Connect with us

Iz Svijeta

Putin će na predsjedničke izbore kao neovisan kandidat

Objavljeno

-

Hina/Epa

Vladimir Putin ponovno će se kandidirati za predsjednika, kao neovisan kandidat sa širokom bazom potpore i bez službene potpore svoje stranke, izvijestile su u subotu ruske novinske agencije pozivajući se na visoke političke izvore.

Putin neće ići na izbore kao kandidat vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, iako ima njezinu potpunu potporu, već kao neovisni kandidat, izjavio je Andrej Turčak, visoki dužnosnik te stranke, citirala je novinska agencija RIA.

“Više od 3,5 milijuna članova i pristaša stranke aktivno će sudjelovati u predizbornoj kampanji”, rekao je Turčak, a prenosi RIA, napominjući da je Putin i jedan od osnivača Jedinstvene Rusije.

Putin, koji je na vlasti u svojstvu predsjednika ili premijera više od dva desetljeća, najavio je sudjelovanje u utrci za još jedan šestogodišnji mandat na izborima u ožujku sljedeće godine, na kojima se očekuje njegova pobjeda.

Sergej Mironov, visoki političar iz stranke Pravedna Rusija koja također podržava Putina, potvrdio je da će Putin ići na izbore kao neovisni kandidat te dodao da će se skupljati potpisi u njegovu potporu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas