Connect with us

Politika

Pupovac: Treba graditi poruku mira. Mi smo to prestali raditi 2011. kad smo čuli generala Gotovinu

Published

on

SDSS-ov Milorad Pupovac osvrnuo se u srijedu na temu njegova dolaska u Knin na 25. obljetnicu Oluje. Kaže da se još razgovara o tome, ali da nema puno vremena za odlučivanje.

Posljednjih dana nagađa se o tome hoće li predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac 5. kolovoza ići u Knin na 25. obljetnicu Oluje. Pupovac je danas za N1 na pitanje koliko je važna tema njegova dolaska u Knin i odlaska predstavnika Vlade u Grubore, rekao da je važan mir.

”Važna tema je mira, da počnemo graditi kulturu mira. Važna tema su žrtve i stradanja, a da imamo osjećaja za poštivanje uzajamnih žrtava, da one politike osudimo ali ne nastavljamo u današnjem vremenu”, poručio je Pupovac.

”Prestali smo graditi poruku mira”

Na pitanje bi li onda njegov odlazak u Knin na obljetnicu Oluje bila poruka mira, Pupovac poručuje da ”poruku mira treba graditi”. ”Mi smo to prestali raditi nakon 2011. godine kad smo čuli generala Antu Gotovinu nakon što je oslobođen”, rekao je.

Pupovac kaže i da ova Vlada ima posebnu odgovornosti. ”Da, između ostalog, što je više ratnog nasljeđa ostavi iza sebe i da gradi kulturu mira, budućnost zemlje koja će živjeti u miru i bez poruka koje će na bilo koji način remetiti bilo koga u zemlji ili na granici zemalja”, rekao je.

Nema puno vremena

Na pitanje jesu li on ili potpredsjednik Vlade Boris Milošević već odlučili hoće li ići u Knin, Pupovac odgovara da još razgovaraju. ”Razgovaramo o svemu što to može značiti za nas i svemu što to može donijeti. Ako procijenimo da će to donijeti ono što smatramo da treba, odlučit ćemo u tom pravu”, kaže i dodaje da za odluku nema mnogo vremena.

”Nema uvjeta, samo razgovor”, rekao je Pupovac na pitanje novinara hoće li možda uvjetovati svoj dolazak u Knin dolaskom predstavnika Vlade u Grubore. ”Postoji samo svijest o tome da se sve žrtve treba poštivati i da se svi počinjeni zločini osude, a one koji su ih počinili privedu pravdi”, zaključio je Milorad Pupovac za N1.

Ante Nazor: Srpska politika nikad se neće pomiriti s rezultatima Oluje

 

Dačić: Hrvatska traži da na proslavi Oluje prisustvuje Srbin jer bi im tako bilo malo lakše na savjesti

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari