Connect with us

Politika

Pupovac: Trebali bismo konačno završiti rat

Published

on

Sabor danas nastavlja s redovitom sjednicom, a zastupnici su u slobodnim govorima osudili napada na policajca pred Vladom.

Predsjednik Sabor Gordan Jandroković koji se nakon zaraze koronavirusom vratio na posao, na početku sjednice je izrazio nadu da će se ranjeni policajac što prije oporaviti i apelirao na zastupnike da osude govor mržnje na društvenim mrežama.

Milorad Pupovac (SDSS) izrazio je žaljenje zbog gubitka jednog života i ranjavanja policajca.

“Imam osjećaj da mnogi mladi životi u našem životu prolaze kroz brojne kušnje. Mladi se pitaju da li da ostanu u zemlji, da li da dignu ruku na nekoga, da li da ukradu, da li da se drogiraju. Zlo je mnoge šire od onog koje se dogodilo i pred njim ne smijemo zatvarati oči. Trebali bismo konačno završiti rat. Neki kažu da treba razvaliti institucije i razoriti ono malo što ima od ove države. Ne sudim nikome, ali pitam se nije li vrijeme da počnemo drugačije razmišljati”, rekao je Pupovac.

Mi koji sjedimo u najvišem predstavničkom tijelu ovoga naroda imamo posebnu odgovornost u tome koliko svojim riječima potičemo na mržnju prema drugima različite vjere, nacije, različitog političkog uvjerenja, a koliko doprinosimo tome da u našem društvu vlada kultura rasprave, a ne obračuna. Mi ovdje, s nizom drugih, trebali bismo konačno završiti rat u svim njegovim vidovima. I počeli smo prije koji mjesec, ali neki ga žele nastavljati. Neki svojim porukama ovdje iz Sabora kažu – treba biti naoružan zato što su klali i silovali. Kakve su to poruke, tko ima pravo na te poruke.

Drugi kažu treba razvaliti institucije, nasrnuti na njih, drugim riječima treba nasrnuti na ono malo što je ostalo od države i njezinih predstavnika. Ne sudim nikome, samo postavljam pitanje; nije li vrijeme da počnemo drugačije razmišljati?”.

Osvrnuo se na javni medij koji je prije koji tjedan najavio novu shemu: “Znate s koje tri osnovne poruke? Rat, nogomet, more i turizam. Je li to sve što ova zemlja ima? Gdje je rad, gdje je obrazovanje, gdje je prosvjećivanje, gdje je znanost, poljoprivreda, tvornice, gdje su moralne vrijednosti koje znamo još od prvih umnih ljudi?”

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari