Pratite nas

Istaknuto

PUSIĆKA NE ŽELI PODRŠKU HRVATSKE USTAŠKE VLADE

Objavljeno

na

Vesna-Pusic-UN

Ovaj naslov proizlazi kao  analize dobro obavještenih međunarodnih krugova, geostratega i ekonomsko-geostrateških političkih lidera.

[ad id=”93788″]

Ovaj naslov, dramatično je upozorenje predsjedniku Vlade Timu Oreškoviću, predsjednici K.G.Kitarović, Tomislavu Karamarku, Boži Petrovu i ministru Miri Kovaču, da u skladu sa svojim ovlastima energično zaustave kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a.

Potrebna je hitna sjednica Vlade samo s jednom točko dnevnog reda u kojoj treba osporiti kandidaturu Vesne Pusić koju je na telefonskoj sjednici, bez konzultacija sa svim saborskim zastupnicima, u statusu tehničog premijera, na svoju ruku donio Milanović, suprotno izraženoj volji večeg dijela hrvatskog naroda kojega predstavljaju svi saborski, legitimno izabrani zastupnici u Hrvatskom državnom saboru. Narod nitko ništa nije pitao, kao da se radi o „prvoaprilskom“ vicu?

Sve obavještajne analize i indicije govore kako je u pitanju međunarodna zavjera onih krugova koji su neskloni samostalnoj Hrvatskoj, koji ponovo žele integrirani „Jugoslavenski“ prostor kao jednu tržišnu i geostratešku cjelinu kojom će se upravljati iz jednog centra, a taj centar zove se zove Beograd. Nije teško izračunati uz pomoć dobro obavještenih krugova kako je dosadašnje lobiranje Vesne Pusić, koje traje više od godinu dana, stajalo najmanje 2 milijuna eura! Postavlja se opravdano pitanje, odakle taj novac i tko ga je Vesni osigurao ako nije Republika Hrvatska? U vremenu kada živimo u korumpiranom birokratskom Svijetu, gdje se sve može kupiti za novac, ponajmanji je problem kupiti naklonost onih diplomatskih i interesnih krugova koji još uvijek nisu preboljeli činjenicu raspada komunističe tvorevine, Titove Jugoslavije.

Lakonska izjava Vesne Pusić na novinarsko pitanje o novčanoj podršci njenoj lobističkoj kampanji, lakonska izjava kako tu kampanje ne financira Hrvatske već to ona čini u vlastitim aranžmanu i njen prepoznatljiv ciničan osmjeh alarmantan je znak upozorenja. Iz te izjave vrlo lako se može izčitati samo jedna poruka!

„Ja ni ne želim da me finacira i za mene lobira USTAŠKA HRVATSKA VLADA“!

To je njen odgovor u zatvorenim međunarodnim krugovima!

Taj i takav odgovor zapravo je najsnažnije oružje u rukama njenih lobista, taj odgovor je na tragu njenog ukupnog antihrvatskog djelovanja zbog kojega je konačno i osuđena od HNES-a kao veleizdajnica hrvatskih nacionalnih interesa. Taj njen odgovor na tragu je svih njenih izjava o agresiji Hrvatske na BiH, na tragu je svih antituđmanovskih izjava notornog Mesića, na tragu je izjave Zorana Milanovića o „slučajnoj državi“, na tragu je Josipovićeve izjave u Izraelu o ustaškim gujama! Te sve, veleizdajničke izjave, u svom sveukupnom zbiru bile su sve, samo slučajne ne! Te sve izjave, Vesna Pusić želi oživotvoriti i politički materijalizirati na jakom političkom položaju generalne tajnice UN-a.

U ovoj dramatičnoj histeriji u kojoj je „peta kolona“ u Hrvatskoj doslovno eksplodirala, u ovom dramatičnom pretvaranju Hrvatske u ustašku državu u kojoj je Sedlarov film o Jasenovcu bio samo točka na „I“ proizvođačima „ustaša“, kandidatura Vesne Pusić dobiva sasvim drugačije lice i naličje. Sedlarov iskreni domoljubni entuzijazam, međunarodni krugovi pretvorili su u malj za rušenje Hrvatske!

Ne bi me začudilo da je svjetska premijera tog filma uz „blagoslov“ Izraela bila zapravo namjerno propuštena atomska bomba koja je bačena na Hrvatsku. To me ne bi začudilo nakon izjave Izraelske veleposlanice, pogotovo s toga što je notorna činjenica da je Izrael uvijek žestoko reagirao kod bilo kakvih i najmanjih zkakova, koji bi makar i za jedan milimetar pokušali umanjili značaj i ukupnost žrtava holokausta. Ima li tih elemenata u Sedlarovom filmu? Za mene zasigurno nema, ali ja ne gledam antihrvatskim očima, moje su oči kao i Sedlarove dobronamjerne i domoljubne oči koje traže istinu.

Usljed ove antihrvatske histerije koja se kao požar proširila međunarodnim krugovima, a ti krugovi u pravilu ne poznaju niti ih zanimaju hrvatski svjetonazorski sukobi, Vesna Pusić od autsajdera postaje favorit, njena politika regiona vrlo lako bi mogla dobiti međunarodnu licencu njenim imenovanjem na mjesto glavne tajnice UN-a.

Tisak i elektronički mediji u Srbiji vrište i eksplodirali su od „ustaške“ opasnosti koja prijeti „regionu“ iz Hrvatske, njima su se pridružili muslimanski prijatelji iz BiH, zatim najbliži europski susjedi Hrvatske, židovsko-masonski lobistički krugovi u SAD-u i Svijetu i stvorila se nevjerojatno snažna politička platforma uperena protiv interesa Hrvatske! Tu politiku trebala bi provoditi Vesna Pusić na čelnom mjestu u UN-u.

Nikoga od njih ne zanima istina o zločinačkom režimu druga Tita, jer bili su mu dugogodišnji partneri, njih zanimaju samo geostrategija, Jadransko more, ekonomsko porobljavanje Hrvatske i tržište, a u tu matricu savršeno se uklapaju srpski interesi kao „nove“ lokomotive regiona, srpski interesi što skorijeg približavanja EU u kojoj će  iz tih pozicija moći još snažnije  vršiti međunarodni pritisak na Hrvatsku, vračajući nas trajno na Balkan. Znakovite su izjave srpskog premijera Vučića, koji u Mostaru izjavljuje baš to:

“Balkan ne smije propasti“!

Srbija zapravo ima četiri kandidata za čelno mjesto UN-a, četiri zagovornika regionsko-balkanske politike: Vesnu Pusić, Slovenca Danila Turka, Bugarku Irinu Bokovu i Makedonca Srđana Kerima uz  moderiranje notornog Vuka Jeremića! Tako to radi srpsko-hrvatska diplomacija!

Znakovit je i  desetominutni susret četničkog vojvode Vučića s Predsjednicom Hrvatske u Mostaru, a susret je munjevito usljedio nakon njezinih izjava o užasima ustaških zločina u NDH!?  U tim  svojim izjavama pod pritiskom u panici, Predsjednica je potpuno „zaboravila“ spomenuti kontekstualnu „Velikosrpsko-Titovu“ ulogu o toj bremenitoj povijesnoj priči i zaboravila je spomenuti povijesno pravo Hrvatskog naroda, pravo proglasiti NDH. Na izjave Predsjednice unificirano se  nadovezao tajnoviti Tim Orešković koji je namjerno devastirao izjavu Alojzija Stepinca na savjet Barulice, ne spomenuvši ono najvažnije: „Pravo hrvatskog naroda na svoju državu na svoju NDH“. Tim-Bartulica, zaboravili su kazati da je to isto pravo hrvatskog naroda na svoju državu naglasio  i predsjednik Tuđman bez obzira što je osudio Pavelićev režim.

To je razlika između Tima i Tuđmana!

Na izjave Predsjednice i Premijera nadovezao se i potpredsjednik-psihijatar Božo Petrov, Darinko Kosor i tim su izjavama zapravo  svi dali snažan vjetar u leđa promicateljima teze o „reustašizaciji Hrvatske“. Tim nedržavničkim izjavama, zapravo, znakovito su dali snažnu podršku Vesni Pusić, a ta podrška u tom kontekstu puno je snažnija od formalne Milanovićeve kandidature te notorne regijonske antihrvatice.

Dali su podršku tezi: „Meni ni ne treba potpora ustaške Hrvatske Vlade. Tu potporu ne bih ni prihvatila niti sam je tražila“!-glasno razmišlja sestra Vesna!

U ovoj mitomantskoj jasenovačkoj histeriji, ponovo plovimo „Bespućima povijesne zbiljnosti“!

Kada svemu tome, kao šlag na tortu pridodamo totalni kaos u vladajućoj većini, imamo Hrvatsku koja praktično više ne funkcionira kao država koju bi trebali čuvati i voditi državotvorni političari, kao zjenicu svoga oka. Kada još radikalnije zaoštrimo sve ove analitičke znakovite pokazatelje možemo doći samo do jednog zaključka:

„Hrvatski političari lutaju kao guske u magli“!

A antihrvatski političari, vanjski i unutarni neprijatelji, nepogrješivo vođeni velikosrpskim interesnim GPS-om guraju Hrvatsku natrag, vode našu Domovinu u zagrljaj iz kojega ju je istrgnuo predsjednik Tuđman.

Može li se uopće popraviti ova šteta?

Na žalost, stvari su uveliko izmakli kontroli u ovom suludom, ucjenjivačkom preslagivanju Vlade. Ogromna i gotovo nepopravljiva šteta učinjena je bez obzira bude li Vesna Pusić generalna tajnica UN-a ili ne!?  Međunarodni krugovi su zatrovani njenom politikom, njenom kandidaturom koju  je omogučio Milanović, premijer „slučajne države“ sa „slučajnim narodom“. Na kandidaturi Vesne Pusići i politici poništavanja države Hrvatske radilo su dugi niz godinana, ta politika kapilarno je postavljala svoje veleposlanike diljem Svijeta, ta politika odredila je imenom i prezimenom lobiste Vesne Pusić u ovoj klasičnoj međunarodnoj uroti protiv Hrvatske.

Hitna i službena obustava kandidature Vesne Pusić koju MORA podpisati Tim Orešković pokazala bi novi, snažan karakter Hrvatske, pokazala bi duboko razumijevanje politike obrane  nacionalnih interesa Hrvatske. To naravno nije dovoljno! Treba uslijediti temeljito razčisćavanje s mentalnokomunističkom prošlošću na temeljima istine, treba revidirati povijesne falsifikate i mukotrpno, sizifovski dokazivati da Hrvatska nije zločinačka ni ustaška, da je Hrvatska nastala na temeljima Domovinskog rata u pravednoj borbi protiv fašističke Srbije i Titove fašističke Jugoslavije.

Treba zaustaviti Srbiju u ovom snažnom antihrvatskom diplomatskom mešetarenju!

Mogu li se ovi procesi započeti i završiti bez novih izbora u Hrvatskoj, bez uvjerljive demokršćanske pobjede na tim izborima  ostaje nam vidjeti? Meni se čini, bez radikalnih promjena u sastavu Vlade koje ne smiju  biti samo kozmetičko preslagivanje lego kockica, ne piše nam se dobro. Bez radikalnih rezova u hrvatskoj diplomaciji bit će nemoguć povratak Hrvatske na politiku predsjednika Tuđmana.

Čini mi se kako će mogući novi izbori u Hrvatskoj biti najvažniji povijesni test domoljubnog korpusa hrvatske države, izbori važniji od izbora 1990. godine, izbori koji će biti važniji „rat“ od Domovinskog rata.

„Hrvatskoj je potrebna lustracija, Hrvatskoj je potrebna nova „Oluja“! -kriknuo je uzoriti biskup Valentin Pozaić još za vrijeme referenduma o braku. Ovo sam napisao već stotinu puta!

Hrvatskoj je potreban zakon o osudi zločinačkog režima J.B.Tita! Hrvatska mora uporno slijediti poruke iz Sedlarovog  filma „Jasenovac-istina“, poruke o potrebi konačnog obračuna s Titovim zločinačkim režimom i posljedničnim manifestacijama tog zločinačkog režima!

Gdje su danas te tvrde političke uši koje nisu čule ili nisu željele  čuti to dramatično upozorenje istinskog domoljuba, uzoritog Valentina Pozaića  iz hrvatskog krila Stepinčeve katedrale? Hrvatskoj nije dovoljan fanatizam „molitvenih skupina“, nije nam potreban bolesni, vlastohlepni ambicionizam pojedinaca i pojedinki . Hrvatskoj je potreban državnik i sluga naroda.

Poštovani Tim! „IDEMO RADITI“  i usput svako jutro moliti za Domovinu, kako je to kazao Tomislav Karamarko!

I ne zaboravite dragi prijatelji! Najbolji su oni hrvatski sinovi i kčeri, koje su komunistički fašisti kroz povijest do danas najviše napadali, progonili i ubijali! Prihvatite ovu zdravorazumsku logiku!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

5. studenog 1990. – Osnovana 1. gardijska brigada “Tigrovi”

Objavljeno

na

Objavio

Na današnji dan 1990. godine formirana je Jedinica za posebne namjene MUP-a Republike Hrvatske u Rakitju, koja je kasnije prerasla u 1. gardijsku brigadu “Tigrove”.

Bila je formirana od dragovoljaca i dijelova Hrvatske policije. U prvoj fazi svoga djelovanja, kao Jedinica za posebne namjene MUP-a “Rakitje”, izvršavali su delikatne vojno-redarstvene zadaće.

Iza njih su ostale briljantno provedene akcije poput hvatanja Arkana i drugih terorista.

U suradnji sa drugim jedninicama za posebne namjene MUP-a RH proveli su povijesnu akciju na Plitvicama koja je u historiografiji zapamčena kao “Krvavi Uskrs”.

Daljnjim rastom snaga i postupnim formiranjem Hrvatske vojske uvjetovanim stupnjem agresije na Republiku Hrvatsku, “Tigrovi” postaju 1. A brigada ZNG-a, koju čini šest bataljuna (bojni).

Tada su se bojne nazivale prema bazama ili kodnim nazivima i to: 1. bojna-Vrapče (ćukovi), 2. bojna-Rakitje (kosovi), 3. bojna-Pionirac, po Pionirskom gradu (žune), 4. bojna -Kumrovec pa Petruševac (gavranovi), 5. bojna -Vinica kod Varaždina (oblaci) i 6. bojna – Tomislavac po planinarskom domu na Sljemenu (orlovi).

Tijekom ljeta 1991. godine, dio “Tigrova” držao je položaje u Novim Čakovcima, Vukovaru, Dalju, Erdutu, Iloku, Đeletovcima i Tenji.

Tijekom 1991. godine “Tigrovi” su sudjelovali i u borbama na novogradiškom i novljanskom ratištu, te su spriječili namjere banjalučkog da se spoji s bjelovarskim korpusom JNA. Štoviše u operaciji “Orkan ’91” brigada je imala zapaženu ulogu u oslobađanju okupiranog područja. Sredinom 1992. godine brigada je poslana u deblokadu opkoljenog Dubrovnika.

Sve zadatke uspješno su obavili i najjužniji dio Hrvatske je potpuno oslobođen do kraja godine. Godine 1993. dijelovi brigade sudjeluju u operaciji “Maselnica”, a 1994. godine brigada je uglavnom neaktivna te je taj period provela u treningu i opremanju.

Ipak ta godina ostat će upamćena kao ona u kojoj je život izgubio jedan od simbola “Tigrova” – heroj Domovinskog rata Damir Tomljanović Gavran. U operaciji “Bljesak”, “Tigrovi” su bljesnuli na njima poznatom terenu zapadne Slavonije, a kruna njihova djelovanja bila je operacija “Oluja”.

Važno je napomenuti činjenicu koja se se često zaboravlja, a to je da je brigada sudjelovala i u ratnim operacijama u BiH, od operacije “Ljeto ’95” do “Južni potez“. Tijekom Domovinskog rata ime i važnost “Tigrova” gradilo je oko 11 tisuća pripadnika.

U ratnim akcijama Domovinskog rata poginulo je 367 pripadnika Tigrova dok je 1711 ranjeno, a 201 pripadnik je prošao torture logora. Šestorica se još uvijek vode kao nestali, piše vojna povijest

 

Ministar Krstičević čestitao obljetnicu Tigrovima

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari