Connect with us

Vijesti

Pušačka kriza traje godinu dana

Objavljeno

on

Ukoliko želite riješiti se cigareta, sve što treba nije samo kupiti elektronsku cigaretu koju ćete objesiti oko vrata i zgužvati kutiju omiljenog duhana, već ovaj proces iziskuje mnogo više.

Pored strpljenja, čeličnih živaca, jakih principa, ali i paklene volje, u sam proces morate uložiti i dobar dio vremena s obzirom na to da ovisnost o pušenju ne nestaje preko noći. Za odvikavanje je često potrebna i cijela godina, ali ukoliko imate sve navedene karakteristike, nema sumnje da ćete ga moći provesti.

Za razliku od odvikavanja, navlačenje na nikotin je proces koji traje vrlo kratko, svega desetak dana. Nakon toga, cigarete se pale jedna za drugom, najčešće zbog čovjekove nesposobnosti da psihičku napetost kontrolira bez nikotina. Upravo to je stanje u kojem pušenje cigareta izaziva zadovoljstvo.

Ipak, uz prave metode i pomoć liječnika izlječenje je moguće, ali i vrlo zahtjevno. Baš zato ljudi trebaju potražiti stručnu pomoć ne bi li se informirali o najnovijim metodama liječenja koje mogu biti  individualne ili grupne, u ovisnosti od potreba i želja ovisnika.

Najvažnije od svega je apstinirati i da godinu dana ne upaliti nijednu cigaretu. Tek tada, znanost tvrdi, može se reći da ste ‘prebrodili’ ovisnost.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari