Pratite nas

Iz Svijeta

Putin kaže da je Rusija spremna rasporediti nove hipersonične nuklearne projektile

Objavljeno

na

Foto: Hina

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu kako je Rusija spremna iduće godine rasporediti prvu pukovniju hipersoničnih projektila sposobnih za nuklearne napade, rekavši kako to znači da Rusija sada ima novi oblik strateškog oružja.

Putin je to izjavio nakon što je u svome uredu u Moskvi nadgledao testiranje novog raketnog sustava Avangard.

“Ovaj test, koji je upravo završio, bio je u potpunosti uspješan”, rekao je Putin na sastanku vlade.

“Od slijedeće 2019. godine, ruske oružane snage dobit će nove interkontinentalne strateške sustave Avangard … To je veliki trenutak za oružane snage i Rusije. Rusija je dobila novi sustav strateškog oružja”, istakno je Putin.

Moskva ističe da je novi raketni sustav, jedan od nekoliko novih oružja koje je Putin najavio u ožujku, vrlo pokretan što mu omogućuje da lako izbjegava obrambene raketne sustave.

Putin je testiranje pratio iz svojeg ureda u Moskvi. Kremlj je u priopćenju naveo da je projektil Avangard lansiran s lokacije u jugozapadnoj Rusiji i da je uspješno pogodio i uništio metu na dalekom istoku Rusije.

Putin je najavio širok spektar novih oružja u ožujku, uključujući Avangard, u jednom od ratobornijih govora u nekoliko godina. Tada je naglasio kako projektili mogu pogoditi metu u bilo kojem kraju svijeta i izbjeći američke sustave raketne obrane.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari