Connect with us

Herceg Bosna

Pupovac prijavio šefa pravaša jer se bunio protiv veličanja četništva u Srbu

Objavljeno

on

Predsjednik stranke Hrvatski pravaši Dražen Keleminec obrušio se i na Tomislava Karamarka. Kaže kako bi vrijeme komunističke UDBE trebalo biti iza nas, ali na žalost Hrvatska je danas u raljama starih Udbaša i njihovih sinova.

Milorad Pupovac podnio je kaznenu prijavu protiv predsjednika stranke Hrvatski pravaši Dražena Keleminca zbog pisma kojega mu je osobno uručio u prostorijama Srpskog narodnog vijeća, u kojemu protestira zbog održavanja antifašističkog skupa u Srbu 28. srpnja, na kojemu se redovita veliča četništvo!

Keleminec je čitavu stvar nazvao ‘novim zastrašivanjem”, a postupak hrvatske policije, odnosno obradu Pupovčeve prijave, nedopustivim.

‘Smatram da kriminalistička policija ne smije obrađivati politička pitanja. Na ovaj način dokazuje se da u Hrvatskoj nema demokracije ni prava na mišljenje i dijalog. Vrijeme komunističke UDBE trebalo bi biti iza nas,  ali na žalost Hrvatska je danas u raljama starih Udbaša i njihovih sinova’ kaže Keleminec.
Obrušio se i na šefa HDZ-a, Tomislava Karamarka. Karamarko je naime, bio na čelu MUP-a 2010. kada je protiv Keleminca  pokrenut sudski progon zbog organizacije prosvjeda u Srbu. Sarkastično pojašnjava kako u optužnici protiv njega stoji ‘netko je u pjesmi Marjane Marjane, vikao ubij Srbina’.  I tada ga je prijavio Milorad Pupovac i to nakon što je Keleminec uputio otvoreno pismo Karamarku u kojemu Keleminec kaže kako će sa zadovoljstvom doći u četvrtak na policiju na informativni razgovor, a posjet ‘plavcima’  iskoristiti će i kako bi ih pitao šta je sa prijavom koju je on prošle godine podnio protiv Milorada Pupovca. U prijavi zagrebačkoj policiji tražio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova RH zabrani održavanje skupa ‘Ustanak antifašista u RH’ 28. 07. 2012. u Srbu, odnosno veličanja četništva i četničkih zločina.

Šef pravaša protestira i zbog ovogodišnjeg skupa i ponovno traži da policija zabrani ‘veselicu’ u Srbu. Keleminec poziva sve branitelje, pravaše i domoljube da dođu na prosvjedni skup 27. srpnja 2013. pod motom ‘U Srbu se brani Hrvatska’.

Pismo zbog kojega se Pupovac po tko zna koji put, osjetio ugroženo prenosimo u cjelosti:

‘Sramite se da i ove godine slavite četnički ustanak u Srbu, 27. 07. 1941. godine Taj datum ujedno je bio i početak ubijanja i čišćenja okolnih sela od Hrvata. U Srbu 27. 07. 1941. godine nije bilo ustaša niti partizana, već četnika koji su bili u sprezi sa fašističkom Italijom.
Selo Boričevac 1941. godine četnici su u potpunosti spalili. Zatim su zaustavili vlak koji je prevozio hodočasnike iz Sv. Ane i sve ih smaknuli. Katoličkog svećenika su ubili i nataknuli na ražanj. Osim toga, 25. srpnja 1990. Vojislav Šešelj je održao miting u Srbu i pozvao na balvan revoluciju te se ponovno krenulo u protjerivanje i ubijanje Hrvata u Hrvatskoj. Sada 2013. godine , a i prijašnjih godina želite izjednačiti antifašizam i četništvo ,što Vam neće poći za rukom.
Kao saborski zastupnik u Hrvatskom saboru sramite se što organizirate proslavu i veličanje pljačke, nasilja i ubojstva koje su počinili četnici sa svojim vođom Momčilom Đujićem. Ponovno Vas upozoravamo da vam vaše četničko orgiranje u Hrvatskoj neće proći.
Mi smo spremni obraniti nevine Hrvatske žrtve, koje su pale od Vaših hvaljenih zločinaca četnika!’

dnevno.hr

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari