrstu razgovara s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Govoreći o zahtjevu HNS-a za Kuščevićevom smjenom, rekao je kako ne vjeruje da je to ultimatum. “Nitko od nas u pravilu ne funkcionira tako da postavlja ultimatume”, ustvrdio je.

Upitan hoće li njegova stranka izići iz koalicije ako iz koalicije iziđe HNS, Pupovac je rekao kako ne vjeruje da će to biti tako teško pitanje koje se ne može riješiti na drugačiji način a da to ne uzrokuje raspad koalicije.

“HNS će odlučiti o tome hoće li ostati u Vladi. Je li to jedina stvar ili nije, ne mogu suditi, ne mogu govoriti u ime HNS-a, ali mogu samo govoriti da ovo pitanje i ovaj problem s ministrom Kuščevićem ne zavrijeđuje da se raspadne koalicija ili da bilo koji segment koalicije iz nje izađe”, ustvrdio je.

Premijeru je mjesto na poziciji hrvatskog premijera

Govoreći o mogućem odlasku Plenkovića na neku od visokih dužnosti u tijelima EU-a, Pupovac je poručio da je premijeru Andreju Plenkoviću mjesto na poziciji premijera Republike Hrvatske.

Za odlazak premijera na takvu dužnost, kazao je, ne vidi ni jedan dovoljan razlog, bez obzira koliko bi to moglo biti primamljivo i izazovno.

Hrvatska treba premijera i Vladu. Svatko tko hoće raditi ozbiljno, treba raditi u Hrvatskoj. Svatko od nas tko hoće raditi ozbiljnu politiku treba se posvetiti ovoj zemlji, njezinom sređivanju, njezinom napretku i njezinom boljem pozicioniranju, poručio je Pupovac.

Ocijenio je, međutim, kao golemo postignuće to što je Plenković u Europskoj pučkoj stranci postao jedan od glavnih pregovarača za ključne ljude Europske unije.

(Hina)

 

Plenković o HNS-ovom zahtjevu za smjenom Kuščevića: Ako nešto organski ne podnosim, to su ultimatumi

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari