Connect with us

Nebuloze

PUPOVAC ‘Ogradit ću se od Nikolićevih izjava tek kada se naša predsjednica ogradi od ‘Za dom spremni’ i ‘Ubij Srbina”

Objavljeno

on

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i zastupnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac gostovao je u četvrtak na N1 televiziji i u punom mirnijem intervjuu u usporedbi s onim prije dva dana na Novoj TV progovorio o aktualnim pitanjima.

Prvo se osvrnuo na današnje priopćenje HDZ-a u kojem se iznose optužbe da Pupovac ‘manipulativno spominje Jasenovac u raspravi o Statutu Grada Vukovara’ kao i da se ‘u suglasju sa službenim Beogradom – u vlastitom glasilu ruga hrvatskoj državnoj himni, ali i osporava hašku oslobađajuću presudu za Oluju’.

– Da su ozbiljne i da su istinite, onda bi bile teške. Budući da nisu ni jedno ni drugo, onda su manipulativne, u funkciji kampanje i osvajanja vlasti i to pod cijenu onoga što smo s HDZ-om stvarali godinama. HDZ je s ukidanjem ćirilice u Vukovaru vratio stanje u 2009. godinu. Službena upotreba jezika i pisma u javnim prostorima se ograničava samo ako to netko zatraži kao privatna osoba. Od onoga što je regulirano ustavnim zakonom i zakonom o jeziku i pismo, od toga nema ni traga. Ako će se poštivanje vukovarskih žrtava svoditi samo na antisrpske stavove, onda to nije nešto što može biti osnova za stavove. HDZ je srpsku zajednicu uzeo kao svoju predizbornu kampanjsku kartu – rekao je Pupovac i objasnio zašto se nije ogradio od izjava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je nedavno izjavio da Hrvatska slavi državu koju je osnovao Ante Pavelić.

– Kad bi se naša predsjednica države ogradila od uzvikivanja “Za dom spremni” i “Ubij Srbina”, onda bih se i ja ogradio od izjava predsjednika Nikolića. Ne slažem se s predsjednikom Nikolićem. Već sam jedanput i više puta to rekao – rekao je Pupovac za N1 .

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari