Pratite nas

Politika

PUTIN dobio na dar četiri vreće krumpira i mast

Objavljeno

na

Kad se „car“ Putin sastaje s predsjednikom Bjelorusije, g. Lukašenkom tri puta u mjesec dana i od toga dva puta u zadnjem tjednu 2018., onda tu sigurno nisu „čista posla“.

Kako je glavna tema njihovih susreta „potpuna integracija“ Bjelorusije u Rusiju, ali s šest Oblasti i da nema imena Bjelorusije, onda je u posljednjem susretu opravdano i dobio „poklon košaricu“. Doduše malo težu i  „simboličnu“.

Od najvećeg zagovornika Putina i Rusije, g. Lukašenko jasno je dao do znanja da su neke „užance“ prekršene, pa i one koje nije napravio Lenjin, ni Staljin, …. ali jeste, u narodu, osoba poznata kao „car“ Putin.

Ono što se nisu usudili ni Lenjin ni Staljin (1922., SSSR) sad želi napraviti g. Putin, tj. „integrirati“ Bjelorusiju, tj. šest Oblasti i cijela država bi se zvala („carska“) Rusija!

Može g. Lukašenko biti zagovornik Rusije koliko želi i biti „doživotni Predsjednik Bjelorusije“ jer si je to omogućio Ustavom, ali ipak to treba pitati i starije od 18 godina od ukupno cca 9,5 milijuna Bjelorusa.

Dirnuti nekom u Naciju, nije mala stvar pa ni kad se radi o najvećim prijateljima.

Stvar se počela „kuhati“ i prije 24. prosinca 2018., kad je g. Lukašenko najavio kraj bratskih odnosa s Rusijom.

Na ovu izjavu odmah su se „skočili“ pobornici Integracije Rusije i Bjelorusije.


Na kraju drugog susreta Putina i g. Aleksandra Lukašenka, (24.12.2018.), predsjednik Bjelorusije upitao je na odlasku poluozbiljnim glasom g. Putina:

„Što bi još želio dobiti od predsjednika Bjelorusije i cijele Republike?“

Putin je odgovorio: „ Krumpir i mast!“

Tako je i bilo, tj. Putin je dobio od g. Lukašenka na poklon 4 vreće krumpira i mast na trećem hitnom susretu u prosincu.


Nakon samo dva dana odmah je „dogovoren“ i treći hitni sastanak dvojice predsjednika 29.12.2018., kad su Putinu i uručene 4 vreće krumpira i mast, ali je zanimljivo da je ovu vijest prenio samo jedan medij s okupiranog dijela Ukrajine, a ostali su prešutjeli.
Iako su glasnogovornici pokušavali sve baciti „na šalu“, to im i nije baš uspjelo.

Ako znamo da su se dvojica predsjednika od kolovoza 2018. sastali ukupno četiri puta, a samo u prosincu tri puta i od toga dva u zadnjem tjednu prosinca onda tu puno toga „ne štima“.

Bit će zanimljiv razvoj događaja i događanja kao reakcije Bjelorusa da postanu samo šest Oblasti „carske“ Rusije!

Ne bi me ni najmanje iznenadilo da g. Lukašenko „slučajno“ strada u prometu, doživi infarkt i/ili slično….

Po svemu sudeći, sprema se još jedno „krizno žarište“ jer iako mlada država, Bjelorusija ima tisućljetnu povijest, kulturu, ….

No, to nije jedini „udarac“ koji je „carska“ Rusija doživjela sa svojim „carem“ na čelu.

Uvođenjem tzv. „ratnog stanja“ u Ukrajini, još jednom je Invazija na Ukrajinu propala.

Drugi udarac je bila usvojena Rezolucija UN-a, na prijedlog Ukrajine, o „problemu militarizacije“ Krima i voda Azovskog i Crnog mora. Sama Rezolucija, koje Rusija ionako ne provodi, ne znači toliko koliko je pokazalo glasovanje da je Mađarska glasovala „ZA“ kao i  Kazahstan! To je veliki udarac za Rusiju jer Mađarska i Kazahstan su skoro pa uvijek bili na strani Rusije.

Treći udarac dogodio se neodazivanjem dvojice milijardera na godišnji skup gospodarstvenika (59) u Kremlju. ( Petr Aven, „težak“ samo 5,1 milijardi US $ i Yandex Arkadij Volož, „težak“ mizernih 1,5 milijardi US $ ).

Inače taj godišnji „skup gospodarstvenika“ poznat je po društvenim mrežama i video uratku koji redovno objavljuju „naši“ „desni“, kako „car“ Putin“ samo prstom pozove „gospodarstvenika“ i ovaj odmah ustaje od stola i potpisuje što mu se kaže.

Što će se dogoditi s ovom dvojicom koji nisu došli, a izjavili, …. jer eto, nisu u Moskvi i to nije toliko bitna stvar, to će vrijeme pokazati jer „carska poslušnost“ sigurno nosi posljedice. Inače je taj „skup“ ujedno i mjesto gdje se, neslužbeno, skuplja „harač“.

Kako bilo da bilo, opće poznato je da „ranjena zvijer“ čini neočekivane i nepredvidive poteze kao i da nam u 2019. sigurno neće manjkati događaja i događanja.

Ipak, četiri vreće krumpira i mast, i nije tako loš poklon!

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Procurila šokantna snimka: Policija BiH u kolonama vodi migrante u kamp nadomak hrvatske granice

Objavljeno

na

Objavio

Migranti koji iz Bosne i Hercegovine svoju sreću žele naći na zapadu mjesecima se pokušavaju probiti preko Hrvatske do ostatka Europe. Sve to rade i uz asistenciju BiH policije, koja ih doslovno vodi do kampa tik uz hrvatsku granicu. Vidljivo je to iz snimke u čijem je posjedu Dnevnik Nove TV, piše Dnevnik.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Bandić o kandidaturi za Predsjednika RH: ‘Bit će ugodnih iznenađenja!’

Objavljeno

na

Objavio

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić jutros je otvorio radove na istočnom kolniku Avenije Marina Držića koji će trajati do nedjelje, 25. kolovoza. Tom prilikom komentirao je i medijske napise da neće ići u predsjedničku utrku zbog narušenog zdravlja.

Na pitanje naše reporterke N1 o tome jesu li ti medijski napisi istiniti, Bandić je kazao: “Ja ne znam što su mediji objavili, ali ja znam što ću reći koncem 9. mjeseca. Mogu vam samo reći da će biti ugodnih iznenađenja”.

Bandić je kazao kako je odluka donesena, ali kako će to reći u 9. mjesecu.

Upitan o pritužbama građana oko Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba, Bandić je kazao kako je to jamranje te kako čak vidi i instrumentaliziranje djece u promidžbenoj kampanji koju rade njegovi oponenti. “Ja im čestitam, ali me neće zaustaviti u razvoju grada”, rekao je Bandić.

Na upit novinarke što će se dogoditi ako ministar Štromar neće dati odobrenje za GUP, Bandić odgovara: “To pitajte Štromara, moja poruka Štromaru je neka on radi svoj posao, a ja da radim svoj posao. Partnerski odnos Vlade i Grada je neupitan. Plus toga, mi smo uzročno-posljedično vezani. Koliko ja znam, ruke stranke Bandić Milan Bandić 365 obavezuju gospodina Štromara kao i mene u gradu građani. I bilo bi dobro da budemo partneri, a manje komuniciramo putem medija i bit će nam svima bolje.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari