Pratite nas

Politika

PUTIN dobio na dar četiri vreće krumpira i mast

Objavljeno

na

Kad se „car“ Putin sastaje s predsjednikom Bjelorusije, g. Lukašenkom tri puta u mjesec dana i od toga dva puta u zadnjem tjednu 2018., onda tu sigurno nisu „čista posla“.

Kako je glavna tema njihovih susreta „potpuna integracija“ Bjelorusije u Rusiju, ali s šest Oblasti i da nema imena Bjelorusije, onda je u posljednjem susretu opravdano i dobio „poklon košaricu“. Doduše malo težu i  „simboličnu“.

Od najvećeg zagovornika Putina i Rusije, g. Lukašenko jasno je dao do znanja da su neke „užance“ prekršene, pa i one koje nije napravio Lenjin, ni Staljin, …. ali jeste, u narodu, osoba poznata kao „car“ Putin.

Ono što se nisu usudili ni Lenjin ni Staljin (1922., SSSR) sad želi napraviti g. Putin, tj. „integrirati“ Bjelorusiju, tj. šest Oblasti i cijela država bi se zvala („carska“) Rusija!

Može g. Lukašenko biti zagovornik Rusije koliko želi i biti „doživotni Predsjednik Bjelorusije“ jer si je to omogućio Ustavom, ali ipak to treba pitati i starije od 18 godina od ukupno cca 9,5 milijuna Bjelorusa.

Dirnuti nekom u Naciju, nije mala stvar pa ni kad se radi o najvećim prijateljima.

Stvar se počela „kuhati“ i prije 24. prosinca 2018., kad je g. Lukašenko najavio kraj bratskih odnosa s Rusijom.

Na ovu izjavu odmah su se „skočili“ pobornici Integracije Rusije i Bjelorusije.


Na kraju drugog susreta Putina i g. Aleksandra Lukašenka, (24.12.2018.), predsjednik Bjelorusije upitao je na odlasku poluozbiljnim glasom g. Putina:

„Što bi još želio dobiti od predsjednika Bjelorusije i cijele Republike?“

Putin je odgovorio: „ Krumpir i mast!“

Tako je i bilo, tj. Putin je dobio od g. Lukašenka na poklon 4 vreće krumpira i mast na trećem hitnom susretu u prosincu.


Nakon samo dva dana odmah je „dogovoren“ i treći hitni sastanak dvojice predsjednika 29.12.2018., kad su Putinu i uručene 4 vreće krumpira i mast, ali je zanimljivo da je ovu vijest prenio samo jedan medij s okupiranog dijela Ukrajine, a ostali su prešutjeli.
Iako su glasnogovornici pokušavali sve baciti „na šalu“, to im i nije baš uspjelo.

Ako znamo da su se dvojica predsjednika od kolovoza 2018. sastali ukupno četiri puta, a samo u prosincu tri puta i od toga dva u zadnjem tjednu prosinca onda tu puno toga „ne štima“.

Bit će zanimljiv razvoj događaja i događanja kao reakcije Bjelorusa da postanu samo šest Oblasti „carske“ Rusije!

Ne bi me ni najmanje iznenadilo da g. Lukašenko „slučajno“ strada u prometu, doživi infarkt i/ili slično….

Po svemu sudeći, sprema se još jedno „krizno žarište“ jer iako mlada država, Bjelorusija ima tisućljetnu povijest, kulturu, ….

No, to nije jedini „udarac“ koji je „carska“ Rusija doživjela sa svojim „carem“ na čelu.

Uvođenjem tzv. „ratnog stanja“ u Ukrajini, još jednom je Invazija na Ukrajinu propala.

Drugi udarac je bila usvojena Rezolucija UN-a, na prijedlog Ukrajine, o „problemu militarizacije“ Krima i voda Azovskog i Crnog mora. Sama Rezolucija, koje Rusija ionako ne provodi, ne znači toliko koliko je pokazalo glasovanje da je Mađarska glasovala „ZA“ kao i  Kazahstan! To je veliki udarac za Rusiju jer Mađarska i Kazahstan su skoro pa uvijek bili na strani Rusije.

Treći udarac dogodio se neodazivanjem dvojice milijardera na godišnji skup gospodarstvenika (59) u Kremlju. ( Petr Aven, „težak“ samo 5,1 milijardi US $ i Yandex Arkadij Volož, „težak“ mizernih 1,5 milijardi US $ ).

Inače taj godišnji „skup gospodarstvenika“ poznat je po društvenim mrežama i video uratku koji redovno objavljuju „naši“ „desni“, kako „car“ Putin“ samo prstom pozove „gospodarstvenika“ i ovaj odmah ustaje od stola i potpisuje što mu se kaže.

Što će se dogoditi s ovom dvojicom koji nisu došli, a izjavili, …. jer eto, nisu u Moskvi i to nije toliko bitna stvar, to će vrijeme pokazati jer „carska poslušnost“ sigurno nosi posljedice. Inače je taj „skup“ ujedno i mjesto gdje se, neslužbeno, skuplja „harač“.

Kako bilo da bilo, opće poznato je da „ranjena zvijer“ čini neočekivane i nepredvidive poteze kao i da nam u 2019. sigurno neće manjkati događaja i događanja.

Ipak, četiri vreće krumpira i mast, i nije tako loš poklon!

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Bago zapovjedio novinarima ‘gasi kamere!’ kad se pojavio Glasnović cenzura na djelu:

Objavljeno

na

Objavio

Kratki komentar generala i saborskog zastupnika Željka Glasnovića glasio je: Jugocenzura na djelu! Pogledajte video:

Novinar Mislav Bago s Nove TV daje komandu “GASI KAMERE” u trenutku kada hrvatski general i Saborski zastupnik Željko Glasnović traži da se ukine diskriminacija nad Hrvatskim Iseljeništvom!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Branko Bačić: Most se sveo na tri neutješna lika

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

HDZ optužio zastupnike Mosta za incidente i destruiranje rada Sabora

Povodom incidenta između premijera Andreja Plenkovića i zastupnika Mosta Nikole Grmoje u srijedu navečer u Saboru, čelnici Kluba zastupnika HDZ-a u četvrtak su na konferenciji za novinare optužili zastupnike Mosta za incidente i destruiranje rada Sabora te ponovili da se premijer nije kanio fizički obračunati s Grmojom nego je „pokazao da je čovjek od krvi i mesa“.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ustvrdio je da „Grmojina reakcija pokazuje frustraciju Mosta jer im je politički rejting posljednjiih mjeseci na granici izbornog praga od pet posto, a ne mogu se oporaviti ni od šoka zbog razrješenja njihovih ministara koje je pripremila tajnica Vlade“.

„Mi u HDZ-u nismo nikad pisali prijave, ali nisam siguran da na uvrede i klevete za veleizdaju koje je jučer premijeru i potpredsjednici Vlade uputio Grmoja ne zavređuje angažman državnog odvjetnika“, ustvrdio je Bačić.

„Danas se Most sveo na tri neutješna lika – Grmoju, Petrova i Bulja koji iz dana u dan sipaju uvrede i klevete, prvenstveno prema nama zastupnicima HDZ-a i članovima Vlade. I u saborskoj raspravi i komunikaciji mora postojati granica koju ne smijemo prijeći. Pozivam kolege iz Mosta da u svojoj komunikaciji zadrže dignitet u obraćanju, kako svoj tako i drugih zastupnika i da smirimo tenzije. Kada sami uzimamo pravdu u svoje ruke, bojim se da to ne prijeđe izvan Sabora na ulice. Bojim se da klevetanje poput jučerašnjeg ne postane fizičko nasilje i ne prelije se na ulice, a toga ima, svjedoci smo da se to događa u demokratskim državama“, izjavio je Bačić.

Zastupnica Sunčana Glavak kazala je da su „Grmojine verbalne akrobacije završile njegovim bijegom iz sabornice i pokazao se kao slabić“. „Nadam se da je ovo, što je jučer kulminiralo izgovaranjem kleveta Nikole Grmoje na račun premijera, zadnja stepenica“, poručila je Sunčana Glavak.

Po njoj, teška optužba hrvatske Vlade za veleizdaju je vrlo ozbiljna i nedopustiva, a, dodaje, „Grmoja nije sjeo i ostao razgovarati s premijerom nego je pobjegao iz sabornice“. U komunikacijskom smislu Grmoja je tipični agresivni govornik, naglasila je, dodavši da je strast u politici dobra, ali govor mržnje ne.

Josip Borić ustvrdio je da je u posljednja dva mjeseca svjedočio trima incidentima u kojima su sudjelovali Mostovi zastupnici.

„Prvo, podsjećam na sukob Zekanovića i Grmoje, drugi događaj bio je početkom prosinca kad je došlo do pokušaja zauzimanja saborske govornice od strane nekolicine zastupnika oporbe tijekom rasprave o poljoprivrednom zemljištu koju je organizirao Nikola Grmoja i napokon ovo što se dogodilo između Grmoje i premijera Plenkovića. Optužbe koje je Grmoja iznio nisu točne, jer Hrvatska je stalno prisutna i stalno sudjeluje na sastancima Europske unije, aktivna je kada je tema ulazak Republike Srbije u Europsku uniju, o tome uredno izvještava i članice Europske unije i predsjednicu“, kazao je te dodao da prigovara kućnom odgoju Mostovih zastupnika.

Nije istina, kazao je, da je rekao Ines Strenji da nije bila u Domovinskom ratu, a i sam je, napominje, branitelj, pa ne stoji Grmojino pitanje koje je jučer iznio uoči premijerovog nasrtaja „a što ste ti i anemični napravili za Hrvatsku“.

Bačić je ocijenio i da reakcija potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića bila neprimjerena i da je reagirao preimpulzivno, ali je razumije s obzirom na optužbe za ratni zločin iz Srbije, ali i SDP-ove optužbe za korupciju.

(Hina)

 

Imamo ‘pakao’ koji su nam obećali

 

 

 

Plenković: Mostovci šire govor mržnje, s njima više ni u kojoj varijanti nećemo surađivati

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari