Connect with us

Iz Svijeta

Putin Erdoganu: Ukrajina mora priznati gubitak teritorija, tek onda dijalog

Objavljeno

-

Foto: EPA

Predsjednik Vladimir Putin rekao je turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu u četvrtak da je Rusija otvorena za dijalog o Ukrajini, no da Kijev mora prihvatiti gubitak teritorija na koji Rusija polaže pravo, priopćio je Kremlj.

“Vladimir Putin potvrdio je otvorenost Rusije za ozbiljan dijalog, pod uvjetom da kijevske vlasti ispune dobro poznate i više puta izrečene zahtjeve i uzmu u obzir nove teritorijalne realnosti”, priopćio je Kremlj.

Putin je uz to “potvrdio destruktivnu ulogu Zapada koji isporučuje oružje Kijevu, pruža informacije i smjernice”, priopćio je Kremlj.

Predsjednici su također razgovarali o nizu energetskih pitanja, uključujući stvaranje plinskog čvorišta u Turskoj i izgradnju nuklearne elektrane Akkuyu, dodao je Kremlj.

Erdogan i ruski predsjednik više su puta razgovarali otkako su ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu u veljači.

Turska je djelovala kao posrednik uz Ujedinjene narode u postizanju dogovora koji dopušta izvoz žitarica iz ukrajinskih luka.

Prema Kremlju, Putin je još jednom rekao Erdoganu da treba ukinuti sve prepreke ruskom izvozu hrane i gnojiva, koje Rusija vidi kao dio sporazuma o žitaricama. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari