Pratite nas

Iz Svijeta

Putin: Je li globalni udar na Sjevernu Koreju moguć?

Objavljeno

na

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da mu je početkom 2000-te pokojni lider Sjeverne Koreje Kim Jong-il lično rekao za postojanje nuklearne bombe u toj zemlji.

“Godine 2001, kad sam bio na putu do Japana, stao sam u Sjevernoj Koreji, gdje sam se sastao s ocem trenutnog čelnika te zemlje. Tada mi je rekao da imaju nuklearnu bombu.

Štoviše, Seul je u to vrijeme bio u dometu njihovih standardnih artiljerijskih sistema. Kad je to bilo? 2001.

Sada je 2017. godina, zemlja je sve vrijeme živjela pod sankcijama i umjesto nuklearne bombe sada imaju hidrogensku”, rekao je Putin.

Putin je naglasio da sankcije Zapada prema Sjevernoj Koreji ni na koji način nisu promijenile situaciju. Također se podsjetio i dogovora sa Sjevernom Korejom, koji je umalo postignut, da će obustaviti razvoj nuklearnog naoružanja.

“Međutim, bukvalno tjedan kasnije odlučeno je da se blokiraju računi banaka Sjeverne Koreje zato što je netko osjetio da obaveze koje je ta zemlja preuzela nisu bile dovoljne i da su mogli i trebali učiniti više. Ali takav je bio dogovor. Zbog čega su ih provocirali? Odmah su se povukli iz svih dogovora i nastavili s razvojem nuklearnog programa. Sad imamo to što imamo”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik također sumnja u efektivnost globalnog udara koji bi trebao razoružati Sjevernu Koreju, za koji kaže da je svakako moguć, ali ishod je pod upitnikom.

“Ratoborna retorika je opasna. Budimo direktni. Je li globalni udarac moguć? Svakako. Hoće li pogoditi metu? To nije poznato, jer nitko sa sigurnošću ne zna šta imaju i gdje. Nitko nije 100% siguran, to je zatvorena zemlja. Eto vam odgovora. Treba li nam onda takva retorika? Sumnjam”, rekao je Putin opisavši globalni udar protiv Sjeverne Koreje.

Prema njegovim riječima, potrebno je i moguće tražiti uravnoteženo rješenje za situaciju sa Sjevernom Korejom kroz dijalog, dok su sve druge opcije “opasne avanture”.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Viktor Orban: Sada je svaki od izbora u Europi sudbonosan

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik mađarske Vlade Viktor Orban 23. listopada ove godine pred Muzejom terora u Budimpešti pred okupljenima je održao svečani govor.

U tom govoru vrlo se kritički osvrnuo na komunističku povijest u Mađarskoj, ali i na današnje globalizacijske procese, između kojih je povukao i određene paralele.

Državnički govor Viktora Orbana pred Muzejom terora u Budimpešti

„Ako nestane slobode, ako nestane nacionalne neovisnosti i mi sami ćemo nestati” – kazao Viktor Orban1je Viktor Orban, na nacionalni praznik 23. listopada u Budimpešti, pred muzejom Terora ispred oko 10.000 okupljenih unatoč kišnom vremenu.

Predsjednik mađarske Vlade dodao je: „…revolucija je bila nacionalna revolucija, ali to tadašnje zapadne sile nisu razumijele. Nisu shvatile da se mi borimo, jer smo bezgranično privrženi svojoj kulturi, svojem životnom stilu i ne želimo se rastočiti u talionici naroda.”

Naglasio je: „… želimo da drugi poštuju tko smo i što smo, jer smo mi Mađari tijekom tisuću godina branili granice Europe i borili se za svoju nacionalnu samostalnost.” Premijer je istakao da su probleme u XX. stoljeću stvorila vojna carstva, a sada se valom globalizacije rađaju financijska carstva.

Zato prema riječima Viktora Orbana: „… nakon tri desetljeća iznova prijeti opasnost za sve što smatramo Mađarskom i mađarskim načinom života. Nakon stjecanja slobode 1990. godine ponovo smo stigli do prekretnice u našoj povijesti”.

Po mišljenu Orbana, sada je svaki od izbora u Europi sudbonosan. „Sada se odlučuje da li će narodi u Europi vratiti EUpolitičko upravljanje svojim nacionalnim politikama od europskih birokrata povezanih s gospodarskim elitama.

Sada se odlučuje, da li ćemo uspjeti ponovo steći svoju sjajnu Europu iz razdoblja prije multikulturalizma.” – istakao je premijer i dodao: „Željeli smo vjerovati da se nikad više ne može ponoviti izopačena ideja komunista, da umjesto Mađara stvore „homo sovjeticusa”, ali globalističke snage nadiru na vrata i svesrdno rade na tome da umjesto Mađara sada oblikuju „homo brusszelicusa.”

Premijer je izrazio mišljenje da je financijsko spekulativno carstvo natovarilo na vrat Europe najnoviju seobu naroda, milijune migranata i invaziju novih useljenika u Europu te da su oni izradili plan kojim bi željeli Europu pretvoriti u mješoviti kontinent, a budući da je Srednja Europa zona bez migracija, ovdje se usredotočuje borba za europsku budućnost.

Prema riječima Viktora Orbana: „Mnogi još uvijek misle da je to nemoguće, ali mnogi su i 1956. i 1988. odnosno i prije 2010. vjerovali da promjene nisu moguće. Ali moguće je! Migracija se može zaustaviti, globalizacija se može držati pod kontrolom, Brissel se može zauzdati, plan financijskih spekulanata može se sabotirati, a na suludu ideju o Sjedinjenim europskim državama može se navući luđačka košulja.” – naglasio je i dodao: „Za to treba samo da se u Srednjoj Europi udruže Poljaci, Česi, Slovaci, Rumunji i Mađari.

 

Informativni list mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba i Zagrebačke županije, br. 81 (studeni 2017.)

 

ORBAN: Saznali smo sve o Sorosu, želi rušiti vlade koje se protive naseljavanju muslimana

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Putin: Hvala CIA-i za sprečavanje napada u Sankt Peterburgu

Objavljeno

na

Objavio

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je američkom kolegi Donaldu Trumpu na pomoći u sprečavanju terorističkog napada u Sankt Peterburgu.

Naime, podaci koje je im je dala CIA omogućili su Rusima da pronađu i privedu teroriste, piše RT.

Putin je u telefonskom pozivu zahvalio Trumpu i dodao da će ruske sigurnosne službe podijeliti informacije sa svojim američkim kolegama ako budu nešto doznali o eventualnim planiranim napadima na američkom tlu.

Ruski FSB ranije je uhitio članove terorističke ćelije povezane s Islamskom državom u Sankt Peterburgu.

Ekstremisti su planirali niz napada na javnim mjestima, uključujući samoubilački bombaški napad i eksploziju u katedrali u Kazanu.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari