Pratite nas

Istaknuto

PUSIĆKA NE ŽELI PODRŠKU HRVATSKE USTAŠKE VLADE

Objavljeno

na

Vesna-Pusic-UN

Ovaj naslov proizlazi kao  analize dobro obavještenih međunarodnih krugova, geostratega i ekonomsko-geostrateških političkih lidera.

[ad id=”93788″]

Ovaj naslov, dramatično je upozorenje predsjedniku Vlade Timu Oreškoviću, predsjednici K.G.Kitarović, Tomislavu Karamarku, Boži Petrovu i ministru Miri Kovaču, da u skladu sa svojim ovlastima energično zaustave kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a.

Potrebna je hitna sjednica Vlade samo s jednom točko dnevnog reda u kojoj treba osporiti kandidaturu Vesne Pusić koju je na telefonskoj sjednici, bez konzultacija sa svim saborskim zastupnicima, u statusu tehničog premijera, na svoju ruku donio Milanović, suprotno izraženoj volji večeg dijela hrvatskog naroda kojega predstavljaju svi saborski, legitimno izabrani zastupnici u Hrvatskom državnom saboru. Narod nitko ništa nije pitao, kao da se radi o „prvoaprilskom“ vicu?

Sve obavještajne analize i indicije govore kako je u pitanju međunarodna zavjera onih krugova koji su neskloni samostalnoj Hrvatskoj, koji ponovo žele integrirani „Jugoslavenski“ prostor kao jednu tržišnu i geostratešku cjelinu kojom će se upravljati iz jednog centra, a taj centar zove se zove Beograd. Nije teško izračunati uz pomoć dobro obavještenih krugova kako je dosadašnje lobiranje Vesne Pusić, koje traje više od godinu dana, stajalo najmanje 2 milijuna eura! Postavlja se opravdano pitanje, odakle taj novac i tko ga je Vesni osigurao ako nije Republika Hrvatska? U vremenu kada živimo u korumpiranom birokratskom Svijetu, gdje se sve može kupiti za novac, ponajmanji je problem kupiti naklonost onih diplomatskih i interesnih krugova koji još uvijek nisu preboljeli činjenicu raspada komunističe tvorevine, Titove Jugoslavije.

Lakonska izjava Vesne Pusić na novinarsko pitanje o novčanoj podršci njenoj lobističkoj kampanji, lakonska izjava kako tu kampanje ne financira Hrvatske već to ona čini u vlastitim aranžmanu i njen prepoznatljiv ciničan osmjeh alarmantan je znak upozorenja. Iz te izjave vrlo lako se može izčitati samo jedna poruka!

„Ja ni ne želim da me finacira i za mene lobira USTAŠKA HRVATSKA VLADA“!

To je njen odgovor u zatvorenim međunarodnim krugovima!

Taj i takav odgovor zapravo je najsnažnije oružje u rukama njenih lobista, taj odgovor je na tragu njenog ukupnog antihrvatskog djelovanja zbog kojega je konačno i osuđena od HNES-a kao veleizdajnica hrvatskih nacionalnih interesa. Taj njen odgovor na tragu je svih njenih izjava o agresiji Hrvatske na BiH, na tragu je svih antituđmanovskih izjava notornog Mesića, na tragu je izjave Zorana Milanovića o „slučajnoj državi“, na tragu je Josipovićeve izjave u Izraelu o ustaškim gujama! Te sve, veleizdajničke izjave, u svom sveukupnom zbiru bile su sve, samo slučajne ne! Te sve izjave, Vesna Pusić želi oživotvoriti i politički materijalizirati na jakom političkom položaju generalne tajnice UN-a.

U ovoj dramatičnoj histeriji u kojoj je „peta kolona“ u Hrvatskoj doslovno eksplodirala, u ovom dramatičnom pretvaranju Hrvatske u ustašku državu u kojoj je Sedlarov film o Jasenovcu bio samo točka na „I“ proizvođačima „ustaša“, kandidatura Vesne Pusić dobiva sasvim drugačije lice i naličje. Sedlarov iskreni domoljubni entuzijazam, međunarodni krugovi pretvorili su u malj za rušenje Hrvatske!

Ne bi me začudilo da je svjetska premijera tog filma uz „blagoslov“ Izraela bila zapravo namjerno propuštena atomska bomba koja je bačena na Hrvatsku. To me ne bi začudilo nakon izjave Izraelske veleposlanice, pogotovo s toga što je notorna činjenica da je Izrael uvijek žestoko reagirao kod bilo kakvih i najmanjih zkakova, koji bi makar i za jedan milimetar pokušali umanjili značaj i ukupnost žrtava holokausta. Ima li tih elemenata u Sedlarovom filmu? Za mene zasigurno nema, ali ja ne gledam antihrvatskim očima, moje su oči kao i Sedlarove dobronamjerne i domoljubne oči koje traže istinu.

Usljed ove antihrvatske histerije koja se kao požar proširila međunarodnim krugovima, a ti krugovi u pravilu ne poznaju niti ih zanimaju hrvatski svjetonazorski sukobi, Vesna Pusić od autsajdera postaje favorit, njena politika regiona vrlo lako bi mogla dobiti međunarodnu licencu njenim imenovanjem na mjesto glavne tajnice UN-a.

Tisak i elektronički mediji u Srbiji vrište i eksplodirali su od „ustaške“ opasnosti koja prijeti „regionu“ iz Hrvatske, njima su se pridružili muslimanski prijatelji iz BiH, zatim najbliži europski susjedi Hrvatske, židovsko-masonski lobistički krugovi u SAD-u i Svijetu i stvorila se nevjerojatno snažna politička platforma uperena protiv interesa Hrvatske! Tu politiku trebala bi provoditi Vesna Pusić na čelnom mjestu u UN-u.

Nikoga od njih ne zanima istina o zločinačkom režimu druga Tita, jer bili su mu dugogodišnji partneri, njih zanimaju samo geostrategija, Jadransko more, ekonomsko porobljavanje Hrvatske i tržište, a u tu matricu savršeno se uklapaju srpski interesi kao „nove“ lokomotive regiona, srpski interesi što skorijeg približavanja EU u kojoj će  iz tih pozicija moći još snažnije  vršiti međunarodni pritisak na Hrvatsku, vračajući nas trajno na Balkan. Znakovite su izjave srpskog premijera Vučića, koji u Mostaru izjavljuje baš to:

“Balkan ne smije propasti“!

Srbija zapravo ima četiri kandidata za čelno mjesto UN-a, četiri zagovornika regionsko-balkanske politike: Vesnu Pusić, Slovenca Danila Turka, Bugarku Irinu Bokovu i Makedonca Srđana Kerima uz  moderiranje notornog Vuka Jeremića! Tako to radi srpsko-hrvatska diplomacija!

Znakovit je i  desetominutni susret četničkog vojvode Vučića s Predsjednicom Hrvatske u Mostaru, a susret je munjevito usljedio nakon njezinih izjava o užasima ustaških zločina u NDH!?  U tim  svojim izjavama pod pritiskom u panici, Predsjednica je potpuno „zaboravila“ spomenuti kontekstualnu „Velikosrpsko-Titovu“ ulogu o toj bremenitoj povijesnoj priči i zaboravila je spomenuti povijesno pravo Hrvatskog naroda, pravo proglasiti NDH. Na izjave Predsjednice unificirano se  nadovezao tajnoviti Tim Orešković koji je namjerno devastirao izjavu Alojzija Stepinca na savjet Barulice, ne spomenuvši ono najvažnije: „Pravo hrvatskog naroda na svoju državu na svoju NDH“. Tim-Bartulica, zaboravili su kazati da je to isto pravo hrvatskog naroda na svoju državu naglasio  i predsjednik Tuđman bez obzira što je osudio Pavelićev režim.

To je razlika između Tima i Tuđmana!

Na izjave Predsjednice i Premijera nadovezao se i potpredsjednik-psihijatar Božo Petrov, Darinko Kosor i tim su izjavama zapravo  svi dali snažan vjetar u leđa promicateljima teze o „reustašizaciji Hrvatske“. Tim nedržavničkim izjavama, zapravo, znakovito su dali snažnu podršku Vesni Pusić, a ta podrška u tom kontekstu puno je snažnija od formalne Milanovićeve kandidature te notorne regijonske antihrvatice.

Dali su podršku tezi: „Meni ni ne treba potpora ustaške Hrvatske Vlade. Tu potporu ne bih ni prihvatila niti sam je tražila“!-glasno razmišlja sestra Vesna!

U ovoj mitomantskoj jasenovačkoj histeriji, ponovo plovimo „Bespućima povijesne zbiljnosti“!

Kada svemu tome, kao šlag na tortu pridodamo totalni kaos u vladajućoj većini, imamo Hrvatsku koja praktično više ne funkcionira kao država koju bi trebali čuvati i voditi državotvorni političari, kao zjenicu svoga oka. Kada još radikalnije zaoštrimo sve ove analitičke znakovite pokazatelje možemo doći samo do jednog zaključka:

„Hrvatski političari lutaju kao guske u magli“!

A antihrvatski političari, vanjski i unutarni neprijatelji, nepogrješivo vođeni velikosrpskim interesnim GPS-om guraju Hrvatsku natrag, vode našu Domovinu u zagrljaj iz kojega ju je istrgnuo predsjednik Tuđman.

Može li se uopće popraviti ova šteta?

Na žalost, stvari su uveliko izmakli kontroli u ovom suludom, ucjenjivačkom preslagivanju Vlade. Ogromna i gotovo nepopravljiva šteta učinjena je bez obzira bude li Vesna Pusić generalna tajnica UN-a ili ne!?  Međunarodni krugovi su zatrovani njenom politikom, njenom kandidaturom koju  je omogučio Milanović, premijer „slučajne države“ sa „slučajnim narodom“. Na kandidaturi Vesne Pusići i politici poništavanja države Hrvatske radilo su dugi niz godinana, ta politika kapilarno je postavljala svoje veleposlanike diljem Svijeta, ta politika odredila je imenom i prezimenom lobiste Vesne Pusić u ovoj klasičnoj međunarodnoj uroti protiv Hrvatske.

Hitna i službena obustava kandidature Vesne Pusić koju MORA podpisati Tim Orešković pokazala bi novi, snažan karakter Hrvatske, pokazala bi duboko razumijevanje politike obrane  nacionalnih interesa Hrvatske. To naravno nije dovoljno! Treba uslijediti temeljito razčisćavanje s mentalnokomunističkom prošlošću na temeljima istine, treba revidirati povijesne falsifikate i mukotrpno, sizifovski dokazivati da Hrvatska nije zločinačka ni ustaška, da je Hrvatska nastala na temeljima Domovinskog rata u pravednoj borbi protiv fašističke Srbije i Titove fašističke Jugoslavije.

Treba zaustaviti Srbiju u ovom snažnom antihrvatskom diplomatskom mešetarenju!

Mogu li se ovi procesi započeti i završiti bez novih izbora u Hrvatskoj, bez uvjerljive demokršćanske pobjede na tim izborima  ostaje nam vidjeti? Meni se čini, bez radikalnih promjena u sastavu Vlade koje ne smiju  biti samo kozmetičko preslagivanje lego kockica, ne piše nam se dobro. Bez radikalnih rezova u hrvatskoj diplomaciji bit će nemoguć povratak Hrvatske na politiku predsjednika Tuđmana.

Čini mi se kako će mogući novi izbori u Hrvatskoj biti najvažniji povijesni test domoljubnog korpusa hrvatske države, izbori važniji od izbora 1990. godine, izbori koji će biti važniji „rat“ od Domovinskog rata.

„Hrvatskoj je potrebna lustracija, Hrvatskoj je potrebna nova „Oluja“! -kriknuo je uzoriti biskup Valentin Pozaić još za vrijeme referenduma o braku. Ovo sam napisao već stotinu puta!

Hrvatskoj je potreban zakon o osudi zločinačkog režima J.B.Tita! Hrvatska mora uporno slijediti poruke iz Sedlarovog  filma „Jasenovac-istina“, poruke o potrebi konačnog obračuna s Titovim zločinačkim režimom i posljedničnim manifestacijama tog zločinačkog režima!

Gdje su danas te tvrde političke uši koje nisu čule ili nisu željele  čuti to dramatično upozorenje istinskog domoljuba, uzoritog Valentina Pozaića  iz hrvatskog krila Stepinčeve katedrale? Hrvatskoj nije dovoljan fanatizam „molitvenih skupina“, nije nam potreban bolesni, vlastohlepni ambicionizam pojedinaca i pojedinki . Hrvatskoj je potreban državnik i sluga naroda.

Poštovani Tim! „IDEMO RADITI“  i usput svako jutro moliti za Domovinu, kako je to kazao Tomislav Karamarko!

I ne zaboravite dragi prijatelji! Najbolji su oni hrvatski sinovi i kčeri, koje su komunistički fašisti kroz povijest do danas najviše napadali, progonili i ubijali! Prihvatite ovu zdravorazumsku logiku!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

HODAK: Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima

Objavljeno

na

Objavio

U Lijevoj i desnoj našoj koplja se i dalje lome oko Istanbulke. Dok u “naprednoj“ Švedskoj dječacima od 5 do 7 godina u školama oblače haljinice kako bi se u najranijoj dobi priviknuli na svoj pravi spol, na brdovitom Balkanu spektar zanimanja puno je širi i maštovitiji.

Recimo, rođendan Jože Manolića, i koliko to košta. Zlobnici tvrde da su ga svjećice na torti koštale puno više nego torta. Nacionalni sindikat policije piše ministru Božinoviću i tvrdi da su “policijski službenici, kojima je to struka i koji redovito sudjeluju u organiziranju i provođenju mjera osiguranja javnih okupljanja, u svezi predmetnog okupljanja, prvotno utvrdili kako u istom javnom okupljanju sudjeluje oko 50.000 ljudi da bi 15-ak minuta poslije tog prvog priopćenja, nakon intervencije iz političkog vrha, taj broj bio smanjen na 5.000 sudionika prosvjeda… što Vam ne ide na čast“. Kako to već ide u razvijenim demokracijama pismo je potpisao Nacionalni sindikat policije, a njih ima previše za bilo kakovu eventualnu “nagradu za hrabro držanje“. Malo mi je nategnuto ono “nakon intervencije iz političkog vrha“. Gdje bi u EU državi politički vrh intervenirao zbog pedesetak tisuća klerofašista. A možda sindikalci misle na KGK i Pantovčak koji je zasigurno najviši “politički vrh“ u Hrvatskoj. Možda misle na 500 metara iznad Banskih Dvora.

Zgodna je vijest iz Lijeve njihove koja je promakla hrvatskoj medijskoj falangi. Naime, na zgradu hrvatskog koncerna Agrama u Banja Luci ispaljen je protutenkovski projektil i to oko ponoći kada, u pravilu, nema Hrvata na poslu. Srećom srpski čuvar nije ozlijeđen. Inače bi u Zagreb hitno doletio GREVIO na čelu sa Carlom de Ponte. Sad zamislite da je neki ustašoid u Mostaru iz praćke pogodio prozorsko staklo na nekom srpskom predstavništvu. Koja bi to vijest bila! Indeks, Telegram, Jutarnji, Slobodanka, Novi list… Puhovski bi grmio na “Otvorenom“, a Dragan Zelić bi se vjerojatno potužio samom Sorošu. Svi bi se sramili. K’o Peđa Grbin. Onako jako muški. Dobro je u nedjelju u Koloseumu Papa Franjo rekao da ga je sram zbog općeg nedostatka srama. Sreća da nije ispaljena raketa iz ruskog sustava S-400 koja ima domet do 600 km. Ta bi preletjela preko Zagreba. A možda i ne bi.

Kada sam već spomenuo Dragana Zelića, zanimljiv je njegov prelazak iz GONG-a u “ligu prvaka“ odnosno u SDP. Dragan me je u neku ruku iznenadio. I to pozitivno. GONG je k’o fol nevladina udruga koja po svojim pogledima i sastavom prije spada u Kapovićevu Radničku frontu nego u sadašnji mlohavi SDP. Srećom da je prelazni rok završen jer bi, ako srce povuče i preostale “neovisne“ gongiće, to moglo označiti kraj jedne važne “nevladine i ne stranačke“ ljevičarske udruge u Hrvata. Sjećam se “skandala“, kolutanja očima, krštenja s tri prsta kada je prilično davno sindikalac Boris Kunst prešao u HDZ. Javnost je bila zgranuta. Rat je bio počeo. HDZ je bio na vlasti. Tuđman – diktator, kojeg se nitko nije bojao. I umjesto u ‘Jugoslavensku sintezu’ nesretni Kunst je otišao ravno na Trg žrtava antifašizma. Jeleni Lovrić, Butkoviću, Feralovcima, “demokratskoj“ ljevici tlak je skočio preko 300 pa je Kunstova zvijezda brzo nestala s hrvatskog političkog neba. Ali Zelićeva tek počinje sjati. ‘Neutralni’ GONG sad zvoni kako već imaju nekoliko gongovaca u raznim strankama. Vi sad pogađajte jesu li te “razne stranke“ na lijevom ili desnom političkom spektru. Uglavnom GONG je bio i bit će ljevičarsko “kukavičje jaje“ u hrvatskom političkom ringu kojeg sve hrvatske vlade uporno hrane iz proračuna vjerujući u fatamorganu kako je riječ o nestranačkoj, objektivnoj i nepolitičnoj udruzi. Uz živog Soroša. I sad je Zelić našao starog prijatelja za novog.

”Amicus certus in re incerta cernitur” napisao je Erazmo Roterdamski. Pravi se prijatelj u nevolji poznaje.

Stalno me svrbi desni kažiprst kojim vas uspješno gnjavim sve ove godine. Ne dam se navući. Barem ne potpuno. Dosta je Istanbulske konvencije. Od sada samo Istanbulska nevjesta. Ja čvrsto držim do svoje riječi. Naime, sva paljba prema dragoj, pastoralnoj i kompromisnoj Konvenciji pada na EU. Nezasluženo. Ona je, međutim, čedo Vijeća Europe, međunarodne organizacije koja nema veze s EU, bavi se ljudskim pravima, sjedište joj je u Strasbourgu, a ima 47 članica, od čega je samo 24 ratificiralo Istanbulku. Od 28 članica Europske Unije ratificiralo je tu musaku 14 članica!!! O tom spektakularnom fijasku naši mediji muče k’o zaliveni. Đakić iz HDZ-a je uvjeren da je od 47 članova Vijeća Europe Konvenciju ratificiralo svih 150 članova. Valjda i Rusija. Žarko Puhovski ne voli reciklirane teme, a što u naravi, Istanbulka i predstavlja. Kako je rekao Zoki za kojim svi pomalo žalimo – ili mi ili oni. Naravno grah se okrenuo “na mi“. Stalni gost ”Otvorenog“ naš Žarko uslišao je uporne pozive Zorana Šprajca i ukazao se na RTL-u. Iz njega je izbijala, kao i obično, ljevičarska blagost, dobrota i pastoralnost. Ne trepnuvši progresivnim jugo-okom, on je proglasio treću generaciju iseljenih Hrvata u Argentini ”ustašama”. Točnije, trećom generacijom ustaša. Treća generacija partizanskih koljača kraj Hude jame otišla je u Argentinu na kruzeru. Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima. A neki nisu otišli nikuda. Evo ih u Zagrebu. Na RTL-u, na HRT-u, u Večernje itd. Tako Goran Gerovac, naš Gero, u svojoj kolumni “Nikad robom“ nariče nad mlakonjama iz njegovog Karlovca. “Intelektualna pustoš…“ Nitko da se hrabro javi. Plevnik… da, na Danka Plevnika misli naš Gera. Bivši novinar Komunista i Borbe još se nije stigao odazvati Gerinom pozivu. Možda za odlazak u šumu… A zadnji urednik Komunista, a danas kolumnist, iako uvijek komunist, Novog lista Branko Mijić pozvan je iz crvene Rijeke na HRT 4 da nas obdari istinom o broju prosvjednika protiv IK. Branko se malo zamislio, počeo brojati na prste, zakolutao progresivnim očima i izbacio brojku 10.000 tisuća – klerofašista. Ostalih 50.000 do 70.000 tisuća čekali su tramvaj. Prije bi dočekali “Tramvaj zvan čežnja“ Tennesseeja Williamsa iz 1951. s Marlonom Brandom kao vozačem, nego ZET-ova bojna kola koja su se jedva uspjela probiti kroz 5.000 tisuća“ zaslijepljenih desničara“ na Jelačić placu.

RH snažno osjeća potrebu za liječnicima i bivšim urednicima Komunista koji se još nisu uspjeli “uhljebiti“ u Večernjaku i Jutarnjem. Strateška podrška Mijiću bila je Jasmina Popović tako da smo ostali na disidentskoj brojci od 10.000 “grla“. Uredničkim propustom Mijića i Jasminu nisu podržali Branimir Pofuk, Igor Mandić, Boris Vlašić, Jelena Lovrić, Matija Babić, Roby Bajruši itd. Stvarno tko je urednik na HRT 4? Google kaže Denis Latin! Morat će Denis drugarskom samokritikom objasniti drugovima što je Mijić htio reći s tih 10.000…

Javio se i obožavatelj IK Krešo Beljak. Okom stručnjaka proglasio je kupnju F-16 totalnim promašajem. Nemaju ugrađen auto-radio i zato ne valjaju! Hoće li se jedan s drugim dovikivati kroz one ogromne kacige? Zašto nismo sklopili posao sa Švedskom? U slučaju rata pomogao bi nam stari prijatelj i vikendaš s Korčule – Carl Bildt. On kuži avione. Toliko je letio ”avijunima” da nije nikada završio fakultet. Kao ni njegov ljevičarski kolega Martin Schulz iz njemačkog SPD-a, s tom razlikom da Martin nije uspio ni maturirati. No, u svakom slučaju prošlotjedne demonstracije protiv IK su raritetne u novijoj hrvatskoj povijesti. Protiv onih koji su na vlasti digli su se njihovi najtvrđi birači. Na jednoj strani gubiš, ali na drugoj dobivaš. Koja je strana važnija u političkom pokeru? Samo da ne prođemo kao Srbija. Dobila je sa 2:0 Nigeriju, a izgubila Kosovo. Treba samo pročitati strastveni komentar Slavice Lukić u Jutarnjem: “Svi uzaludni Plenkovićevi ustupci“. Naša Slavica je srcem i jezikom za Plenkija. I ne treba tome neki poseban komentar. Kad su uz tebe Slavica Lukić, Boris Vlašić, Robert Bajruši, Branimir Pofuk i ostali lijevi falangisti koji za HDZ i Plenkija ne bi dali ni pola trule jabuke onda je to tema za ozbiljnu analizu. Jednom je navodno Toma Bebić napisao (po Anti Gugi) “Trku dobiva konj, a nagradu osvaja jahač“. Možda se trenutno tako osjećaju birači HDZ-a. Oni su dobili zadnjih šest – što lokalnih što državnih izbora. Nagradu su odnijeli drugi – njihovi “jahači“ kao Slavica, Rada, Sanjasvraka, HNS (koji je tradicionalni “jahač“ bez konja za utrku).

Lukička je zgrožena. “Odlazi iz HDZ-a! Izdaja, izdaja!” “Ultra konzervativni prosvjed“. Iza koga stoji katolički kler u Hrvatskoj? Slavica je sigurna da katolici u Italiji i Vatikanu ne stoje iza ovog prosvjeda. Za one u Argentini nije sigurna. Slavica nas blago i majčinski pita zašto nitko nije pročitao IK i njenih 12 poglavlja. IK treba jednostavno “pročitati“, a to su katolici u RH i učinili. Jedna mudra HNS-ovka pročitala je Konvenciju 20 puta, a da je nije uspjela “pročitati“ što sve u njoj piše. I na kraju, kad se podvuče zajednički nazivnik što ostaje? Ljevičari i liberali su za Plenkovića i ratifikaciju. Ali kad dođu izbori ni HDZ ni Plenković njihov glas neće dobiti. A što je dobila Hrvatska? Cinici na fejsu kažu “Hrvatska je postala duševna bolnica otvorenog tipa“. Dubravka Šuica nas tješi “I Tuđman bi tako postupio!“ Što je onda s obitelji koja je protiv IK. Dvije Tuđmanove unuke su bile na prosvjedu. Jedna je čak zbog IK izašla iz HDZ-a. Studentski kapelan Don Stojić kaže: “Ako za naše novinare i političare muško može biti ženko i žensko muško, onda i 50.000 može biti 5.000.“

William Shakespeare je napisao: ”Ako nekog mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek.“ I ja mislim da je Plenković jako dobar čovjek.

Željko Trkanjec misli da se Hrvatska pokazala vjerodostojnim saveznikom. Naravno, riječ je o Velikoj Britaniji. Hrvatska i vjerodostojnost. Britanci nas vole i cijene. Odmah nakon Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije, Kosova dolazimo mi. Zato su nas i razoružavali. Smislili su genijalan plan Z4 kojeg Srbi nisu željeli prihvatiti jer je bio toliko povoljan za Miloševića da je isti mislio kako se radi prijevari i klopki. Čuveni lordovi kroatofobi Owen i Carrington otvoreno su simpatizirali Miloševića. Svaka mirovna inicijativa RH i BiH u svom sastavu je imala bar jednog britanskog diplomata. Sjetite se Paddya Ashdowna i njegove izmišljene salvete na kojoj je Tuđman tobože nacrtao podjelu BiH. Da je taj jeftini trik prošao, naš Paddy pronašao bi još par salveta u kojima je Tuđman “dijelio“ Sloveniju, Austriju i Vatikan.

U Britaniji je otrovan bivši ruski špijun. Munjevitom istragom Englezi su zaključili “da je vrlo visoki stupanj vjerojatnosti kako su to učinili Rusi”. Možda čak i Putin osobno. Nešto slično atomskom oružju koje je posjedovao Sadam Husein. I tko je odmah skinuo gaće? Hrvatska. Vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. RH je protjerala trećeg tajnika ruskog veleposlanstva. No, tim vazalskim odnosom prema EU i Britaniji te ubodom komarca pljucnuli smo na sve što su nam Rusi učinili za vrijeme rata. Najviše oružja, najbolje cijene i najbrži rok isporuke. Dok je London slušao Budu Lončara i strogo se držao embarga Vijeća sigurnosti, Moskva je otvorila skladišta bivšeg SSSR-a i dobro nas naoružala. Šimecki u tur trećeg tajnika iz Bosanske ulice je beznačajna gesta s diplomatskog aspekta, ali je u isto vrijeme i znak vazalskog odnosa prema Londonu. A Putin, osim što je sposoban, u isto je vrijeme i zlopamtilo. Ne čudi me što Slovenija nije sudjelovala u tom “plovećem kazalištu“. U njihovom MVP – u ne sjede đaci Mate Granića. To je pokazala i arbitraža oko Savudrijske vale. Još kad pridodamo skoro 25% duga Agrokora dvjema ruskim bankama onda je očito, kako kažu Bračani, da smo ‘debelo falili’. I ne treba nam više neprijatelja. Dosta smo sami sebi, a sada su nam i Rusi. Dobro, da ne bi ispao neki rusofil moram priznati da i Englezi imaju dosta dobrih stvari. Tamo je na snazi Istanbulska konvencija pa je jedna žena stupila u brak sa psom. Ne kaže se je li pas njen ili susjedov. Na fejsu imate zgodne slike s njihovog “vjenčanja“. Ona izgleda sretno, a mladenac je nekako savio rep. Ili se to meni samo čini.

Svojedobno je Madelaine Albright predlagala da se Slobodanu Miloševiću, umjesto u Haagu, sudi u Beogradu. Na pitanje hoće li se isti kriteriji primijeniti onda i na Gotovinu i osumnjičene Hrvate, odgovorila je: “Kako ne, neka i njima sude u Beogradu“.

I na kraju spominjem još samo jedan naslov u Večernjaku. Sebastian Kurz Savezni kancelar Austrije je rekao: “Mir u Europi možemo imati samo s Rusijom, a ne bez nje“. Možda preko Kurza malo zatoplimo naše odnose sa Rusima.

Evo nama Uskrsa! Stoga želim svako dobro i sretan Uskrs svima koji čitaju ovo moje štivo! Neka vas ne ljuti nestašica jaja. Važnije je da naša Vlada napokon pronađe svoja jaja. K’o što su ih pronašli Slovenci. Na Trgu Svetog Petra papa Franjo održao je uskršnju misu pred 5.000 vjernika. Ostalih 150.000 tisuća našlo se tu u šetnji, hranjenju golubova i čekajući “Tramvaj zvan čežnja”. Nazočne su, naime, brojili drugovi iz osiguranja hrvatskog veleposlanstva…

Zvonimir Hodak/7dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari